S-A LĂMURIT TOTUL ÎN SCANDALUL „MAIL-UL PIERDUT“

O întreagă balamuceală, de la… NIMIC! *Cineva îşi tot bagă coada la liberali! *De ce oare? *În realitate, multe pot fi… reale, dar nici să faci ditamai scandalul din… NIMIC!

O POVESTE TRAGICOMICĂ!
Aşa am putea denumi ceea ce am intitulat scandalul „mail-ului pierdut“ de la Consiliul Judeţean! O poveste aiuritoare, amplificată (acum, este evident, în mod artificial), o poveste care scoate, însă, la lumină multe dintre cele care nu-mi sunt în regulă, ori ţin de strategii electorale! Practic, totul a pornit de la apariţia pe site-ul Consiliului Judeţean a unui comunicat din partea unui partid politic (PMP), un comunicat care o privea pe Simona Vlădica! De aici a început toată nebunia, în condiţiile în care (aflăm, acum!) mail-ul respectiv nu a fost văzut, iniţial decât de (ţineţi-vă bine!)… două persoane! Chiar Simona Vlădica şi o colaboratoare a sa! Şi… atât! De aici, să vezi năuceala dracului: de ce s-a dat mail-ul? Care sunt resorturile? Ce chestii dubioase se ascund aici? Şi aşa mai departe, în condiţiile în care unii sunt atât de fraieri încât pun botul la provocările altora care se dovedesc, măcar în această cauză, mult mai isteţi! Normal, în faţa unei asemenea balamuceli, Consiliul Judeţean este nevoit să pună degetul pe rană şi să răspundă, exact despre ce a fost vorba:

IATĂ RĂSPUNSUL CONSILIULUI JUDEŢEAN!
COMUNICAT

Referitor la publicarea în data de 25.10.2016 pe site-ul Consiliului Judeţean Călăraşi a unei invitaţii la conferinţa de presă a unui partid politic, după analizarea situaţiei create, vă putem comunica următoarele:
Între Consiliul Judeţean Călăraşi şi firma E-Top Company SRL există încheiat un contract care are ca obiect prestarea de servicii de mentenanţă a website-urilor, printre atribuţiunile contractuale ale furnizorului (potrivit caietului de sarcini) numărându-se şi „publicarea informaţiilor solicitate şi aprobate de către Consiliul Judeţean”.
Doamnei Vlădica Simona i s-a aprobat, în urma unei cereri adresate preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi în data de 22.08.2016, să exercite activitate de consiliere a preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi şi promovarea imaginii în domeniul sănătăţii, Consiliul Judeţean având în subordine Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi, Spitalul de Psihiatrie Săpunari. În virtutea acestei calităţi, doamnei Vlădica Simona i s-a aprobat să trimită direct, prin e-mail, firmei E-Top Company SRL comunicate pe teme de sănătate, care să fie publicate pe site-ul Consiliului Judeţean. La data respectivă doamna Vlădica Simona nu era cunoscută ca desfăşurând activităţi politice.
Facem precizarea că în afară de firma E-Top Company SRL, mai are acces pentru publicarea pe site-ul Consiliului Judeţean Călăraşi unul dintre informaticienii angajaţi în instituţie. Cu excepţia celor menţionaţi, nici o altă persoană din cadrul instituţiei sau din afara acesteia nu mai are posibilitatea publicării pe site-ul Consiliului Judeţean Călăraşi (în lumina celor de mai sus, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, facem menţiunea expresă că fostul consilier al preşedintelui Răducu George Filipescu, domnul Marius Stroe, nu a avut la data respectivă acces pentru a publica pe site-ul Consiliului Judeţean Călăraşi).
După implicarea în activităţi politice, doamna Vlădica Simona a încetat să mai exercite activitate de consiliere a preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, acest aspect nefiind însă consemnat formal. Datorită lipsei acestei formalităţi, nu au existat documente subsecvente care să atragă atenţia firmei E-Top Company SRL că informaţiile care provin de la doamna Vlădica Simona nu mai pot fi publicate pe site-ul Consiliului Judeţean, în acest fel creându-se posibilitatea apariţiei împrejurării regretabile în care, urmare a unui e-mail primit, fără a fi făcută nici o verificare a textului, comunicatul unui partid politic să apară pe site-ul Consiliului Judeţean. Menţionăm că imediat ce s-a sesizat această situaţie neplăcută, a fost îndreptată prin îndepărtarea respectivului comunicat.
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi regretă situaţia creată şi îi asigură pe toţi călărăşenii de faptul că instituţia în fruntea căreia a fost ales va fi ţinută departe de orice act de promovare a vreunui competitor politic.
Cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi

