S-a rupt lanțul de iubire! CONSILIERII PSD – ALDE AU PĂRĂSIT SALA! PREȘEDINTELE  ILIUȚĂ CONSIDERĂ CĂ DIN “INTERESE PERSONALE”!

S-a rupt lanțul de iubire! CONSILIERII PSD – ALDE AU PĂRĂSIT SALA! PREȘEDINTELE ILIUȚĂ CONSIDERĂ CĂ DIN “INTERESE PERSONALE”!

9 iulie 2018

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU RELAȚIA DINTRE PNL ȘI PSD LA CĂLĂRAȘI?!…

Este întrebarea pe care ne-o punem ca jurnalisti, în primul rând, dar și ca persoane care urmăresc tot ceea ce se întâmplă în interiorul Consiliului Județean Călărași. Nu de alta, dar ani de zile relația dintre liberali și social -democrații călărășeni a funcționat foarte bine, inclusiv după schimbările spectaculoase generate de plecarea lui Răducu Filipescu la Senatul României. O relație pozitivă, voturile fără prea multe probleme până când… Până când s-a iscat scandalul asupra căruia fiecare are varianta sa!
Haideți să vedem ce s-a întâmplat, pas cu pas, în ultima ședință, aceea cu cântec!…

AU PREFERAT SĂ PĂRĂSEASCĂ SALA PENTRU CĂ NU AU OBŢINUT UN REPREZENTANT ÎN COMISIA ATOP!
pag3 1
„PSD-ul în loc să se ocupe de proiectele şi problemele judeţului au preferat să părăsească sala pentru că nu au obţinut un reprezentant în Comisia ATOP! Consiliul Judeţean este majoritar PNL, dacă aveam pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre şi se votam, sigur ieşea un reprezentant PNL! Nu a fost iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens ci am lăsat preşedintelui PNL Călăraşi, Dan Drăgulin şi preşedintelui PSD Călăraşi, Ciprian Pandea să găsească o cale de negociere dacă acest post revine în continuare PSD-ului! Nu există un număr de membri, pe partid, în Comisia ATOP!” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă.

CONSILIER JUDEŢEAN PNL, VASILE NEDELCU – „ACEST COMPORTAMENT ESTE SPECIFIC ACESTOR PARTIDE!”
pag3 2
„Ei aşa se comportă şi în Parlament dar şi în alte consilii locale sau judeţene din ţară, atunci când au ei ceva de realizat. În momentul de faţă ei aveau o problemă de rezolvat şi au mers pe această variantă să părăsească sala de plen. Este o lipsă de respect care trebuie amendat de către călărăşeni. La nivel de ţară acest partid se comportă discreţionar în funcţie de interesele propii”.

NU AM CE SĂ NEGOCIEZ CU OAMENI MINCINOŞI!
IATĂ PUNCTUL DE VEDERE AL PSD CĂLĂRAȘI!

pag3 3 Firesc, în tot acest scandal era necesar și punctul de vedere al PSD Călărași, motiv pentru care l-am contactat pe Ciprian Pandea, președinte PSD Călărași.

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI A BENEFICIAT NECONDIŢIONAT DE GUVERNAREA PSD!

Cred că prin tot ceea ce am făcut până acum, inclusiv guvernarea asta, PSD-ul prin reprezentanţii din consiliile locale şi judeţene dar şi parlamentarii am demonstrat că nu avem interese personale! Judeţul Călăraşi spre deosebire de alte perioade chiar a beneficiat de sprijinul necondiţionat al guvernării actuale şi a PSD Călăraşi.
pag5

NU AM CE SĂ NEGOCIEZ CU OAMENI MINCINOŞI!

Mi se pare corect ca din partea domnului preşedinte ca în momentul în care noi suntem de acord cu majoritatea proiectelor de hotărâre pe care dânsul le propune să ţină cont şi de proiectele de hotărâre pe care noi dorim să fie introduse pe ordinea de zi! Şi să le punem în aplicare! Proiectul de hotărâre privind ATOP-ul trebuia inclus pe ordinea de zi! Nu a spus nimeni că prin vot trebuie să iasă PSD! Că era o cutumă care trebuia respectată este adevărat! Trebuia pus pe ordinea de zi şi nu era niciun fel de problemă! Eu nu am ce să negociez cu preşedintele PNL Călăraşi sub nicio formă! Nu am ce să negociez cu oameni mincinoşi! Nu suntem nici la târg şi nici la piaţă ca să negociem ceva!

PSD -UL A CONTRIBUIT LA DEZVOLTAREA JUDEŢULUI!

Grupul PSD este luat în seamă decât atunci când preşedintele doreşte să impună proiectele judeţului. Eu cred că din proiectele judeţului PSD -ul a avut o contribuţie semnificativă! Trebuie să mărturisesc că am rămas surprins de declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean privind cei doi ani de mandat şi nu spus nici măcar o dată de ajutorul pe care l-a primit din partea guvernului PSD şi ALDE şi implicit din partea oamenilor care l-au sprijinit în ceea ce a însemnat dezvoltarea judeţului. Aici mă refer la doamna senator Roxana Paţurcă care a sprijinit foarte mult în ceea ce priveşte investiţiile de la Spitalul Judeţean şi multe altele…nu cred că a reuşit dânsul singur!…Dacă dânsul aşa consideră că noi vom da socoteală în faţa cetăţenilor, cred că şi dânsul ar trebui să fie de acord cu propunerile noastre! Dacă dânsul consideră că poate rezolva problemele judeţului de unul singur, fără sprijinul nimănui, să se descurce singur! Nu mai vrem să se folosească de noi, de PSD, pentru ca apoi să nu pomenească nici măcar o secundă că a contribuit şi PSD-ul pentru proiectele judeţului!

AM FOST ACUZAŢI PE NEDREPT!

Preşedintele PNL Călăraşi a declarat că prefectul şi consilierii PSD au blocat proiectele privind ţânţarii şi împrumutul, ca mai apoi să vină şi să declare – „Domnule ştiţi aveţi dreptate şi aparatul meu de specialitate poate că a greşit!” După ce ai umplut toate reţelele de socializare cu fel şi fel de comunicate!… Nu este corect să acuzi nişte consilieri locali care au votat pentru la proiectul privind tânţarii! Că nu au fost în stare aparatul de specialitate să facă documentaţia cum trebuie, nu este vina noastră!