Scandalos! CĂMINUL DE COPII DE LA FĂUREI ÎNTRE ABUZURI SEXUALE ȘI ABUZURI… POLITICE?!…

AU IEȘIT LA LUMINĂ REALITĂȚI DRAMATICE!

Este foarte complicat tot ceea ce se leagă de situația de la căminul de copii din Făurei, în condițiile în care cercetările presei au scos la lumină lucruri incredibile! Și aici nu este vorba, în primul rând, despre ceea ce a constituit punctul de plecare al întregului scandal asupra căruia ne îndreptăm și noi cu toată buna intenție, ci despre situația dramatică în care se găsesc copiii de la un centru care ar trebui, în mod normal, să-i supravegheze! Să-i îndrume! Să-i ajute! Nu doar să-i hrănească și să le ofere un loc de culcare!
De unde pot fugi ,oricând, pentru că acolo sunt copii cu grave probleme, tineri adunat de pe stradă, fetițe care se prostitua pe centura capitalei, ori chiar în Călărași! Lucrurile sunt extrem de grave, iar scoaterea lor la. lumina reprezintă, în opinia noastră, principalul obiectiv al unei anchete de presă, dar și pentru intervenția autorităților!
Până la urmă, de la ce a pornit totul. Era o întrebare, niște informații pe care le-am primit și pe urma cărora am pornit, pentru a afla adevărul sau neadevărul tuturor celor întâmplate. Așadar, de unde a început totul…faurei 1

Șoc! (Z)gura lumii!… ABUZURI SEXUALE CU O MINORĂ –MUȘAMALIZATE?!…

La Căminul pentru copii, de la Făurei, Ulmu- abuz sexual împotriva unei minore?!…
Aceasta este întrebarea pe care am primit-o, la redacție, din partea mai multor surse, pe deoparte șocate de faptul că așa ceva se poate întâmpla într-un așezăm care ar trebui să servească pentru ocrotirea minorilor, iar pe de alta pentru că, în opinia lor, întregul caz a fost mușamalizat! Deși există declarații, deși există un dosar (pentru că există și un dosar!) filmulețe și jucării sexuale!
Mai precis ar fi vorba despre agresiune asupra unei minore de doar 15 ani, mai precis abuz sexual! Copila se numește P. A. Iar agresorul nu ar fi nimeni altul decât cel care conducea întreaga activitate a centrului, N.B. Încă nu facem numele publice, din rațiuni de deontologie, dar și pentru a proteja imaginea micuței aflate, oricum, într-o situație foarte gravă! Asta pentru că, tot din informațiile pe care le-am primit, tânăra ar fi fost supusă unui program alături de psiholoaga Direcției , dar această copilă nu mai poate îndura modul în care se petrece întregul proiect! Mai precis cică s-ar face un fel de anchetă, în care ea ar trebui să iasă chiar vinovată, dacă s-ar putea!

TOTUL PENTRU MUȘAMALIZAREA CAZULUI?!

Oricum, până în acest moment nu s-a transmis nimic oficial Deși, alte surse ne spun că informațiile au ajuns și la Inspectoratul Județean de poliție Călărași, Dar și la DGASPC- direcția care se ocupă de asemenea cazuri! S-ar fi întocmit și dosare, dar nu s-a finalizat nimic, deși la dosarele respectiv există, din informațiile altor surse, filmulețe și jucării sexuale!
Desigur, dumneavoastră, ca oameni de bună credință vă veți întreba dacă așa ceva este posibil, în condițiile în care, iată, instituții de stat care ar trebui să vegheze și să intervină când apar asemenea situații extrem de grave, se ascund după plopi, în păpușoi, mușamalizează cazul! Noi nu credem aceste dări cu presupusul, din contră, ne adresăm instituțiilor respective pentru a obține informațiile oficiale, din partea lor.

