ROXANA PAȚURCĂ – ACEST REFERENDUM NU ESTE DECÂT UN ARTIFICIU ELECTORAL!

TRMITREA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN A UNOR OAMENI PE CARE ÎI DEFINEȘTE O TRĂSĂTURĂ ESENȚIALĂ: PATRIOTISMUL!

Jurnalul de Călărași – Care va fi principalul mesaj pe care îl veți transmite călărășenilor cu ocazia alegerilor europarlamentare?

Senator Roxana Pațurcă – Nu va fi un singur mesaj, dar dacă mă întrebați pe ce tip de mesaj aș accentua eu, ca și candidat al PSD pentru alegerile europarlamentare, acesta ar fi nevoia trimiterii în Parlamentul European a unor oameni pe care îi definește o trăsătură esențială: patriotismul.
Nu întâmplător, sloganul PSD pentru alegerile europene din acest an este ”Patrioți în Europa. România merită mai mult”. Despre acest lucru este vorba: România are nevoie în Parlamentul European de patrioți, de oameni care să fie în stare să apere interesele națiunii care i-a trimis acolo. România merită mai mult!
Călărășenii trebuie să știe faptul că, prin votarea listei de candidați propusă de PSD pentru aceste alegeri, vom evita să ne confruntăm cu situații ca aceea de anul trecut, atunci când europarlamentarii PNL au votat acea Rezoluție împotriva României. Este rușinos ca în An Centenar dovada ”iubirii de țară” a europarlamentarilor de la PNL să fie votul împotriva României.
Astfel de situații trebuie evitate pe viitor, iar călărășenii trebuie să înțeleagă că votul lor din 26 mai va trebui să trimită patrioți la Bruxelles și Strasbourg.

IOHANNIS ORGANIZEAZĂ ACEST REFERENDUM PENTRU A AJUTA PARTIDUL!

Jurnalul de Călărași – Deși oficial nu s-a decis cum va aborda referendumul Partidul Social Democrat, ce părere aveți dumneavoastră personal despre ideea acestui referendum ?

Senator Roxana Pațurcă – Referendumul este doar o încercare a președintelui Klaus Iohannis de a-și mobiliza electoratul propriu, adică electoratul PNL, în vederea asigurării unei prezențe mai mari la votul din mai.
Există anumite calcule electorale făcute de liberali, care au fost contrazise nu o dată de realitate, care spun că în cazul unei prezențe mici la vot PSD va avea câștig de cauză. Fals. PSD a câștigat de foarte multe ori alegerile bazându-se pe prezența masivă a alegătorilor la urne.
Cu toate acestea, președintele Iohannis consideră că dacă va organiza acest referendum, va ajuta într-o oarecare măsură partidul care l-a propulsat la Cotroceni. Sunt calculele electorale ale domniilor lor, pe care realitatea de la urne le va contrazice și de această dată fără îndoială.
Dovada că acest referendum nu este altceva decât un artificiu electoral este faptul că încă nu este definită întrebarea care va fi pusă românilor. Președintele nici nu știe ce anume va dori să îi întrebe pe concetățeni, dar știe că va organiza acest referendum. Înțelegeți despre ce e vorba? Referendumul este un mijloc pentru atingerea unui scop – dacă pe domnul președinte l-ar fi interesat într-adevăr opinia românilor, atunci până la această oră ar fi fost cunoscută întrebarea referendumului. Întrebarea nu este cunoscută, dar este convins sau aproape convins că va organiza un referendum. Trageți dumneavoastră concluziile de aici.
Prin organizarea acestui referendum președintele nu face altceva decât să încalce recomandarea Comisiei Europene, aceea ca în ziua alegerilor să nu mai fie organizat niciun alt tip de scrutin, astfel încât atenția alegătorilor să nu fie în niciun fel distrasă de la ceea ce este cu adevărat important în acea zi: alegerile europene.

VOM FI 100% MOBILIZAȚI!

Jurnalul de Călărași – Cât sunt de mobilizate organizațiile locale ale PSD din județul Călărași în perspectiva alegerilor europarlamentare având în vedere că această mobilizare este, în viziunea președintelui partidului, Liviu Dragnea, cel mai important element?

Senator Roxana Pațurcă – Ca președinte executiv al PSD Călărași pot spune că suntem în grafic, astfel încât la începerea campaniei electorale să putem oferi un maxim de efort politic în vederea obținerii unui scor cât mai bun în județul nostru.
Aici aș vrea să adaug că sunt total de acord cu viziunea președintelui PSD: mobilizarea membrilor noștri constituie cheia rezultatului alegerilor. Atunci când am reușit mobilizarea 100%, am convins electoratul, prin intermediul candidaților noștri, de justețea programului politic și economic, așa cum s-a întâmplat și în 2016 și în multe alte rânduri. Atunci când nu s-a reușit o mobilizare așa cum ne-o doream, rezultatele la urne au lăsat de dorit.
Acum nu numai că vom fi 100% mobilizați, dar rezultatele economice obținute de guvernul PSD și beneficiile care s-au îndreptat către cetățeni, așa cum sunt creșterea pensiilor, a salariilor și a alocațiilor pentru copii, ne vor ajuta mult în timpul campaniei electorale care va începe în curând.
Sunt zeci de mii de pensionari călărășeni ale căror pensii au crescut, zeci de mii de salariați călărășeni cărora le-au fost majorate salariile și zeci de mii de familii cu copii din Călărași ale căror alocații tocmai au fost majorate. Sunt investiții prin programele de dezvoltare ale localităților din mediul rural care au adus zeci de milioane de Euro în județul nostru și care vor continua să aducă. Toate acestea sunt vizibile și constituie tot atâtea motive pentru a convinge electoratul călărășean că ne pasă de români și că oriunde i-am reprezenta, în țară sau în străinătate, ne va păsa mereu de soarta lor.