SCANDAL! A MURIT, CU ADEVĂRAT, PATRONUL HEXI PHARMA ?!

Cel mai mare scandal, după cel mai mare caz de corupţie din istoria României! *Implicări- până la cel mai înalt nivel?! *Autorităţile au fost făcute surcele! *Să fie „Cazul Condrea“ o combinaţie între „Cazul Tinu“ şi Cazul Elodia“?!…

TOTUL A ÎNCEPUT DE LA O DEZVĂLUIRE MARCA TOLO…
Scandalul dezinfectantelor din spitale (considerat, de multă lume, cel mai mare caz de corupţie din istoria României!)- prin amploarea corupţiei şi implicarea, până la cele mai înalte niveluri, inclusiv a serviciilor secrete (nu numai româneşti?!)- a declanşat o serie de acţiuni, o serie de întâmplări care au culminat cu una dintre cele mai controversate situaţii din ultimii ani, din România- accidentul (aşa-zisul accident?!…) căruia i-a căzut victimă, poate nu în primul rând, Dan Condrea, ci chiar… dosarul dezinfectantelor! Să ne reamintim, totul a pornit de la o dezvăluiri a lui Cătălin Tolontan şi a echipei sale. Unii spun că informaţia i-ar fi fost servită lui Tolo- ceea ce nu are niciun fel de importanţă- toate informaţiile de presă, pe orice fel de căi aşa ajung- important este să fie adevărate! Dezvăluirile lui Tolo nu anticipau, însă, ceea ce avea să urmeze.

ESTE IMPLICAT SRI?!…
Pe acest fundal, una dintre cele mai importante agenţii non-guvernamentale din România lansează o ipoteză- în „Scandalul Hexi Pharma“ ar fi implicat şi… SRI-ul!
„Această firmă, Hexi Pharma, ar putea fi chiar o firma a SRI-ului. Deoarece SRI-ul are voie, legal, să nu dea socoteală despre finanţarea pe care o are, inclusiv de la societăţi comerciale. Ori, atunci când este vorba de o firmă care activează de ani de zile şi are monopol cu instituţii publice, atunci sunt alarmat. S-ar putea ca SRI să nu aibă nicio treabă cu acest lucru, dar eu vreau să elimin această ipoteză. Eu am nevoie să am încredere în SRI“- Mircea Toma, Active Watch

DUPĂ LUNGĂ TĂCERE, CADE ÎN PLASĂ CHIAR… PREŞEDINTELE IOHANNIS!
Asta a fost secvenţa care a aruncat în aer cazul ce părea, la un moment dat, destul de bine îngropat. Ieşirea preşedintelui Iohannis (cu alte obiective primordiale decât cele legate de scandalul din sănătate) a generat o serie de întrebări şi răspunsuri explozive, într-un caz cu totul şi cu totul senzaţional!
Printre gâfâituri şi ezitări, preşedintele a ajuns, la un moment dat, în situaţia de a spune una dintre cele mai mari gafe din istoria post-decembristă: „DACĂ NOI PRIMIM O INFORMAŢIE NE CONSIDERĂM CĂ AM FOST INFORMAŢI!“
De aici s-a declanşat o altă zonă a scandalului- jurnaliştii cei mai agresivi afirmând că implicarea este la cel mai înalt nivel, preşedintele ştie şi încearcă să acopere Serviciile Secrete!

COMISIA SRI DE CONTROL A PARLAMENTULUI- „ŞI-A FĂCUT DATORIA“!
Este momentul în care apare în scenă aşa-zisa comisie de control al Parlamentului asupra SRI, în realitate (a spus-o inclusiv preşedintele Băsescu) comisia de control a SRI asupra Parlamentului! Pentru că trebuie să o spunem pe cea dreaptă- de la un capăt la celălalt- ceea ce a spus Georgian Pop a aruncat în aer întregul caz! Întrucât el vorbea, pe de o parte că este vorba despre respectiva comisie aflată în control la SRI, iar după a zis că aşteaptă să-i aducă SRI-ul hârtiile să vadă ce spune SRI-ul!

