SCANDAL! PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI – PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA… CONSILIULUI JUDEȚEAN!

Obiectul reclamației – intrarea în oraș!

Drumul spre Iad și bunele intenții!…

Am fost singurii care am scris, de-a lungul timpului, despre înfruntările din zona politică – indiferent de partide – iar atitudinea NOASTRĂ a fost, întotdeauna, echilibrată, corectă ! Nu suntem partizanii nimănui, nu facem jocuri, singurul nostru obiectiv este informarea corectă și completă a celor care ne citesc!
Mai mult decât atât, în condițiile în care unii porecliți ziariști se dovedesc trompete și goarne ale unora sau altora, există pericolul dezinformării totale a oamenilor, motiv pentru care diferența se face tocmai prin informarea obiectivă în legătură cu tot ceea ce se întâmplă!
Este și cazul noului scandal care a apărut, de data aceasta între Primăria municipiului Călărași și Consiliul Județean Călărași ! Unii vorbesc despre confruntarea care s-ar duce între primarul Drăgulin și președintele Iliuță, dar noi nu intrăm pe această pistă pentru că ea nu duce acolo unde trebuie să ducă interesul cetățeanului!

DECI DESPRE CE AR FI VORBA…

Este vorba despre drumul de acces în municipiul Călărași de pe DN 3 (acum numit drum județean), drum care a mai fost folosit în jocuri politice, de-a lungul timpului, el fiind ba drum din interiorul municipiului, ba drum național, în funcție de interesele de moment! Acum, însă, este vorba despre un obiectiv pe care toată lumea îl acceptă – necesitatea modernizării drumului de acces în municipiul reședință de județ! Drumul care trecea pe lângă combinatul siderurgic, la vremea când există așa ceva la Călărași, trebuie făcut pe patru benzi, întrucât aglomerația de la intrarea în oraș este din ce în ce mai mare în funcție și de creșterea numărului de autoturisme, fenomen național, de altfel…
Consilul Județean Călărași a-nceput această lucrare, dar ea a fost stopată prin intervenția Primăriei, considerându-se că nu există toată documentația necesară și, astfel, se încalcă legea! Iar dacă s-ar întâmpla un eveniment nefericit, toată responsabilitatea ar reveni acestei instituții, conform normelor legale!
De cealaltă parte, la rândul său Consiliul Județean își manifestă toate bunele intenții și dorința de a face modernizarea drumului respectiv, afirmând și că documentațiile au fost puse în ordine…
De aici un întreg balamuc, acuzații din toate părțile, trompetele și goarnele fiind puse în activitate, acuzațiile curgând fie că primarul s-ar opune modernizării orașului, fie că din partea Consiliului Județean există interese ascunse inclusiv provocarea unor situații care să afecteze activitatea primăriei ! Cum noi nu am fost și nu suntem nici goarne, niște trompete am hotărât să ne adresam ambelor părți pentru a obține punctele de vedere necesare!


“PRIMĂRIA ESTE ÎN PLIN PROCES DE MODERNIZAREA DRUMURILOR, DECI NE INTERESEAZĂ INCLUSIV ACEL DRUM! DAR CU RESPECTAREA LEGALITĂȚII”!

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin ne-a explicat că lucrurile sunt extrem de clare din punctul său de vedere. Mai precis, într-o perioadă în care principala preocupare a instituției pe care o conduce este modernizarea drumurilor, fiind asfaltate străzi care nu au văzut niciodată această substanță, fiind în plin proces de modernizare strada Grivița, fiind reabilitate multe din străzile din oraș, este firesc interesul și pentru drumul de acces de pe șoseaua care leagă Bucureștiul de Călărași, până la apariția autostrăzii.
Dar lucrările au fost demarate fără obținerea avizelor necesare, iar în aceste condiții continuarea unei asemenea activități este ilegală! “Păi ce facem noi, le solicităm cetățenilor să respecte legea iar noi suntem primii care o încălcăm?!…Este obligația noastră, a tuturor să respectăm legea și toate acțiunile care se fac trebuie să fie cuprinse în normele legale! Ca să nu mai vorbesc despre posibila situație nefericită în care s-ar întâmpla ceva, iar responsabilitatea s-ar îndrepta către noi, în mod direct! Deci repetăm , deși credeam că este evident – vrem ca drumul să fie modernizat, dar numai atunci când există avizele necesare”!