CĂTRE
DIRECŢIA GENERALĂ DE
ASISTENŢĂ SOCIALĂ
ŞI PROTECŢIA COPILULUI
CĂLĂRAŞI

În vederea soluționării unei anchete a publicației “Jurnalul de Călărași”, declanșată în urma unor informații privind un posibil caz de agresiune sexuală asupra minorei de la Căminul de copii din satul Făurei, comuna ULMU, judetul Călărași, vă rugăm să ne precizați:
1-Dacă aveți informaţii în legătură cu un asemenea caz?
2-Dacă răspunsul este afirmativ cum ați acționat?
3– Care au fost rezultatele cercetărilor pe care le-ați efectuat?
Vă solicităm un răspuns cu celeritate, întrucât materialul de presă trebuie făcut public într-un timp cat mai scurt!
Cu respect,
Agenția de Presă SORIDA PRESS
JURNALUL DE CĂLĂRAŞI

Către
Jurnalul de Călărași,

Urmare a adresei dvs., înregistrată la D.G.A.S.P.C. Călărași cu nr. 6943/12.02.2018, vă comunicăm următoarele:
În data 8.09.2017, de către C.T.F. Făurei, a fost depusă la sediul D.G.A.S.P.C. Călărași o sesizare având la bază o declarație a unei minore, cu privire la un posibil abuz sexual, din partea șefului de centru.
În aceeași zi, conducerea DGASPC Călărași a dispus constituirea unei comisii de verificare, pentru confirmarea sau infirmarea celor declarate de minoră, fiind luate declarații atât rezidentei, cât și salariaților, care au putut da detalii despre situația sesizată.
În urma analizării aspectelor verificate, de către comisia dispusă la momentul respectiv, pentru acest caz, relevante au fost declarațiile specialiștilor Centrului, care observă, permanent, comportamentul copiilor în timpul programului zilnic, din care a reieșit că:,,nu au fost sesizate la minoră semnele unei traume fizice sau emoționale, aceasta având mereu un tonus emoțional bun, fiind cooperantă în activitățile zilnice și nimic din comportamentul acesteia nu este compatibil cu faptele sesizate, care să creeze suspiciuni privind comportamentul șefului de Centru față de ea.”
În urma verificărilor efectuate, Comisia a constatat că nu este susținută sesizarea minorei, conducerea DGASPC Călărași rezervându-și dreptul ca, în cazul în care ar fi apărut, ulterior, alte elemente care să ducă la indicii că fapta a existat, să sesizeze organele abilitate ale statului.
Menționăm că o comisie de cercetare disciplinară nu a putut fi constituită, deoarece șeful de centru avea depusă, la momentul efectuării verificărilor de către comisie, demisia din funcție.
Dorim să facem precizarea că, ori de câte ori a existat o sesizare de orice fel, din partea rezidenților pe care îi avem în Centrele de Plasament, conducerea DGASPC Călărași a dispus, imediat, măsuri de verificare și cercetare a aspectelor sesizate și, în funcție de natura celor constatate, acestea s-au soldat cu concedieri (contestate ulterior și câștigate de instituția noastră) sau plângeri către organele de cercetare penală, în vederea efectuării investigațiilor specifice și luării măsurilor care se impuneau.
DGASPC Călărași consideră că este necesar ca opinia publică să cunoască faptul că se respectă legislația în vigoare, activitatea fiind centrată pe principiul respectării si promovării cu prioritate a interesului superior al copilului.

Compartiment Relații cu Publicul

CĂTRE
INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE CĂLĂRAŞI

În vederea soluționării unei anchete a publicației “Jurnalul de Călărași”, declanșată în urma unor informații privind un posibil caz de agresiune sexuală asupra minorei de la Căminul de copii din satul Făurei, comuna ULMU, judetul Călărași, vă rugăm să ne precizați:
1-Dacă aveți informaţii în legătură cu un asemenea caz?
2-Dacă răspunsul este afirmativ cum ați acționat?
3– Care au fost rezultatele cercetărilor pe care le-ați efectuat?
Vă solicităm un răspuns cu celeritate, întrucât materialul de presă trebuie făcut public într-un timp cat mai scurt!
Cu respect,
Agenția de Presă SORIDA PRESS
JURNALUL DE CĂLĂRAŞI

RĂSPUNSUL POLIȚIEI – CONFUZ!

La solicitarea noastră, solicitare pe care vă invităm s-o recitiți, acesta a fost răspunsul poliției:

RĂSPUNS LA CERERE
De la:
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI
Calarasi, Bulevardul Republicii, nr. 44, E-mail: presa@cl.politiaromana.ro
Persoana de contact: Agent de Poliție Ghiveci Bianca-Mihaela
Către:
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE PRESĂ SORIDA PRESS
stiri@calarasi1.ro

În urma cererii dumneavoastră transmisă Inspectoratului de Poliție Judeţean Călăraşi şi înregistrată cu nr. 4931/14.02.2018, vă comunicăm urmatoarele:
Ambii autori au fost reţinuţi, ulterior fiind arestaţi preventiv, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lânga Judecătoria Lehliu cu propunere de trimitere în judecată.

