Să fie adevărat?!… BOTEZUL CAILOR… POLIȚIA… ȘI… UN DOSAR PENAL?!…O POVESTE DESTUL DE CIUDATĂ!…

S-a vorbit mult despre faptul că în ultimii doi ani, la Călărași nu s-a mai desfășurat așa zisul obicei tradițional al Botezului Cailor. Vorbim de “așa zis tradițional” pentru că din cercetarile realizate acest obicei este destul de recent pe tărâmul folcloric, iar la Călărași să nu uităm obiceiul a fost adus pentru prima oară alături de aruncarea Crucii în Borcea de viceprimarul anilor ‘90, Nicolae Păvăloiu. De atunci s-a făcut acest botez al cailor care, altfel, este destul de spectaculos. În ultimii doi ani acest lucru nu s-a mai realizat și lucrurile nu sunt clare nici acum dacă aceasta este rezultatul intervenției poliției sau a lipsei de interes a Primăriei Călărași. Am cercetat cu interes câteva lucruri și am descoperit câteva cheastii foarte tari!

SE ÎNTINDEA O CAPCANĂ?!…

Niciun document nu este suficient de clar în legătură cu acest caz, în primul rând din partea Poliției! Care nu și-a dat acordul, oficial, dar nici nu a fost împotriva manifestării numai că a pasat întreaga responsabilitate către primărie! Care primărie urma să organizeze acțiunea respectivă, urmând să beneficieze cu ghilimelele de rigoare și de toate consecințele negative ale unei asemenea eveniment!
Mergem mai departe și descoperim că există niște prevederi legale care interzic, pur și simplu în municipii reședință de județ și în mari orașe organizarea de acțiuni hipice, pe străzile orașelor respective!
Iar dacă acest lucru se întâmplă, cineva trebuie să răspundă !

VENEA ȘI UN DOSAR PENAL?!…

Păi alte guri la fel de rele, dar și destul de bine informate ne spun că în momentul în care s-ar fi organizat această acțiune, ar fi intrat în rolul lor și niște provocatori care ar fi generat niște incidente, dar și dacă nu s-ar fi reușit acest lucru tot s-ar fi întâmplat ceva: I se deschidea dosar penal primarului Drăgulin! Pentru că a încălcat legea, organizând “Botezul Cailor” pe străzile municipiului, lucru interzis de lege!

PÂNĂ LA URMĂ, CÂȚI NAIBA CAI MAI SUNT ÎN CĂLĂRAȘI?!…

Este întrebarea pe care ne-au adresat-o niște cititori care s-au interesat, la rândul lor de toate cele ce s-au întâmplat și care constată că în afara unor zone din marginea orașului unde mai există niște cai, oricum foarte puțini, caii au dispărut, pur și simplu! Ca să nu mai vorbim de faptul că pe străzile Călărașiului circulă cai în tot timpul anului, având atașate căruțele de rigoare și nu știm de câte ori am văzut poliția intervenind și oprind mijloacele de transport respective! Păi da, dar probabil că acolo nu fusese ordin de zi pe unitate! Dincolo de aceste supoziții, însă, cu regretul celor care nu au putut urmări această festivitate pentru ei atractivă, să nu ne mirăm că se botează caii, cât timp, mai nou se botează și… mașinile! Vine popa și dă cu aghiazmă peste mașina proaspăt cumpărată!…
De, România!

ȘI, LA FINAL, UN PARIU –

Ziarul nostru pune pariu că la Boboteaza din 2020 la Călărași se va organiza ”Botezul Cailor”! Rămâne scris!…