CONSILIUL JUDEȚEAN DOREȘTE MODERNIZAREA ACCESULUI ÎN ORAȘ!


Firesc, așa cum este normal pentru orice act de presă responsabilă l-am contactat și pe președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, pentru a reflecta și punctul său de vedere:
-Vă spun sigur că nu mai înțeleg nimic! Dacă mie, ca primar, îmi venea Consiliul Județean și îmi făcea o lucrare, atribuia bani pentru localitatea mea, eram în culmea fericirii și mulțumeam ! Aici am întâlnit o reacție negativă din partea domnului Drăgulin ! Am avut mai multe discuții, când am înțeles că solicită o legalitate totală m-am conformat, am prezentat toate avizele solicitate, după ce le-am prezentat pe toate mi s-au mai solicitat alte trei! Acum cere expertiză! În condițiile în care proiectantul a parafat această lucrare! Eu zic că am respectat toată legislația, dar am deranjat pentru că am pornit acest proiect !
Este vorba despre lărgirea drumului atât de necesar atâtor oameni din Călărași ! Cât despre zvonurile că pe terenul respectiv s-ar afla terenuri aflate în proprietatea mea, iarăși este o minciună! Eu am teren în cu totul altă parte a combinatului, nu la drum! Încă mai sper, dar dacă nu vom fi lăsați vom acționa în consecință – respectiv când mi se va confirma că există o plângere penală, voi face niște benere uriașe pe care le voi afișa ca să vadă toată lumea ca s-au oprit lucrarea din cauza unei plângeri penale!…


DESIGUR, AICI APAR ȘI ALTE PROBLEME…

Ca în toate situațiile controversate și aici avem o grămadă de elemente, de la o realitate pe care o susțin reprezentanții instituției județene care afirmă că ar avea toate documentele necesare, dar Primăria se opune, până la acuzațiile de incompatibilitate și de interese personale în legătură cu proprietate asupra terenurilor achiziționate pentru realizarea acestui obiectiv! Este motivul pentru care s-au generat o grămadă de comentarii, multe dintre ele putând fi acoperite de realitate, în condițiile în care o cercetare completă asupra cazului se impune!

ȘEFUL POLIȚIEI S-AR FI INTERESAT ȘI EL DE ACEST CAZ!

Așa cum ați aflat, probabil, fostul șef al Poliției județene, comisarul șef Marian Iorga s-a reîntors la Călărași, în condițiile în care , spun gurile rele domnia sa fusese promovat tocmai pentru a fi îndepărtat! Acum când datele problemei s-au schimbat la nivel politic, Iorga a revenit la Călărași și există bănuieli că vor fi declanșate o serie de acțiuni întru respectarea legalității chiar de către instituția poliției!
Va fi sau nu va fi, rămâne de văzut, cert este că din informațiile noastre, comisarul șef s-ar fi interesat de acest caz, în condițiile în care există prezumția de încălcare a legii! De aici lucrurile luând-o pe un alt făgaș, mult mai complicat!…

ȘI TOTUL SE ÎNTÂMPLĂ ÎN INTERIORUL PNL!

Pe de altă parte, desigur, nu poți să nu observi că atât primarul, cât și președintele Consiliului Județean fac parte din același partid, PNL ! Desigur, cu deja mult comentata proveniență din cele două partide adversare până la fuziune, PNL și PDL!Iar lipsa unei liniști normale fiind prezentată de noi sub faimoasa formulă –“Nu-i pace sub măslini”!
Acuma, totuși, când se apropie trei rânduri de alegeri, din care cele din 2020 sunt decisive, ar fi necesară punerea batistei pe țambal și a unei frâne pe toate aceste acțiuni tensionate, nu de alta dar rezultatele finale ale alegerilor pot fi influențate, cu acuzații de trădare cum au mai fost!…


SĂ FIM BINE ÎNȚELEȘI – DRUMUL DE LA INTRAREA ÎN ORAȘ TREBUIE MODERNIZAT!

Așa cum am spus-o de la bun început nu suntem partizanii nimănui, doar ai intereselor cetățeanului! Iar interesele oamenilor din Călărași sunt legate și de acest drum care leagă toată partea vestică a județului de municipiul reședință de județ și care trebuie dusă la nivelul necesar, adică al mileniului III și nu al unei alei din ceea ce-a fost, odată, Combinatul Siderurgic de la Călărași!

Departamentul Anchete