ŞEFUL INSPECTORATULUI
Comisar-şef de poliţie
MARIAN IORGA

Responsabil potrivit Legii 544/2001
Agent de poliţie
GHIVECI BIANCA-MIHAELA

Așa cum am anticipat, ni s-a răspuns în legătură cu un alt caz decât cel despre care am întrebat noi ! Cei doi reținuți nu au nici o legătură cu al nostru cămin de la Făurei! Minora fugise de acolo și a fost agresată sexual în altă parte! Dar cazul a fost băgat la înaintare probabil pentru a se crea confuzie! Noi, totuși, așteptăm precizări în legătură cu acel caz petrecut în interiorul căminului de la Făurei despre care unele informații spun că ar fi fost sesizat și mai departe!…

DE FAPT, CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ACESTE AȘEZĂMINTE?!…

Pentru că am început să analizăm situația căminului de la Făurei, iar elementele descoperit acolo sunt pur și simplu bulversante, am declanșată o verificare mai amplă, nu doar în judetul Călărași și asta nu pentru că unii n-ar putea acuza că facem jocuri în vederea schimbării directoarei Doinița Niculae, dar și în județele vecine Călărașiului, constatând același lucru: în aceste centre de copii se găsesc copii cu handicap!… Copii cu grave probleme psihiatrice!… copii abandonați!… Tineri adunati de pe stradă, care se drogau ori făceau alte năzdrăvănii, fiind aduși aici!… Copilițe care se prostituau, pe centura capitalei, ori în marginea Călărașiului! Sau chiar în zona Lehliu!… doinita nicolae
Toți acești tineri sunt strânși și îndreptați către o zonă izolată, în nădejdea că acolo vor găsi drumul spre normalitate. Greu de găsit!… În primul rând pentru că acolo, practic, nu se oferă decât hrană și un loc de de dormit!… Nu există supraveghere, nu este vorba de un centru în sine în care să se realizeze acțiuni de reeducare! Ei merg la școală, la școală normală, fără a fi măcar însoțiți! Motiv pentru care, nu o data , mulți fug! Fug din centru, fug oricum, mai ales că tentațiile sunt multe, iar amintirile extrem de atractive!
Așa se ajunge la alte acte de perversiune (desfășurate în afara Centrelor) de abuzuri sexuale, de prostituție, de violență, situații grave care, de cele mai multe ori sunt puse sub obroc pentru a nu se genera anchete care să le creeze probleme celor care lucrează în aceste centre!
Mai greu decât atât, însă, este că lucrurile sunt și mai complicate întrucât în urma tuturor informațiilor pe care le-am adunat, am ajuns la concluzia că mai pot fi și alte explicații pentru tot ceea ce se întâmplă! Inclusiv pentru scandalul sexual inventat sau nu, confirmat sau nu, în fine, s-a trimis la judecătorie un alt abuz sexual, poate pentru a-l mușamaliza pe cel de dinainte!… Pentru că, iată ce am mai aflat…

SĂ FIE DOAR UN PRETEXT?!…
filipescu-300x178
Desigur, în toate anchetele de presă pe care le-am desfășurat și le desfășurăm, noi suntem, întotdeauna, foarte, foarte atenți! Pentru că se poate întâmpla ca fără știința noastră să intrăm în niște jocuri, acesta fiind ultimul nostru obiectiv…
De exemplu, toate informațiile care au ajuns la noi și care sunt, repeta , extrem de grave dacă sunt confirmate de realitate, au ieșit la lumină exact în perioada în care circulă informația că la nivelul conducerii Consiliului Județean Călărași i s-ar fi pus gând rău directoarei de la Direcția Copilului, aceasta fiind în stadiul de pre- mazilire! Motiv pentru care s-ar fi făcut și niște audit-uri, la nivelul întregii conduceri, la toate direcțiile ,însă potrivit precizărilor făcute publice de fostul președinte al Consiliului Județean, actualul senator Răducu Filipescu, ar exista “un plan pentru îndepărtarea Doiniței”, ceea ce ar pune în pericol chiar poziția de președinte al Consiliului Județean a lui Iliuță! Pentru că la ultima discuția avută cu președintele Partidului Național liberal, Ludovic Orban, acesta ar fi precizat că la prima schimbare politică a unui director liberal va pleca și Iliuță! Ori în cazul nostru despre asta ar fi vorba!
Lucru remarcat de Filipescu, acesta făcând și publică respectiva situație! Să fie acesta un pretext?!…
Este întrebarea pe care ne-am pus-o și pe care ne-o punem, numai că…

