Scandalos AVIOANELE DE LA BORCEA – DE RÂSU’ – PLÂNSU’!…

*Avem avioane ultramoderne care nu zboară dacă… e gheață!

ACESTA ESTE HALUL ÎN CARE S-A AJUNS!…

Și rețineți, nu suntem oamenii rușilor! Doar constatăm că s-au aruncat și se aruncă bani cu nemiluita, absolut anapoda! Că ne considerăm marea zona militară de apărare pentru toată Europa, dacă e nevoie, dar dacă e, la o adică, vai mama noastră! Iată câteva dintre remarcile revistei “ Cațavencii”, sure sub semnătura lui Patrick Andre de Hillerin în privința celebrelor avioane!

AVION, CU MOTOR, DACĂ NINGE EU NU ZBOR!

În timp ce pe televizoarele nației curgea un clip tembel, în care Guvernul României se lăuda că România e prima țară în care un om s-a ridicat de la sol cu un aparat mai greu decât aerul și că tot în România s-a inventat motorul cu reacție, la baza aeriană de la Borcea, patru avioane F16 Falcon își suflau în aripi și băteau mărunt din roți, încercând să învingă gerul. Nu l-au învins, așa că au ratat zborul programat pentru parada militară de 1 Decembrie din București. Cam în același timp, unuia dintre tancurile participante la paradă i s-a blocat o șenilă, blocând, de asemeni, pentru o vreme, întreaga coloană care trebuia să treacă pe sub Arcul de Triumf.

MOTIVUL OFICIAL!

Pentru care cele patru F16 nu s-au mai ridicat în aer de la baza Borcea și nu au mai participat la parada de la București a fost acela că pista era înghețată. Mai mulți cunoscători ne-au spus, ulterior, tuturor, că explicația este justificată și că la baza de la Borcea se mai întâmplă destul de des acest fenomen, fiind o bază amplasată în câmp, expusă capriciilor naturii. În plus, avioanele F16 sunt mai sensibile, cică, decât MiG-urile 21 și există pericolul ca la decolare să aspire corpuri străine de pe pistă (în cazul ăsta, gheață) și să facă poc. Ceea ce, desigur, nu-și dorea nimeni, mai ales de ziua națională.

AVEM, AȘADAR!

Șapte sisteme de rachete Patriot pe care nu le avem, de fapt. Avem 12 avioane F16 care, de fapt, pot fi folosite doar pentru antrenamente până prin 2020, dacă nu și mai mult, când vom avea și piloți suficient de pregătiți, dar și armamentul necesar pentru a le folosi fie și la poliție aeriană. În cazul în care ne-ar ataca, pe cale aeriană, vreun inamic, nu putem spera decât că o va face vara, dacă nu cumva pistele topite sunt, la fel, împotriva F16 ca și cele înghețate. Dar dacă nu putem să ridicăm avioanele de la sol, nu-i nimic: îi vom ataca pe inamici direct și nimicitor cu contractele cu Raytheon, din care, pe alocuri, se mai înfruptă Felix Tătaru, consilierul de imagine al președintelui Iohannis. Iar atunci când noi ne vom ataca inamicii înarmați cu respectivele contracte, ei vor fi obligați să se prăbușească, așa cum se întâmplă în toate clipurile de succes cu maneliști cheltuitori.