Scandal! DACĂ TOT VINE FRIGUL, ÎNGHEAȚĂ ȘI SALARIILE?!…

Acesta este scandalul declanșat de Florin Câțu! Cel care a devenit celebru, deja, de-a lungul ultimilor ani, prin premonițiile sale evident negative, dezastruoase asupra activității Guvernului PSD, indiferent cum s-a numit primul său ministru!
Și când a venit la Călărași domnul Câțu a prezis mari nenorociri, din nefericire pentru Nostradamusul din sărăcia noastră actuală, dar din fericire pentru români, toate aceste profeții s-au dovedit niște bule răsuflate!
Ce va fi acum? Nu putem ști, deocamdată doar vă prezentăm toate punctele de vedere, de la domnul Câțu până la ministrul finanțelor și de la sindicaliști până la Ministerul Muncii! Judecați singuri! Și așteptăm, împreună să vedem ce va fi până la capăt!…

EUGEN TEODOROVICI – „NU SUNT PROBLEME LEGATE DE BUGETUL ROMÂNIEI”

Sunt doar scenarii sumbre pe care colegii din Opoziție încearcă să le inducă în spațiul public și total nejustificate. Dați-mi o singură dovadă, când Partidul Social Democrat a tăiat sau nu și-a respectat o promisiune făcută atât mediului economic, cât și referitor la veniturile populației, dați-mi un singur exemplu, ca să fie credibil ce spuneți?”, i s-a adresat Eugen Teodorovici lui Florin Cîțu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

FLORIN CÎȚU – „AVEM DEJA SUPRAACCIZA, DE DOI ANI DE ZILE”

Senatorul liberal i-a replicat că: „Domnul ministru, anul trecut, spuneați că nu vor scădea salarii, când ați aplicat Legea salarizării unitare și-au fost mii de exemple pe care le-am adus noi, dar și oameni din sectorul bugetar, că le-au scăzut salariile. Este doar un exemplu. Ați spus că nu veți crește taxe. Avem deja supraacciza, de doi ani de zile.”

IATĂ CE PRECIZĂRI A FĂCUT MINISTRUL OLGUŢA VASILESCU:

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, intervine în discuţiile iscate de un document publicat de Florin Cîţu în care se prezintă un scenariu prin care salariile ar urma să fie îngheţate anul viitor.
Iată ce precizări a făcut ministrul Olguţa Vasilescu: „Iar ‘s-a blocat guvernul’, iar ‘nu mai sunt bani de pensii și salarii’, iar ‘nu se aplica legea salarizării’. Asta aud de la opozitie din doua in doua luni. Și iar răspundem: așa cum nu ne-am blocat pana acum și cum am găsit fondurile necesare plății pensiilor și salariilor, așa se va întâmpla și anul viitor. Legea salarizării se va aplica așa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu și anume sa se aplice direct grila din 2022 în 2020, așa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federații sindicale. Consideram însă ca legea trebuie aplicată așa cum a fost adoptată de parlament și cum este in vigoare, cu aplicare etapizata pana in 2022 și creștere anuală cu 25 la suta din diferenta pana la grila din 2022. Mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferentierea salariului minim in funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveți mai jos analiza Comisiei de prognoza și a MMJS și calendarul creșterilor.“

CODRIN ȘTEFĂNESCU A EXPLICAT PE CINE VIZEAZĂ DOCUMENTUL ÎN CARE SE VORBEȘTE DESPRE ÎNGHEȚAREA PENSIILOR ȘI CARE ESTE GRAFICUL ASUMAT DE GUVERN

Codrin Ștefănescu a anunțat ce se va întâmpla cu salariile după ce a apărut documentul prezentat de Florin Cîțu prin care se arată că veniturile ar putea îngheța în 2019. Secretarul general adjunct al PSD a explicat la Realitatea tv, cu puțin timp în urmă, că românii nu au de ce să își facă griji pentru că programul de guvernare nu prevede nicio micșorare sau scădere a salariilor sau a pensiilor.

„NOI AVEM NIȘTE GRAFICE”

„PSD a anunțat că va crește salariille până în 2021, ca și pensiile, după o grilă. Nimeni nu vorbit de înghețarea salariilor, este vorba despre chestiuni cu totul privilegiate, la fel ca și la pensii speciale. Noi avem niște grafice pe care și doamna ministru Olguța Vasilescu și domnul ministru Teodorovici le-au prezentat în spațiul public. Dacă există cereri, de exemplu reglementări europene de la Comisia Europeană, de la Bruxelles și se spune că la nivel european se cer niște lucruri, intră în dezbaterea publică”, a declarat Codrin Ștefănescu.

ESTE DOAR O CORESPONDENȚĂ

Cu privire la documentul trimis la Bruxelles în care se vorbește despre această posibilă înghețare, Codrin Ștefănescu susține că „este doar o corespondență, ceea ce cere Comsia Economică, nu are nicio legătură cu ce se discută în România. În momentul în care primim un punctaj de acolo, anunțăm public pe români despre ce este vorba. Nu există în programul de guvernare să înghețăm sau să micșorăm salariile. Noi doar le mărim și salariile și pensiile și în mediul privat și în cel public. Acolo este vorba despre înghețarea salariilor unor oameni care sunt în niște poziții foarte importante, cum sunt președinți de agenții de stat, companii de stat”, a mai declarat social-democratul.