S-A DECIS! PARLAMENTARII LIBERALI- ACCEPTAŢI, DE TOATĂ LUMEA!

Dacă în urmă cu doar câteva zile erau neînţelegeri pe numele avansate, astăzi şi Filipescu… şi Iliuţă pronunţă aceleaşi nume!

Dacă în urmă cu doar câteva zile lumea politică locală era cuprinsă de informaţiile în legătură cu serioase neînţelegeri între liderii liberali (preşedintele Răducu Filipescu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă) care ar fi avansat pentru listele parlamentare nume diferite, după discuţii temeinice s-a ajuns la o înţelegere. Mai precis, Filipescu a cedat şi a acceptat propunerile lui Iliuţă! Pentru că, trebuie spus, au fost vehiculate şi alte nume, unele dintre ele fiind ferm convinse că vor fi puse pe primele locuri, pe listă.
Aşadar, locul 1 la senatori îi revine lui… Răducu Filipescu! Cunoscătorii zic că tentant ar fi şi locul 2, întrucât Filipescu, în toamnă, ar pleca ambasador. Variantă pe care, în dialogul pe care l-a avut cu „Jurnalul de Călăraşi“, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean nu o acceptă, pentru că îi vine greu să stea departe de casă, de mama sa!
La Camera Deputaţilor, numele acceptate de toată lumea sunt Dan Motreanu, Raluca Surdu şi Liviu Tomoiagă! Liberalii mergând pe ideea că, la Călăraşi, trei sunt locurile eligibile pentru PNL. Deşi, se ştie, la parlamentare primarii nu mai trag atât de mult cum au tras pentru ei înşişi, la locale şi trendul este, cel puţin în acest moment, unul crescător pentru… PSD! Dar acestea sunt numele „bătute în cuie“, pentru la toamnă…