SĂRBĂTOAREA DIASPOREI- ZIUA MIGRANTULUI ROMÂN – SĂRBĂTORITĂ LA CĂLĂRAŞI!

sarbatoarea diasporei 2Manifestările au debutat cu participarea la Slujba Sf. Liturghii de la Biserica Volna din Strada Eroilor nr. 12, iar de la ora 15.00 a început Conferinţa RePatriot organizată cu sprijinul Municipiului Călăraşi şi Fundaţiei Romanian Business Leaders, în sala de conferinţe a Primăriei, în cadrul căreia a avut loc o dezbatere privind oportunităţile de a face afaceri în Călăraşi şi despre ce ar trebui să facă administraţia şi mediul de afaceri pentru a încuraja diaspora să fie mai aproape de casă.
Conferinţa RePatriot a fost moderată de Marius Bostan, iniţiatorul proiectului Repatriot şi a avut ca speakeri mai multe personalităţi şi oameni de afaceri la nivel local şi naţional alături de Daniel Drăgulin, Primarul Municipiului Călăraşi, Mihai Dohotar Antreprenor în Grecia şi România, Mirabela Miron Preşedinte Avisso şi iniţiator AVISSO, Cezar Nourescu Fondator CBN IT, vorbitori Nelu Bălaşa Preşedinte- Consiliul Local al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii Călăraşi, Nicolae Micescu- Profesor Inspector Şcolar, Aurel Dobre Antreprenor, Căprilă Aalin Antreprenor repatriat din Anglia.

Conferinţa RePatriot a fost transmisă live pe pagina de Facebook „Jurnalul de Călăraşi” şi a avut un impact de peste 40.000 de oameni până la finalul acesteia.