S-AU DAT ÎNAPOI 16 MILIARDE, DEŞI SE INVOCASE… LIPSA BANILOR!

INCREDIBIL! TRUPA D&D- CALIFICATĂ LA CAMPIONATUL MONDIAL DE DANS- NU A PUTUT PARTICIPA!
*Pentru că nu au fost… bani! *În condiţiile în care, la finalul anului 2016, Centrul Cultural a dat înapoi Consiliului Judeţean- 16 miliarde de lei vechi! NECHELTUIŢI!

O poveste tulburătoare pe care directorul Direcţiei pentru Cultură, prof.dr.Sorin Danciu, realizatorul Galei Anului 2016 nu a vrut să o facă publică, în timpul spectacolului, pentru a nu umbri bucuria participanţilor la eveniment. Dar o poveste care, totuşi, trebuie ştiută, în primul rând pentru ca ea să nu se mai repete, niciodată! Pe de altă parte, prin semnificaţiile ei, această poveste spune multe, foarte multe, despre banii publici aflaţi, la cheremul unor indivizi care îşi pot permite să-şi bată joc şi de bani, dar şi de cei care ar merita investiţiile necesare în pasiunea lor!
Mai precis, trupa de dans D&D, din Nana (grupare culturală care a făcut să se vorbească şi bine despre comuna din judeţul Călăraşi, nu numai despre… terenurile lui Băsescu!) a fost în anul 2015, vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dans! Firesc, în anul 2016, trupa a pornit (chiar dacă suferă uşoarele modificări, firesc schimbării de generaţii) şi a reuşit performanţa de a se califica la Campionatul Mondial- ediţia 2016. Dorind, cu siguranţă, să-şi depăşească performanţa din anul precedent, respectiv să poată deveni chiar… campioană mondială!
Din nefericire pentru pasionaţii care fac parte din această trupă, încercarea nu a putut fi realizată, visul a rămas departe, dintr-un motiv cât se poate de simplu- NU AU FOST BANI! Desigur, aici putem să-l „certăm“ şi pe Viforaş Niţu (deşi nu merită asa ceva!), pentru că nu a deschis discuţia cu pasionaţii legaţi de cultura călărăşeană care, cu siguranţă, ar fi găsit o formulă de sprijin! Firesc, însă, ar fi fost ca banii să vină, fără probleme (chiar obligatoriu!) din partea Centrului Cultural Judeţean Călăraşi! Care pentru asta are bani- pentru a promova cultura judeţului! Nu s-au găsit bani, nici la Centrul Cultural, nici în altă parte! Viforaş Niţu ne-a mărturisit că a fost, de mai multe ori, la această instituţie, dar în faţa reticenţelor pe care le-a întâmpinat, de fiecare dată, a refuzat să se mai umilească! Şi, iată, D&D n-a mai ajuns, în 2016, la finala mondială! Pentru că, vă reamintim- N-AU FOST BANI!
Ce aflăm, cu stupoare, la sfârşitul anului 2016? Păi aflăm că… AU FOST BANI! Mai precis, Centrul Cultural Judeţean a returnat Consiliului Judeţean suma de… 16 miliarde de lei vechi! O sumă uriaşă!
O sumă care trebuia cheltuită cu toate ansamblurile, formaţiile, interpreţii care trudesc, cu pasiune, pe meleagurile călărăşene! Şi care, nu o dată, s-a izbit de problema finanţării şi a banilor! Cum să ţii 16 miliarde până la sfârşitul anului, după care să-i dai înapoi?! Cum a fost posibil aşa ceva?! S-au ţinut banii pentru finalul de an când se fac acele legendare cheltuieli cu „parandărătul“ de rigoare?! Sunt implicaţi şi alţi şefi decât Acarul Păun devenit Alina Jipa?!
Noi credem că se impune o anchetă, de urgenţă, la nivelul Consiliului Judeţean! Dacă nu o face Consiliul Judeţean, o vom face noi! Am mai făcut d-astea!… Pentru că, vă reamintim, avem un singur prieten- ADEVĂRUL!