SCANDALUL CAIUS ILIESCU – FALS ȘI UZ DE FALS!

*Povestea incredibilă a unui controversat personaj, continuă! *După ce ar fi dat țepe explozive, în mai multe locuri din țară, după ce l-a acuzat pe șeful CFR Cluj că i-ar fi cerut 100 de mii de euro, iar pe șeful poliției din Călărași că i-ar fi dat 10000 €, arestatul Iliescu revine! *Cu alte acuzații!… *Câtă credibilitate are un om pentru care o femeie s-a aruncat de la etajul 14, este altă poveste… *Pe noi ne interesează dacă şi de ce a fost reactivat Caius!

UN PERSONAJ CONTROVERSAT…

Aceasta ar fi concluzia cat se poate de obiectivă, elegantă, neutră, în cazul unui om care s-a prezentat drept avocat, alții contestând această situație, chiar dacă îl cauți la diplome și onoruri este mai ceva decât Agamiță Dandanache, dar în realitate… Numele lui Caius era cunoscut, la Călărași, pe vremea când avea tras, pe malul Dunării, ditamai vasul numit Prinţ Constantin, ba mai intra și în politică, după care a plecat cu mare scandal de aici, fiind acuzat și acuzând, la rândul său. După care a urmat încercarea de sinucidere a femeii care nu mai putea să reziste presiunilor psihice și bătăilor pe care le -ar fi încasat de la același personaj, “avocatul Casanova” fiind arestat, până la urmă! S-a făcut liniște, după aia, i s-a urat odihnă ușoară și dreptate, cat cuprinde, pentru ca, dintr-o dată, numele sau să redevină activ, aducă niște acuzații foarte tari fostului senator de Călărași, Vasile Nedelcu! Desigur, nu o să ne transformăm în avocații lui Nedelcu,, dar nici nu putem să nu ne punem niște semne de întrebare, firești.
Până una-alta haideți să ne aducem aminte ce am scris noi despre Iliescu, atunci când s-a declanșat scandalul.

ZGUDUITOR! CAIUS ILIESCU- CRIMINAL ÎN SERIE?!…

*Faţa nevăzută a unui om care a existat, o perioadă, la Călăraşi! *Care este adevărul despre Caius Iliescu? *Proprietarul vasului „Prinţ Constantin“ care a stat, o vreme, la Călăraşi- un bolnav psihic?!… Dr.Jekyll şi Mr.Hyde- de România?!…

O POVESTE ZGUDUITOARE!

Aceasta este povestea făcută publică, în urmă cu doar câteva zile, o poveste zguduitoare! Două femei împinse la sinucidere de un soţ literalmente nebun! Presiuni formidabile, acţiuni îngrozitoare, terminate cu aruncarea de la etaj! De la etajul 15!… Numai Dumnezeu a intervenit şi femeia nu a căzut în gol direct pe pământ (s-ar fi zdrobit, literalmente!) căderea fiind atenuată de prelata unei terase! Oricum, prin această întâmplare a putut să vorbească şi să spună ce a împins-o să facă asta! Pentru noi, călărăşenii, interesant este personajul negativ, bărbatul! Nimeni altul decât Caius Iliescu- un om care a stat, o vreme, pe la Călăraşi…

CHIAR AŞA- CE CĂUTA CAIUS ILIESCU, LA CĂLĂRAŞI?!…

La prima vedere, interese de afaceri. Domnia sa ducându-şi vaporul pe care îl deţinea, denumit „Prinţ Constantin”, în zona Chiciu. Acolo de unde ar fi trebuit să se organizeze excursii, acţiuni de agrement. Nu ştim cât de profitabilă putea fi acea afacere. Cert este că Iliescu a populat, zgomotos, zona Călăraşiului, în toată această perioadă. Motiv pentru care, iarăşi firesc, a fost adaptat în zona politică! Şi unde altundeva putea fi mai prielnic decât acolo unde se afla şi primarul municipiului Călăraşi, în acea perioadă, Nicolae Dragu. Pe care l-a curtat, intrând în partid. Intrând în relaţie şi cu senatorul, de atunci, Vasile Nedelcu. Exact cei care, la un moment dat, vor renunţa la colaborarea cu acesta, pe motive destul de grave, din punct de vedere politic!