SĂ FIE CAZUL RESPECTIV „MARTA II“?!
Semnele de întrebare au devenit din ce în ce mai numeroase, foarte mulţi jurnalişti şi-au pus întrebări, ori au lansat ipoteze. Radu Banciu, de exemplu, aruncă pe piaţă o formulă care a făcut, imediat, epocă- cazul Condrea este cazul „Marta II“?! Vă reamintim, Marta este omul de încredere al lui Sorin Blejnar care a fost implicat în foarte multe scandaluri ale epocii de aur al PDL-ului, Marta fiind cel care, în acest moment, pare dispărut, ori că ar fi fost asasinat, ori că s-a înscenat dispariţia lui şi el a fost „extras“! Ce înseamnă „EXTRAS”- în limbajul serviciilor? Adică un agent este scos din circuit la un moment dat, tocmai pentru că prezenţa lui devine, în acel moment, vulnerabilă! Dar evenimentele evoluează şi se ajunge la accidentul (sau aşa-zisul accident!)!

ACCIDENTUL LUI CONDREA- PREA MULTE SEMNE DE ÎNTREBARE!…
Într-adevăr, în după-amiaza unei zile de duminică, explodează la o televiziune informaţia (preluată, imediat, de TOATE televiziunile) despre o realitate zguduitoare- cel mai urmărit om al momentului, Dan Condrea a murit! Într-un accident de circulaţie! Iată cum suna ştirea!
„Patronul Hexi Pharma şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs în judeţul Ilfov. Accidentul s-a produs între localităţile Buftea şi Corbeanca, pe o porţiune de drum drept. Maşina mergea cu viteză şi a intrat într-un copac, spun martorii.
Există informaţii neconfirmate oficial că Dan Condrea se afla la volan, iar în urma impactului, acesta şi-ar fi pierdut viaţa. La faţa locului se află mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţe. Accidentul a fost anunţat la 112 de un martor, dar medicul din ambulanţa sosită la faţa locului nu a putut decât să constate decesul. În maşină se afla o singură persoană. Din primele informaţii, Dan Condrea se afla la volanul unei maşini aparţinând Hexi Pharma. Cauza accidentului este viteza excesivă, spun poliţiştii. Aceştia mai spun că nu au văzut urme de frânare. Actele lui Dan Condrea ar fi fost găsite lângă maşină. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs accidentul. Printre variantele luate în calcul sunt o defecţiune a automobilului, posibilitatea ca şoferul să fi adormit la volan. Nu este exclusă nici ipoteza sinuciderii. Circulaţia în zonă a fost blocată în totalitate.“

CUM SĂ MOARĂ? CUM SĂ MOARĂ?!…
Aceasta a fost reacţia tuturor celor care au primit respectiva informaţie. Iar asta din foarte multe motive: pe de o parte pentru că TOATĂ LUMEA AŞTEPTA PUNCTUL DE VEDERE AL LUI DAN CONDREA ASUPRA CAZULUI. Pe de altă parte punându-se şi o altă întrebare: DE CE NU A FOST REŢINUT, PÂNĂ ÎN ACEL MOMENT, DAN CONDREA? EL PUTEA SĂ UMBLE LA DOCUMENTE, PUTEA SĂ FALSIFICE UNELE SUBSTANŢE, PUTEA SĂ FUGĂ DIN ŢARĂ, PUTEA SĂ FACĂ ORICE! DE CE, ÎNTR-O ROMÂNIE ÎN CARE SE ARESTEAZĂ ÎN DRACI, CONDREA A FOST LĂSAT LIBER?!…
Dar ştirea devine cu adevărat şocantă atunci când aflăm că faţa şoferului găsit în maşină este complet desfigurată! Nu poate fi recunoscut decât după haine!… Din acel moment noi am început să ne punem semnele noastre de întrebare şi am demarat propria noastră variantă:

O COMBINAŢIE ÎNTRE „CAZUL TINU“ ŞI „CAZUL ELODIA“?!…
Probabil toată lumea îşi aminteşte de aceste două cazuri- pe de o parte, aşa-zisul accident al patronului ziarului „Adevărul“, Dumitru Tinu, cel care, în prima zi de după revelion s-ar fi răsturnat cu maşina la o viteză de 20 km/h şi ar fi murit în acest accident! Foarte multă lume nu a crezut această variantă, atunci, vorbindu-se despre implicarea serviciilor secrete şi lichidarea lui Tinu, din motive care ţineau chiar de Serviciile Secrete şi de rolul acestora în ele! Pe de altă parte, una dintre variantele cele mai vehiculate în „Cazul Elodia“ vorbea despre posibilitatea ca Elodia să fi fost agent acoperit al unui serviciu, să fi trecut (îndrăgostindu-se) la un alt serviciu, să fie „extrasă“ după modelul cunoscut teoretic, să dispară. Iar atunci, când aveau mare nevoie de linişte, serviciul păcălit ar fi furnizat cazul respectiv către OTV care a făcut din el cea mai răsunătoare anchetă de televiziune din istoria României! Desigur, vă puteţi întreba, ce legătură să fie între Cazurile „Tinu“ şi „Elodia“ şi “„Cazul Condrea“? Păi, să le luăm pe rând…