“CEVA ESTE ACOLO”!…

Din discuțiile pe care le-am avut cu oameni care chiar știu despre ce este vorba, ni s-a confirmat realitatea celor întâmplate la căminul de la Făurei! Inclusiv plecarea la pensie a conducătorului instituției… Dar și dosarul depus la Lehliu, pentru abuzurile sexuale asupra unei minore internate la Făurei! Care nu ar fi un caz izolat!…
În aceste condiții, punctul de vedere al conducerii respectivei direcții este fundamental, alături de documentele care să ne arate cunoștințele pe care le are în respectivul caz și măsurile care s-au luat! Nu mai vorbim despre necesitatea unor informații concrete și complete din partea poliției, nu doar în cazul pe care l-am solicitat noi, ci în toate cele care se întâmplă, la toate asemenea așezăminte, situații uneori extrem de grave despre care nu vorbește nimeni!…Din discuțiile pe care le-am avut cu oameni care chiar știu despre ce este vorba, ni s-a confirmat realitatea celor întâmplate la căminul de la Făurei! Inclusiv plecarea la pensie a conducătorului instituției… Dar și dosarul depus la Lehliu, pentru abuzurile sexuale asupra unei minore internate la Făurei! Care nu ar fi un caz izolat!…
În aceste condiții, punctul de vedere al conducerii respectivei direcții este fundamental, alături de documentele care să ne arate cunoștințele pe care le are în respectivul caz și măsurile care s-au luat! Nu mai vorbim despre necesitatea unor informații concrete și complete din partea poliției, nu doar în cazul pe care l-am solicitat noi, ci în toate cele care se întâmplă, la toate asemenea așezăminte, situații uneori extrem de grave despre care nu vorbește nimeni!…

CĂ UNA ESTE POLITICA ȘI ALTA… AGRESIUNEA SEXUALĂ!
ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI!…
vasile-iliuta-1440x564_c
După care, cu siguranță, vom vedea care este adevărul, până la capăt și, firesc, vă vom informa în legătură cu tot ceea ce am aflat! Pentru că noi nu ascundem! Și nu mușamalizăm!…Deși nu suntem plătiți din bani publici și nu am avea niciun fel de obligație, cel puțin teoretic!
Pentru că, practic, nu pot să nu iei în calcul și celelalte informații care îți ajung, atunci când chiar te afli în căutarea adevărului… adevărat! Și care aduc în calcul atitudinea directoarei respectivei direcții care, la un moment dat, a refuzat să mai facă achiziții de la anumite societăți comerciale, achiziții cu dedicație! Doiniței i s-ar fi făcut frică și a decis să nu își joace libertate! Asta a supărat foarte tare și de aici anpornit toată avalansa care s-a îndreptat împotriva ei! Este o variantă care ne-a fost oferită de oameni din apropierea respectivei instituții și pe care o putem lua sau nu în calcul, deși zvonurile sunt mai lungi și vorbesc despre achiziția unor autoturisme cu cântec,poveste veche și nefinalizată, în mod oficial, până in ziua de astăzi!
Iată cum de la reclamarea unui abuz sexual asupra unui copil putem ajunge la adevărate abuzuri de putere, abuzuri politice! Firesc, este și asta una dintre variante pentru că, după cum vedeți, ele sunt multe, realitatea fiind deosebit de complicată mai ales în aceste instituții în care, repetam ,nu există un sistem bine gândit și organizat care să genereze reeducarea copiilor, ținerea lor sub control, evoluția lor! Aceste centre sunt o cantină și un internat! Atât!…

CEI CARE AU OBLIGAȚIILE, CE AU FĂCUT?…

Păi, de exemplu, principalul acuzat… a ieșit la pensie! Și s-ar fi rezolvat! Una dintre variante este că omul a ieșit la pensie cu o lună de zile înainte de a se fi întâmplat respectiva agresiune, numai că alte surse ne spun că realitatea a fost aia, cea prezentată în prima variantă și care afirmă că ieșirea la pensie a fost un pretext pentru ascunderea adevărului!
Care este adevărul, vom putea afla?…
Liniște totală, chiar dacă viața unor copii poate fi distrusă!
Vom reveni! Că avem cu ce!…
Chiar așa, dumneavoastră ce părere aveți?…