MAI FĂCEA ŞI ALTE AFACERI, CAIUS ILIESCU?- NU LA VEDERE?!…

Cel puţin acestea sunt zvonurile pe care ni le comunică tot felul de surse (unele verificabile, altele… nu prea!) se vorbeşte că e o zonă de trecere vamală şi aici se puteau face şi altfel de acţiuni, mai mult sau mai puţin legale, abia alea profitabile, poate fi o subpoziţie, dar fără necesarele dovezi, nu poţi să acuzi! Să spui că acolo se făceau altfel de acţiuni, implicarea fiind una chiar de interese internaţionale- iarăşi este interesant, dar, din nou, trebuie probe! Cert este că acest personaj a populat această zonă, zgomotos, o perioadă! Ca mulţi care au trecut de-a lungul acestor 27 de ani, prin zona Călăraşiului… Şi totuşi, îngrozitoare este povestea relatată în presa naţională.

UN AVOCAT CRIMINAL ÎN SERIE

*Şi-a împins iubita să se arunce de la etajul 15 *Acesta ar fi procedat la fel şi cu fosta soţie

Marţi, 14 februarie, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, avocatul Irinel Caius Iliescu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, pentru tentativă de omor şi şantaj, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, şi-ar fi determinat iubita să se arunce de la etajul 15 al unui hotel din Sectorul 4.
Fosta iubită a acestuia, care este tot avocat, a scăpat cu viaţă în urma căderii şi după ce şi-a revenit, le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat. Ulterior, poliţiştii au verificat afirmaţiile acesteia şi au descoperit că bărbatul era foarte posesiv şi nu se simţea liberă în compania lui.
Conform anchetatorilor, cei doi avocaţi erau împreună de la începutul anului 2016, însă relaţia lor nu a fost una fericită. Irinel Iliescu obişnuia să o bată şi îi restrânsese viaţa personală în aşa fel încât aceasta rămăsese fără prieteni. În plus, bărbatul i-ar fi interzis să-şi mai practice profesia şi ar fi pus-o să semneze unele documente prin care îi lua o parte din bunuri, inclusiv cotă parte din unele imobile.
Poliţiştii au stabilit că, în acest context, femeia a cedat psihic şi s-a aruncat de la etajul 15 al unui hotel. Procurorii l-au pus acum sub acuzare pe avocatul Irinel Caius Iliescu, pentru tentativă de omor şi şantaj. Potrivit News.ro, avocatul Irinel Caius Iliescu a fost audiat timp de mai multe ore la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

POZA DIN EVENIMENTUL ZILEI E DE LA… NOI!

Desigur, nu ne-am supărat că nu s-a făcut trimitere la provenienţa fotografiei, poate au luat-o de pe net şi nu ştiau cine a făcut-o! Şi noi, iată, preluăm din Evenimentul Zilei, date de interes pe care le facem publice şi în Călăraşi- altfel ele nefiind citite de mulţi călărăşeni! Deci, fotografia a fost realizată de „Jurnalul de Călăraşi“!

VĂ MAI ADUCEŢI AMINTE?