CHIAR SĂ NU FI AMENINŢAT CONDREA CĂ DACĂ VA MURI, VOR IEŞI TOATE DOCUMENTELE, EXPLOZIVE, LA LUMINĂ?!…
Este reţeta care i se potriveşte cel mai mult acestui personaj despre care chiar soţia sa spunea că nu s-ar fi omorât, niciodată- „Te omora el pe tine!” Probabil Condrea a transmis acest mesaj şi atunci s-a luat decizia să fie „extras“ aşa cum ar fi fost extrasă Elodia, în beneficiul altui serviciu! Desigur, pentru asta trebuie nişte argumente şi vom încerca să le aducem. Deocamdată, să ne ocupăm de accident. Pentru că aici sunt alte multe semne de întrebare.

MAŞINA NU APARE PE CAMERELE VIDEO!
Este informaţia explozivă, chiar controversată. Pe imaginea video nu se observă, ore în şir să fi trecut vreo maşină ca a lui Condrea.
ŞI TOTUŞI, O ALTĂ TELEVIZIUNE SUSŢINE CĂ S-AR FI UMBLAT LA CAMERĂ- CĂ S-AR FI FĂCUT O ŞMECHERIE ŞI PENTRU CÂTEVA SECUNDE AR FI FOST TĂIATĂ IMAGINEA!

IATĂ, ÎNSĂ, MAI APARE O ÎNTREBARE- DE CE A FOST DESFIGURAT ÎN ASEMENEA HAL?!…
Este o altă întrebare la care răspunsul este greu de găsit. Pentru că martora spunea că l-a văzut prima pe cel mort în accident şi că ar fi avut faţa în pământ! Vă reamintim, în maşină, nicio picătură de sânge! Păi dacă nu a fost nicio picătură de sânge acolo şi dacă faţa lui era în pământ- cum a fost desfigurat în asemenea hal, Condrea? În asemenea hal, dar- recunoscut de soţie!

DE CE L-A RECUNOSCUT SOŢIA?
Foarte simplu- pentru că asta trebuia să facă! În varianta că „pentru liniştea tuturor, dispariţia lui Condrea prin înscenarea unui accident ar fi varianta cea mai potrivită şi de acceptat, pentru toată lumea“- argumentul este extrem de serios! Se putea lua un cadavru de la morgă, de exemplu (vă reamintim, cu larga implicare a Serviciilor Secrete). Poate chiar un cadavru rezultat în urma unui accident! Încât concluziile oricui s-ar fi ocupat de respectivul personaj ar fi ajuns la aceeaşi concluzie- politraumatisme, în urma unui accident! A fost desfigurat ca să nu mai poată fi recunoscut! După care s-a înscenat accidentul! Nu întâmplător un jurnalist la rândul lui cu implicaţii în Servicii, spunea: „Ia uitaţi-vă pe imaginile camerei, nu vedeţi un camion în care ar fi putut încăpea epava maşinii care să fi fost aruncată la locul accidentului, la un moment dat?!…“ Desigur, putem fi acuzaţi de scenarită, însă devine foarte logic din tot ceea ce s-a întâmplat din acel moment.

DE CE POLIŢIA S-A GRĂBIT ATÂT DE TARE SĂ ELIBEREZE TERENUL?!…
Vă reamintim, epava a fost ridicată aproape în viteză, semnele au fost date la o parte în cea mai mare viteză! Încât, la două zile după accident, echipe de televiziune au recuperat, din iarbă, diferite componente ale maşinii! Lucru incalificabil şi inadmisibil în orice fel de anchetă!…

CINE A TRIMIS FEMEILE DE SERVICIU SĂ FACĂ, ACOLO, CURĂŢENIE?!
Este cealaltă informaţie explozivă!Femei de serviciu, luate, duminică seara, de acasă şi aduse pe câmp să facă, în viteză, curăţenie?! Este inadmisibil că nici un oficial nu-şi pune aceste semne de întrebare?!…

