S-A SEMNAT CONTRACTUL DE LUCRĂRI PENTRU PIAȚA MARE!

A fost semnat contractul de lucrări pentru construcția Pieței Mari! Vor fi demarate lucrările care vor dura aproximativ un an de zile. Centrul vechi al municipiului Călărași intră, prin semnarea acestui contract de lucrări, într-o etapă de modernizare, ce se va continua, așa cum și-au propus autoritățile locale cu reabilitarea întregului centru pietonal, de la str. Sloboziei până la str. Dobrogei, cu ajutorul fondurilor europene.

Vechea piață a fost demolată iar clădirea nouă va fi una tradiţională, în stil arhitecrutal interbelic. Proiectul de regenerare urbană, care urmăreşte reducerea emisiilor de carbon prin creearea unui spaţiu urban multifuncţional în zona centrală a oraşului, va fi finanţat din fonduri europene prin Program Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Piaţa mare este primul obiectiv pe listă care va schimba faţa centrului vechi.

Corpurile de clădire vor fi construite după arhitectura tradiţional românească. Autorităţile locale spun că îşi doresc o construcţie care să respecte specificul zonei, dar să iasă oarecum din obişnuit. În toate dicuţiile purtate cu specialiştii Primăriei ne-am dorit ca piaţa să arate în stilul architectural intebelic, să respecte un tipic românesc, de la material până la aspect. Terasa va arăta ca un pridvor românesc, acoperită cu ţiglă ceramică, se va folosi mult lemnul, vor fi suprafeţe vitrate mari, iar pavajul va fi multicolor.