Ce scriau ziarele de monden, în 2008:
„Adrian Mutu va veni la nunta asociatului său, Nick Şerbu, pe singurul vas românesc de croazieră pe Dunăre, „Prinţ Constantin”. Proprietarul vasului este naşul mirilor, Caius Iliescu, fruntaş liberal şi asociat totodată cu finul Nicolae Şerbu. Întrucât naşul este unul dintre fruntaşii PNL, iar mirele candidează pe listele aceluiaşi partid la un post de deputat în judeţul Călăraşi, la nuntă vor veni mai mulţi reprezentanţi de seama ai partidului aflat la guvernare, dar şi politicieni de la alte partide.“
Nunta înaintea alegerilor nu le-a adus noroc, în politică! La alegerile parlamentare din 2008, Nick Şerbu „n-a mai avut… Formula“! Fuia l-a zdrobit în alegeri, în Colegiul 4! Iar finul său, Caius Iliescu, din „fruntaş liberal“ a ajuns, mai târziu, candidat… PP-DD! După care, la… UNPR! Şi de cariera lui politică s-a ales praful!

SE IMPUNE O CERCETARE ATENTĂ- ÎN PRIMUL RÂND… PSIHIATRICĂ!

Aceasta este concluzia de bun-simţ care se impune, în urma tuturor celor care s-au relatat, în toată această perioadă- Caius Iliescu este un caz, chiar foarte grav! Desigur, dacă el va fi găsit nebun, scapă de orice consecinţe şi va îmbătrâni într-un azil psihiatric! Nemai reprezentând un pericol pentru aceia care i-ar mai fi picat, în vecinătate! Dar, dincolo de astea, trebuie văzut ce a fost, cu adevărat. Şi, dacă se poate (aici vă invităm pe dumneavoastră să ne oferiţi informaţii!) să lămurim aventura lui Caius Iliescu, din zona Călăraşiului! Devine interesant, nu?!…
jurnalul 2833 din 20.02.Jurnalul de Călăraşi 20 februarie 2017

ȘI ACUM, CÂTEVA CHESTII CARE DAU DE GÂNDIT!…

Cum noi nu cădem în plasa nimănui, mai ales atunci când semnele de întrebare pot deveni mari cât roata carului, am pornit în căutarea adevărului, cat îl putem obține noi. Punându-ne întrebarea din titlu, firească, până la urmă, dar căutănd să aflăm și câteva elemente care, iată, ne cam dau dreptate! Adică avem de ce ne pune întrebări ! …

L-A CĂUTAT CAIUS PE NEDELCU PENTRU A-L ÎNREGISTRA?!…

Firesc, am căutat să aflăm și punctul de vedere al celeilalte părți, respectiv chiar al senatorului Vasile Nedelcu, un om cu care am fost în procese celebre, de acum, dar față de care am rămas echilibrati și atunci, dar și acum. Vasile Nedelcu ne-a povestit mai multe lucruri, unele interesante în privința acuzațiilor respective, dar pe noi asta ne interesează mai puțin, în schimb altele ne- au făcut să devenim foarte atent! Astfel, spune Nedelcu, după o perioadă foarte îndelungată în care nu a mai avut de-a face cu domnul Iliescu, dintr-o dată acesta l-a căutat și i-a propus o întâlni la un restaurant. Lucru care s-a și întâmplat, iar ceea ce își amintește Nedelcu din discuția avută este faptul că acesta revenea cu tot felul de lucruri care s-ar fi petrecut în trecut, de parcă ar fi vrut să le confirme Nedelcu! Cum multe dintre ele nu erau adevărate, spune tot Nedelcu, acesta l-a contrazis, explicând că nu despre asta era vorba. Cum noi cunoaștem rețeta după care anumiți indivizi aflați in cercetare, arestați ori în stare de judecată sunt puși să “îl facă “ pe un altul, pentru a i se reduce pedeapsa, ne-a sărit în ochi această tehnică, chiar și Nedelcu gândindu-se că domnul Iliescu venise cu aparatură pe el și vroia să înregistreze ceva!

