ȘASE (6) LUNI…!

Am mai spus-o – 30 decembrie – o zi neagră pentru noi toți, noi cei care l-am avut alături! Un șoc! A fost un șoc pentru noi toți! Dar, Cineva acolo sus, a hotărât să-l ia … să-l ia la Domnul … poate să facă un ziar!
Parcă plouă cu moarte… au plecat neașteptat de repede, domnul Danciu și Dan Tăbăcaru (tati meu!). Da, la o distanță de trei luni am pierdut două persoane importante din viața mea! Doi oameni care mi-au îndrumat pașii spre tot ce este mai bun și mai curat pe lumea asta!

ȘASE LUNI FĂRĂ SORIN DANCIU!

Sorin Danciu a fost omul cu care am lucrat aproape 20 de ani! Sorin Danciu a fost omul de la care am avut ce învăța, era omul care avea un răspuns pentru orice… spunea un coleg din presă – se duc toți la el, ca la Mecca! … Da, așa este! Toți îl căutau: de la președinte la vicepreședinte, primari, viceprimari, directori, deputați, senatori, funcționari, oameni simpli care veneau la el, pentru că la el găseau un răspuns, poate răspunsul pe care-l căutau.
Mi-a insuflat iubirea pentru presa scrisă, dar și pentru televiziune! Am luat microbul! Așa îi plăcea lui să-mi spună! Mulți, foarte mulți tineri au trecut prin „Academia lui Danciu”, așa cum spunea un prieten bun al domnului Danciu, nea Vișoiu!

Sorin Danciu a păcălit moartea, de mai multe ori! A scăpat din două accidente, iar de două ori inima i-a arătat cartonașul galben. Iar acum, a treia oară, i-a dat cartonașul roșu! Da, Inima lui a obosit! A refuzat să mai bată!
Cuvintele sunt prea sărace în a-l descrie pe cel care a fost prof. dr. SORIN DANCIU!
Vă mulțumim pentru tot ce ne-ați dăruit prin “copilul dumneavoastră” – „Jurnalul de Călărași”, vă mulțumim pentru tot ce ați lăsat în urmă!
Dumnezeu să-l odihnească la dreapta Sa!


Grațiela Soare