Scandal în PNL! SENATORUL IULIAN DUMITRESCU – DEMISIE !

*Fostul senator de Călărași era văzut ca omul ce-i poate lua locul lui Ludovic Orban! *Ar fi avut mai multă credibilitate decât actualul lider al liberalilor! *După modelul lui Zamfir, alungat din partid, a venit rândul lui Dumitrescu! *Acuzat că a făcut blat cu PSD! *Înlocuitorul lui este visătorul de serviciu al liberalilor pentru eșecurile PSD-ului– senatorul Câțu!

DEMISIE LA CEL MAI ÎNALT NIVEL- „A FĂCUT BLAT CU PSD, NU MAI ARE NICIO AUTORITATE!”

În ședința de luni a Biroului Executiv Central PNL Iulian Dumitrescu a anunțat că își dă demisia din funcția de lider de grup la Senat. Propunerea lui Orban pentru înlocuirea lui Dumitrescu este Florin Cîțu.Votul pentru Cîțu va fi dat în ședința de grup a senatorilor, care are loc la ora 15. Potrivit unor surse din PNL, Iulian Dumitrescu nu avea autoritate la senat și au existat acuzații de blat cu PSD. Conflictul dintre liderul PNL, Ludovic Orban, și senatorul liberal este mai vechi. Dumitrescu a fost acuzat, printre altele, că a votat Legile Justiției. În plus, acesta a devenit critic la adresa președintelui atunci când Orban a făcut plângere penală împotriva premierului.„Domnul Iulian Dumitrescu a ieșit din muțenie atunci când am declanșat cel mai dur atac la adresa PSD. Îl astept sa exprime opinii critice fata de PSD, fata de clica lui Dragnea si a camarilei sale, îl aștept să fie la fel de vocal față de abuzurile Guvernului”, declara Ludovic Orban în acea perioadă. În ceea ce privește votul, senatorul s-a apărat și a spus că este o eroare de soft. „Nu am fost în sală, nu am semnat de primire şi nu a luat nimeni cartela mea acolo. Eu eram lângă Parlament când m-au anunţat colegii. Toată lumea era şocată. Softul a dat o eroare. Cei de la Departamentul Tehnic au spus că nu pot să-şi explice eroarea. Au spus că o să mai verifice”, declara Dumitrescu. Senatorul a adăugat că probabil „cineva îi vrea răul”.
În 22 mai, Iulian Dumitrescu, declara că nu este de acord și nu susține decizia lui Lodovic Orban de a depune plângere penală împotriva premierului Vioricăi Dăncilă, deoarece „plângerile penale nu pot fi armă politică, iar Orban nu s-a consultat cu partidul”.

ORBAN, DUPĂ DEMISIA LUI DUMITRESCU – CE SPUNE DESPRE BLATUL CU PSD

Ludovic Orban a declarat luni că decizia lui Iulian Dumitrescu de a demisiona din funcţia de lider al senatorilor liberali nu înseamnă o dezangajare a acestuia în privinţa atribuţiilor din partid. El a precizat că propunerea sa pentru preluarea funcţiei de lider al senatorilor PNL este Florin Cîţu. Orban a exclus ideea că decizia lui Iulian Dumitrescu de a se retrage din funcţia de lider al senatorilor PNL ar fi putut avea loc ca urmare a unor acuzaţii privind un blat cu PSD. ‘Decizia domnului Iulian Dumitrescu de a se retrage de la conducerea grupului parlamentar de la Senat este o decizie care îi aparţine, pe care a luat-o în urma unei discuţii pe care a avut-o cu mine, iar ideea retragerii sale de la conducerea grupului parlamentar din Senat nu înseamnă o dezangajare a domnului Dumitrescu, ci înseamnă o consacrare mai serioasă asupra exercitării atribuţiilor extrem de importante pe care le are în partid şi anume atribuţia de prim-vicepreşedinte pe relaţia cu mediul de afaceri şi societatea civilă şi, de asemenea, funcţia de preşedinte al uneia dintre cele mai puternice organizaţii a partidului – filiala Prahova. Decizia a fost luată de comun acord. Este o decizie prin care domnul Dumitrescu va aloca mai mult timp şi mai multă energie pentru întărirea relaţiilor cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă’, a explicat Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

RELAȚIE CONFLICTUALĂ

Întrebat despre faptul că s-a speculat că a avut o relaţie conflictuală cu Iulian Dumitrescu, el a răspuns: ‘Faptul că există diferenţe de opinie de-a lungul timpului, în funcţie de anumite situaţii, de anumite poziţii, asta nu înseamnă că există conflicte. Putem avea păreri diferite şi să colaborăm extrem de bine, aşa cum cred că eu am arătat ca şi preşedinte al PNL că am disponibilitatea de a coopera cu oricine pune osul la treabă pentru PNL’. Preşedintele PNL a mai susţinut că în privinţa pierderii preşedinţiei unor comisii de la Senat este ‘greu de adus o observaţie critică’ la adresa lui Iulian Dumitrescu, în condiţiile în care Opoziţia s-a confruntat cu un ‘dictat’ din partea majorităţii parlamentare.