PÂNĂ LA URMĂ, CE ACUZĂ DOMNUL CAIUS ILIESCU? PĂI CĂ NU A PRIMIT O SUMĂ PENTRU CARE NICI NU A SEMNAT! ȘTIŢI DE CE SUMĂ ERA VORBA? 300 RON!…

Lucrurile devin cu adevărat ridicole, dacă pătrunzi în interiorul acestui scandal. În care fostul senator UNPR este acuzat că l-ar fi angajat în calitate de consilier pe Iliescu, dar nu l-ar fi plătit, în schimb în statele de plată ar apărea numele său, alături de semnătură falsă! Desigur, aici este cuvântul lui Caius față de cuvântul lui Nedelcu, iar expertiză grafologică poate sau nu lămuri lucrurile, în condițiile în care responsabil de toate acestea era împuternicitul de la biroul senatorial al lui Nedelcu, domnul Stan care, din păcate, nu mai trăiește! Este, deci, posibil ca suma respectivă să fi fost eliberată și însușită de Iliescu, după cum este la fel de posibil ca acesta să spun adevărul! Marea problemă care pe noi ne-a distrat, chiar, este suma pusa în joc, nici mai mult, nici mai puțin de… 300 RON!
Adică avem de-a face cu un super milionar, proprietar de vapoare care sa se mulțumească primind 300 RON, nici măcar 1/2 de pensie?!… Și un senator foarte bogat, cu o serie întreaga de farmacii care și-ar fi putut însusi “uriașa “ cu ghilimelele de rigoare suma de 300 RON !…

NOI NU ŞTIM CE-A FOST ACOLO

Nu știu ce-a fost acolo, nu putem noi dovedi asta, este treaba instituțiilor, cert este că lucrurile se cam leagă, iar noi nu emitem o ipoteză, doar ne dăm cu presupusul…
De ce a fost reactivat Caius Iliescu? Aceasta este întrebarea la care vom încerca să obținem și un răspuns, după măsura puterilor noastre. Desigur, urmărind cu mare atenție tot ceea ce va urma, fiind ferm convinși că pe măsura celor ce se vor petrece, vom putea pricepe care sunt mecanismele din umbră ce fac posibile toate cele ce se întâmplă acum.
Chiar așa, dumneavoastră ce părere aveți?…

CAIUS NU ESTE LA PRIMELE MARI ACUZE!
-L-a acuzat pe fostul șef al Poliției din Călărași că i-ar fi dat 10000 € pe care acesta nu i-a băgat în declarația de avere!
-L-a acuzat pe șeful echipei de fotbal CFR Cluj că i-ar fi propus o mită de 100 de mii de euro! Pentru un meci!…
-La Sulina, Caius Iliescu este cunoscut drept “avocatul ţepar” el ducând faimosul vapor care a hibernat, multă vreme, la Chiciu, acolo, promițând transportul intre Tulcea și Sulina! Nu s-a întâmplat nimic, motiv pentru care au urmat procese cu Primăria de la Tulcea! Pierdute, în lanț! Adică, tot… Țepe!
-Că-l acuza și pe Nedelcu pentru… 300 de roni, înseamnă ori ca a scăzut foarte mult nivelul de trai, ori că se întâmplă ceva nasol pentru domnul Caius! Doamne-ferește!

P.S.: Așa cum se vede și din filmarea pe care am realizat-o cu fostul senator Nedelcu, am încercat să îl contactăm de mai multe ori pe domnul Caius Iliescu pentru a obține punctul de vedere în legătură cu toate cele spuse, în aceste zile. Din păcate, nu am reușit, numerele pe care le avem nemaifiind de actualitate, probabil!
Totuși, dacă domnul Iliescu are de făcut precizările sale în legătură cu acuzațiile fostului senator, ori cu afirmații apărute în textele noastre, acceptăm și publicăm și punctele sale de vedere. Așa e corect, așa am procedat întotdeauna!…

REPLICA FOSTULUI SENATOR PNL, VASILE NEDELCU POATE FI URMĂRITĂ LA TELEVIZIUNEA CĂLĂRAŞI1 TV ŞI 1+1 TV, ŞI PE PAGINA DE FACEBOOK “JURNALUL DE CĂLĂRAŞI”