TOŢI ÎNTREABĂ! NIMENI NU RĂSPUNDE!…
Tot ceea ce a urmat s-a petrecut sub imperiul acestui adevărat joc al nervilor în care presa a întrebat, instituţiile statului n-au răspuns! Iată, de exemplu, ceva incredibil- prima soţie a lui Condrea (bănuită a avea probleme psihiatrice) a afişat, în parbrizul maşinii aflate în curtea sa, un mesaj: „MAGDA CONDREA- VICTIMA DEMENŢILOR DE LA SRI!“

FATA- VICTIMA DEMENŢILOR DE LA SRI!
Păi asta este o acuzaţie foarte gravă! S-a dus măcar un procuror să-i ceară un punct de vedere, acelei femei? Primii care au pus întrebări (dar n-au întrebat-o asta!) au fost tot cei de la televiziune!…

DE CE ŞI-A SCRIS CONDREA TESTAMENTUL, CU DOAR CÂTEVA ZILE ÎNAINTE?!…
O altă realitate explozivă şi care poate naşte foarte multe speculaţii- Dan Alexandru Condrea şi-a scris testamentul cu doar câteva zile înaintea acestui accident! De ce a făcut el asta? Lăsând toată moştenirea celor doi copii şi actualei sale concubine! Cea care, vă reamintim, l-a şi recunoscut ca fiind el! Testamentul a fost scos, prima oară, în 2013. Adică imediat după ce s-a născut băieţelul lui Condrea făcut cu basarabeanca ULIANA OCHINCIUC! Este evident că aceasta i-a cerut să facă acest testament, dincolo de posibilele implicări ale unor altor Servicii Secrete (aşa cum s-a vorbit), dar în buna tradiţie rusească a încrederii prin testament! De ce a modificat, acum, testamentul? Pentru că trebuia să lase totul în regulă, să nu mai fie discuţii, după dispariţia sa! Cu Dan Condrea- VIU, se putea pune sechestru pe avere! Cu el MORT- CONTEAZĂ TESTAMENTUL!

SICRIUL- SIGILAT!
A fost o altă informaţie explozivă- aceeaşi concubină a lui Dan Condrea a luat decizia ca în timpul înmormântării, sicriul să fie sigilat! Iarăşi- prilej de multe semne de întrebare! Desigur, dacă ar fi existat măcar o instituţie naţională de presă care să nu aibă legături cu oricare dintre servicii, un jurnalist ar fi putut să facă o fotografie cu un sistem de infraroşu prin care să se vadă ce era în sicriu! N-a făcut nimeni asta, nici nu putea, pentru că înmormântarea s-a produs în foarte mare viteză şi la mare distanţă de presă!…

DE AICI APARE ŞI O ALTĂ INFORMAŢIE EXPLOZIVĂ- CALCULATORUL- DISPĂRUT?!…
A apărut informaţia că pe un calculator s-ar afla toate datele, toate numele celor implicaţi, toate şpăgile, toate către cine au plecat! Calculator care a dispărut, înainte de moartea lui Condrea! A existat acel calculator? Unde se află el? A dispărut? Cine l-a luat?… Întrebări la care, până acum, nimeni nu a dat niciun răspuns! După care, vine bomba:

UN FOST MINISTRU NU CREDE CĂ ÎN SICRIU SE AFLA CONDREA!
Este informaţia explozivă pe care a făcut-o publică actuala europarlamentară, fosta ministră a Justiţiei, Monica Macovei: „Da, am dubii, da. Am dubii, pentru că faţa este de nerecunoscut. Momentul este iarăşi unul foarte important, urma să fi dat declaraţii, poate că unii vor să nu dea declaraţii sau el n-ar fi vrut să dea declaraţii. Cred că era un moment în care dispariţia lui, nu fizică, ci din România, ar opri multe lucruri“.
Ce efecte are decesul lui Dan Condrea, dacă se confirmă oficial că e vorba de el, asupra anchetei în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale? „E posibil să limiteze informaţiile la care procurorii trebuie să ajungă pentru a face ancheta mai departe“, consideră fostul ministru al Justiţiei.
De ce şi-or pune toţi aceste întrebări? Păi pentru că întrebările sunt multe şi explozive. Iar reacţiile- la rândul lor, explozive!

S-A SPERIAT SEBASTIAN GHIŢĂ?!
Vă reamintim modul în care a reacţionat Sebastian Ghiţă, deputat, bănuit a fi în relaţii cu SRI-ul, dar care în ultima vreme, având o serie de probleme, s-a bănuit că şi-ar fi stricat aceste relaţii, din motive pe care numai ei le ştiu! În acea după-amiază şi seară, Ghiţă a făcut înconjurul emisiunilor, unde şi-a prezentat, alarmat, punctul de vedere întrebându-se dacă nu cumva va urma el- pentru că-i mai este frică să mai iasă pe stradă.