SIMONA VLĂDICA LĂMUREŞTE LUCRURILE, LA TELEVIZIUNEA 1+1TV!
„A FOST O SIMPLĂ EROARE! TOTUL NU A DURAT DECÂT CÂTEVA MINUTE! ŞI MAIL-UL NU A FOST VĂZUT DECÂT DE DOUĂ PERSOANE!…”

Prezentă în emisiunea Televiziunii 1+1TV- „STUDIOUL POLITIC”- Simona Vlădica a fost invitată de realizatorul emisiunii, prof.dr.Sorin Danciu să răspundă şi la o serie de întrebări incomode! Una dintre ele, firesc, legată chiar de mail-ul pierdut. Iată dialogul şi lămuririle pe care le aduce candidata PMP-ului, la Senat, de la Călăraşi…

CÂND AM INTRAT ÎN COMPETIŢIA ELECTORALĂ, AM ÎNTRERUPT ORICE RELAŢIE CU CONSILIUL JUDEŢEAN!
Simona Maria Vlădica: -La momentul în care comunicam cu jurnaliştii, evident că eu comunicam şi cu IT-istul de la Consiliul Judeţean şi cu IT-iştii de la Spitalul din Călăraşi. În momentul în care am decis să intru în această competiţie automat am eliminat din baza de date adresele de e-mail oficiale prin care comunicam (cele aparţinând domeniului calarasi.ro).
Sorin Danciu: -Adică aţi întrerupt orice fel de relaţie cu domnul Iliuţă.

„ÎNTR-O SOCIETATE DEMOCRATICĂ NU CRED CĂ TREBUIA SĂ EXISTE UN IMPEDIMENT ÎNTRE FAPTUL CĂ UN PROFESIONIST LUCREAZĂ CU UN ALT PROFESIONIST PENTRU A FACE LUCRURI BUNE PENTRU CETĂŢENI“
SMV: -Evident! Deşi aici am o problemă- într-o societate democratică nu cred că trebuia să existe un impediment între faptul că un profesionist lucrează cu un alt profesionist pentru a face lucruri bune pentru cetăţeni. Dar tocmai pentru a înlătura orice suspiciuni am zis- „OK! Mergem fiecare pe drumul lui!“
Eu consider că atunci când ai ajuns într-o funcţie- că eşti primar, că eşti preşedinte de Consiliu Judeţean, că eşti preşedintele ţării- indiferent cine te-a votat sau nu, ai obligaţia morală şi profesională să fii primarul tuturor locuitorilor! Să fii preşedintele tuturor cetăţenilor din judeţ! Să fii preşedintele tuturor românilor, nu numai a celor care te-au votat sau nu! Să mă corecta
ţi, dacă greşesc…
SD:-Spuneţi-ne cu mailul ăsta…

