ROMÂNI, NI SE PREGĂTEŞTE CEVA? SURPRIZA… MIGRANŢILOR!

EUROPARLAMENTARUL LAURENŢIU REBEGA ROMÂNIA, TABĂRA DE REFUGIAŢI A EUROPEI! AICI TREBUIE SĂ FIE ADUŞI REFUGIAŢII ŞI SĂ FIE RELOCAŢI CEI INDEZIRABILI CARE AU APUCAT SĂ INTRE ÎN ŢĂRILE DIN NUCLEUL UE. ESTE SCENARIUL CARE NI SE PREGĂTEŞTE!

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega, vicepreşedinte al Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţilor, consideră că România, cu actuala ei structură economică, socială şi culturală, este extrem de vulnerabilă în faţa chiar şi a unui număr mic de refugiaţi şi că principala preocupare a guvernanţilor ar trebui să fie aducerea înapoi acasă a milioanelor de români risipiţi prin lume.

Redăm mai jos comunicatul integral transmis de eurodeputatul român:
„În această vară, în care românii au fost ameţiţi cu tot felul de diversiuni politice şi în care se iese în stradă mai mult de exasperare decât din convingere, un fenomen s-a amplificat, tăcut, prea puţin băgat în seamă, dar extrem de grav. În ultimele luni, ştirile despre grupuri de refugiaţi care încearcă să pătrundă în România sau să treacă mai departe spre Ungaria s-au înmulţit îngrijorător.

Lucrurile trebuie privite in context european. Calea Balcanilor a fost blocată la frontiera ungară şi croată încă de anul trecut. În primăvară, presiunea maximă a fost pe calea trans-mediteraneană, din Libia spre Italia. În urma exasperării italienilor, şi această cale a fost blocată. Mai nou, s-au inmulţit semnificativ trecerile din Maroc spre Spania. În acelaşi timp, grupuri de refugiaţi venind din Serbia, Bulgaria sau de pe Marea Neagră intră în România.

Este clar că fenomenul a devenit general şi cronic. Episodul din vara lui 2015 nu a fost ceva întâmplător. Aşa cum am mai arătat, potenţialul migrator al zonelor limitrofe Europei din Africa şi Orientul Apropiat şi Mijlociu este uriaş estimările variind între 10 şi 50 de milioane de persoane. Pe aceşti oameni, săraci şi disperaţi, bogăţia Europei îi atrage ca un magnet, iar politica europeană iniţiată de Angela Merkel nu face decât să amplifice acest fenomen.

De ce trebuie să se teamă România? Mulţi vor spune: refugiaţii nu vor să stea în România, ţara noastră este doar o ţară de tranzit. Greşit! În acest moment, România, ca şi Bulgaria, este veriga slabă a Uniunii. Suntem o ţară fără strategie în această privinţă. Aşteptăm ca totul să ne vină de-a gata de la Bruxelles. Iar ceea ce ne dă Bruxelles-ul s-a văzut ieri în declaraţiile preşedintelui Macron: România (şi Bulgaria) trebuie să aştepte liniştite, în afara spaţiului Schengen, şi să devină zona tampon a Uniunii Europene. Aici trebuie să se strângă refugiaţii şi aici trebuie să fie relocaţi cei indezirabili care au apucat să intre în ţările din nucleul Uniunii. Acesta este scenariul care ne este pregătit!

Guvernanţii noştri ar trebui să înţeleagă, măcar în al doisprezecelea ceas, că România, cu actuala ei structură economică, socială şi culturală, este extrem de vulnerabilă în faţa chiar şi a unui număr mic de refugiaţi. Nu avem nici ştiinţa şi nici puterea de a-i ajuta pe aceşti oameni. De altfel, nu avem nici ştiinţa şi nici puterea de a-i ajuta măcar pe concetăţenii noştri! Principala preocupare a guvernanţilor ar trebui să fie aducerea înapoi acasă, prin asigurarea unor condiţii de muncă şi de viaţă decente, a milioanelor de români risipiţi prin lume.

Altminteri, România va rămâne doar o icoană mototolită în sufletele românilor emigranţi, iar teritoriul ţării va deveni un ţarc cu refugiaţi!”
Sursa: ActiveNews.ro