ASOCIATUL PANAITESCU, DIN „HEXI PHARMA“, ŞI-A UCIS SOŢIA, ÎNTR-UN ACCIDENT SIMILAR!
Este o altă informaţie demnă de a fi comentată- un alt om important, din Hexi Pharma, un asociat (tot din Basarabia!) pe nume Panaitescu a avut un accident asemănător, în care i-a murit soţia!

DE CE A FOST ÎNGROPAT AŞA DE REPEDE- FĂRĂ REZULTATUL ADN?!
Este o altă întrebare la care, cel puţin până acum, nu s-a obţinut niciun răspuns. Numai pe baza mărturiei soţiei? Şi dacă, la proba ADN s-ar fi descoperit că nu a fost vorba despre Condrea? Ar fi scos cadavrul din groapă?! Desigur, în contextul actual românesc şi dacă s-ar fi descoperit asta, nu s-ar mai fi dat publicităţii!

CONDREA 1

MAI SUNT OAMENI CARE NU CRED CĂ DAN CONDREA A MURIT!
La rândul său, la Antena3, în emisiunea în care s-au prezentat toate punctele de vedere posibile în acest caz, Radu Soviani a venit cu argumentele lui, în acest caz. Nici el nu crede în varianta sinuciderii, nici a morţii!

MARTORA- FĂCUTĂ PRAF, DE MIRCEA BADEA!
A apărut, cu destulă întârziere, aşa-zisa martoră de la aşa-zisul accident! În prima secvenţă, ceea ce spunea ea părea să se lege, iar când a fost ridicată de poliţie în timp ce se îndrepta către „Antena3“, deja s-au născut câteva semne de întrebare. Totuşi, la un moment dat, fiind prezentă la emisiunea „Sinteza Zilei”, martora a fost supusă unui şir de întrebări de către Mircea Badea care a demonstrat, evident, că respectiva persoană naşte controverse prin răspunsurile sale. Badea a si comentat, după aceea, reacţia martorei, generând si mai multe semne de întrebare în legătură cu acest caz!

INTREBARI CONDREA

ŞI ACUM- BOMBA CARE PUNE CAPAC: DAN CONDREA ERA DISPĂRUT ÎNCĂ DE MIERCURI!
Este informaţia senzaţională pe care a dat-o prima soţie a lui Dan Condrea, atunci când a fost invitată la „Sinteza Zilei“ şi a povestit ce i-a spus fetiţa ei. Potrivit acesteia, fetiţa lui Dan Condrea era îngrijorată că tatăl ei nu mai venise acasă încă de miercuri! Toată lumea presupunând că el fusese arestat! Lucru care nu a fost anunţat! Păi cum, era dispărut de miercuri, fetiţa lui nu l-a mai văzut, nişte martori zic că l-ar fi văzut duminică dimineaţă, după care s-a produs accidentul?! Accident din care era atât de desfigurat încât să nu mai fie recunoscut?!…

ACEASTA ESTE IPOTEZA NOASTRĂ!
Ipoteza noastră, cu toate argumentele pe care le-am construit până acum, aceasta este: înţelegând amploarea scandalului şi faptul că toată vina poate fi aruncată în spinarea sa, Dan Condrea a făcut o mişcare explozivă: a ameninţat că dacă va muri sau va fi arestat, vor ieşi la lumină (de acolo de unde sunt ascunse) toate probele! Care îi vor băga în puşcărie pe foarte mulţi! Şi va genera un scandal excepţional! Condrea punând condiţia să fie „EXTRAS” din ţară, să dispară (că bani avea, destui!) să se însceneze ceva pentru dispariţia sa! Şi toată lumea să fie liniştită! Acest lucru s-a făcut, cu largul concurs al multora dintre cei implicaţi (Imagini de pe cameră, şterse!… Poliţiştii, anchetând, în mare viteză şi lăsând probe la faţa locului!… Femei de serviciu aduse duminică seara să facă, la locul accidentului, curăţenie!… Victima desfigurată complet! Şi recunoscută doar de soţie!…) Prin această mişcare, întregul caz fiind îngropat, fără niciun fel de alte comentarii, şi oprindu-se cel mai mare scandal naţional din istorie. Aceasta este ipoteza noastră!
Dumneavoastră, ce părere aveţi?!…

DEPARTAMENTUL ANCHETE