ANUNŢUL A FOST TRIMIS, DIN GREŞEALĂ!
SMV:-Revenind la această situaţie, s-au eliminat adresele oficiale din baza de date cu jurnalişti (eu trebuie să spun că am o bază de date foarte mare cu jurnalişti şi multe dintre ele sunt adrese de Gmail, Yahoo, că uneori nu merge serverul, sunt chestiuni de administraţie internă). Prin urmare a rămas o adresă de Gmail a celui care administrează postarea lucrurilor pe site-ul Consiliului şi care- vedeţi aici- are o adresă cu extensie de Gmail. Adresa a rămas, din greşeală, în baza de date, domnul a primit invitaţia mea lansată către jurnalişti de a participa la conferinţa de presă unde se anunţau candidaturile noastre la Senat şi Camera Deputaţilor şi domnul mi-a răspuns: că anunţul a fost postat pe site.
Deci- domnul îmi răspunde: „Buna ziua. Anunţul a fost postat pe site“

AM DESCOPERIT, IMEDIAT, CĂ E O GREŞEALĂ ŞI AM TRIMIS, IMEDIAT, MESAJE, SĂ SCOATĂ ANUNŢUL!
SD:-Atunci aţi descoperit cu anunţul a intrat şi pe site-ul Consiliului Judeţean
SMV:-Când am văzut asta (eram în maşină, mă întorceam la Bucureşti) mi-am deat seama, automat, că omul a primit comunicatul şi că nu s-a uitat care este conţinutul lui şi cine îl semnează, pentru că eu, când dădeam comunicate pentru Consiliul Judeţean semnam eu ca şi consilier, dar aici nu era semnat de mine. El nu a făcut nicio analiză de conţinut, l-a postat, pur şi simplu şi, ca să arătăm minciuna care s-a spus în presă că a stat ore pe site-ul Consiliului Judeţean- s-a primit la ora 14.33- ora la care a intrat mailul. Eu, la ora 14.45, deci peste 12 minute, am răspuns acestui mail: „Scoateţi-l, vă rog!“
După care am mai scris un mail, că poate omului îi sare-n ochi: „Vă rog să scoateţi anunţul pe care l-aţi postat pe site-ul Consiliului Judeţean Călăraşi deoarece nu este destinat publicării pe acest site. Mailul a ajuns din eroare la dumneavoastră. Eu nu mai colaborez cu Consiliul Judeţean Călăraşi! Vă mulţumesc.“

ANUNŢUL A FOST SCOS, IMEDIAT!
După care, văzând că nu reacţionează la nimic, l-am contactat pe IT-istul Consiliului Judeţean, domnul Gheorghe, l-am rugat să-mi dea numărul de telefon al acestui domn căruia îi trimisesem mailurile. Mi-a dat numărul, l-am sunat şi l-am rugat să scoată imediat. A înţeles. Între timp l-am rugat şi pe domnul Gheorghe să scoată comunicatul, pentru că, din eroare, a ajuns acel anunţ.
Încă un lucru extrem de important: totul s-a petrecut foarte repede! Pe site-ul Consiliului Judeţean există opţiunea să vezi câte vizualizări a avut postarea! Erau 2 (două!) vizualizări! Respectiv eu! Şi o colegă de-a mea, de la Bucureşti! Care era conectată în acelaşi timp şi care căuta şi ea, înnebunită, pe internet, numărul de telefon fix al firmei respective, pentru că nu reuşeam să dăm nicicum de nimeni, ca să scoată această postare! Repet- totul s-a petrecut foarte repede.
-Numai cu 2 vizualizări.
-2 vizualizări- eu! Şi cu ea! Este foarte ciudat şi interesant (că sunteţi jurnalist şi sunt şi eu) cine a putut să facă acea captură de imagine, acel PrintScreen de vreme ce erau două vizualizări: eu şi cu colega mea! Răspunsurile le daţi singur dumneavoastră!

PÂNĂ LA URMĂ, DECI, CE A FOST? O PROVOCARE, DIN MULTE ALTELE!
-Aceasta este concluzia pe care orice om de bun simţ o trage. Că dacă or fi fost înţelegeri ascunse, în niciun caz nu se regăseau pe… un mail, pierdut, pe un site… Pierdut!…