SANITAS – FĂRĂ VOUCHERE DE VACANŢĂ! NU EXISTĂ BANI!

Angajaţii Unităţii Judeţene SANITAS nu au primit vouchere de vacanţă! Acest subiect a fost discutat într-o şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean. Tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, ar trebui să beneficieze de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.
Consilierul PSD, George Chiriţă a adus în discuţie această problemă a voucherelor: ,,Noi am primit de la Unitatea Judeţeană SANITAS un memoriu că aceşti oameni nu şi-au primit voucherele de vacanţă. Aş vrea să fie unul dintre proiectele de hotărâre pentru următoarea şedinţă.”
În replică, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a răspuns: „Daţi-ne şi soluţia de unde să luăm bani. Eu am dorinţa să pot să îi trimit în vacanţe. Dar dacă nu venim cu soluţii… Hai să nu facem promisiuni, pentru că promisiunile trebuiesc şi onorate. Să vedem unde găsim sursa financiară să onorăm aceste tichete de vacanţă. Sunt de acord cu dumneavoastră să le acordăm, nu am nicio problemă, dar vă propun ca dumneavoastră împreună cu Direcţia Economică să găsiţi o soluţie pentru o sursă de finanţare pentru a putea să le susţinem pe toate.”
După cele relatate pe acest subiect, cererea consilierului PSD, George Chiriţă, se pare că nu va beneficia de o sursă financiară, după cum a declarat preşedintele Iliuţă. Angajaţilor nu le rămâne decât varianta de a-şi plăti vacanţele din surse proprii.