SĂRBĂTOAREA PRIMĂVERII 2017- CA-N POVEŞTI!…

MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI A STRĂLUCIT!
O iniţiativă, de acum cinci ani, a primarului Daniel Ştefan Drăgulin care a dorit să pună, în semn de primăvară, la dispoziţie scena noii săli de spectacol de la Călăraşi la dispoziţia celor mici! Care sunt, evident, foarte… foarte mulţi! Desigur, o asemenea manifestare s-ar impune şi la nivel judeţean, dar aici este ceva mai complicat, vorbim de la cheltuielile de deplasare (nici la ora asta primăriile n-au bugete!) până la toate cele ce implică deplasarea unui grup de copii, de exemplu, de la marginea judeţului, aproape 100 km! Dar, la propunerea Direcţiei pentru Cultură, probabil că asta se va întâmpla, în anul 2017. Cert este că municipiul Călăraşi a strălucit, impresionându-i pe cei care au coordonat desfăşurarea manifestării- teatrul portabil!

O PARTICIPARE NUMEROASĂ
Într-adevăr, 22 de momente de spectacol (din ce în ce mai bune!) au fost monitorizate de juriul alcătuit din Dragoş Coman- viceprimarul municipiului Călăraşi, Valentin Deculescu- managerul Primăriei Călăraşi, prof.dr.Sorin Danciu directorul Direcţiei pentru Cultură Călăraşi, prof.Lavinia Vasile- director, Palatul Copiilor Călăraşi, Liliana Gingaşu- Casa Corpului Didactic, Magdalena Tuţă- Inspectoratul Şcolar Călăraşi, Isabella Grosu- manager Centrul Cultural Judeţean Călăraşi. În spectacol au fost prezenţi: GPP „Aricel“, Şcoala Gimnazială „Carol I“- învăţământ special, GPP Voinicel, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“, GPP „Voinicel“,Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul“, Colegiul Economic, Palatul Copiilor Călăraşi, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“,Şcoala Gimnazială „Mirecea Vodă“,Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“, Liceul „Danubius“, Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei“.

JURIUL- GREU DE DECIS!
Într-adevăr, la discuţiile finale (având în vedere că s-a dat un singur premiu- cel de popularitate) au intrat în discuţie mai multe momente, de la momentul de pian al lui Fabian Vasile acompaniat de dansatorii Mihai Valerian şi Carmen Paraschiv, până la Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă“ cu trupa „Jump Around“ sau formaţia „X-treme“ de la Palatul Copiilor din Călăraşi. Multe comentarii au stârnit grupul vocal „The Cup Cakes“ al Şcolii Gimnaziale Carol I (extrem de originali!) şi momentul de excepţie al lui DJ Mihai Gabriel Pripici, alături de solista Nicoleta Reghiş! Aceştia au fost, până la urmă, cei asupra cărora, în unanimitate s-a decis pentru că s-a luat în calcul şi participarea publicului care a spus, evident, încântat de tot ceea ce au văzut pe scenă, dar aici, unde muzica de discotecă s-a integrat folclorului tradiţional, impresiile au fost cu… Aplauze!

CE NU ŞTIAŢI ŞI AFLAŢI ACUM: PĂRINŢII CÂŞTIGĂTORILOR NU AU FOST ÎN SALĂ!
Dacă majoritatea celor prezenţi au fost însoţiţi la spectacol fie de mama, fie de tata, fie de amândoi părinţii, atunci când Mihai Pripici a fost întrebat dacă părinţii lui sunt de acord cu ceea ce face, răspunsul său a fost unul evaziv: „Mă tem că, în acest moment, acest subiect nu îl putem discuta!“ unii au înţeles că părinţii nu ar fi de acord cu ceea ce face Mihai! Nu, nicidecum- MIHAI NU ARE PĂRINŢI! A crescut la Casa de Copii! La fel ca şi… Nicoleta Reghiş! Câştigătorii nu au avut părinţii cu ei! Dar au emoţionat… mulţi părinţi!…

O SALĂ MINUNATĂ!
Vorba cântecului- „Nuuuumai copiiiiii!” care au aplaudat, s-au implicat în spectacol, au participat, cu toată dăruirea lor, totul fiind integrat în momente de excepţie pe care le puteţi urmări la Televiziunea Călăraşi1.