RMN DE ULTIMĂ GENERAŢIE- LA SPITALUL DIN CĂLĂRAŞI!

Sănătatea locuitorilor judeţului Călăraşi reprezintă o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Am susţinut şi susţin în continuare investiţiile în dotarea şi modernizarea reţelei de sănătate, iar cea mai recentă achiziţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Pompei Samarian” Călăraşi demonstrează acest lucru.
În urma negocierilor pe care le-am purtat cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi secretarul de stat, dr.Raed Arafat, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, a sosit, ieri, 13 noiembrie, un aparat RMN de ultimă generaţie, pe care locuitorii judeţului Călăraşi şi medicii spitalului îl aşteaptă de cel puţin trei ani.
Valoarea investiţiei se ridică la 7.314.000 lei (inclusiv TVA) şi a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Consiliul Judeţean Călăraşi, care a contribuit cu 10 la sută din această sumă. Investiţia acoperă pe lângă achiziţionarea aparatului şi lucrările de renovare ale clădirii destinate funcţionării acestuia.
Potrivit informaţiilor primite de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, recepţia lucrărilor va fi făcută până la finalul acestui an, urmând ca ulterior să fie semnat şi contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru ca bolnavii să poată beneficia de servicii imagistice decontate din fondul asigurărilor de sănătate.
Judeţul nostru are nevoie de un operator de servicii medicale care să acopere la cele mai înalte standarde nevoile celor peste 300 de mii de locuitori, iar Consiliul Judeţean Călăraşi se preocupă constant în a răspunde exigenţelor cetăţenilor. De când am preluat mandatul de preşedinte al CJ Călăraşi au fost finalizate lucrările de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe, au fost începute lucrările de modernizare şi dotare ale blocului operator, iar până la finalul anului 2016 vor fi terminate şi lucrările de reabilitare a laboratorului de analize şi a celui de anatomie patologică.
Sunt convins că toate aceste investiţii vor transforma Spitalul Judeţean Călăraşi într-un reper regional în acordarea serviciilor medicale.
Vasile Iliuţă,
preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi