SCANDALUL CENTRALELOR TERMICE- IAR AM AVUT DREPTATE!

PÂRVAN N-A VORBIT DEGEABA! CU ADEVĂRAT A FOST „ORDIN DE ZI, PE UNITATE“!
Vă amintiţi, cu siguranţă, de materialul pe care l-am prezentat, în urmă cu puţin timp, acela în care analizam o ieşire publică a lui Cristian
Pârvan, fostul director general al „Siderca“, acum mare conducător de asociaţii ale oamenilor de afaceri (el nefăcând nicio afacere, în viaţa lui!)
şi care a readus în actualitate o poveste ce părea îngropată- aceea a încălzirii centrale şi, mai ales, împotriva centralelor termice de apartament!

parvan-centrale

Spuneam, atunci, că ori Pârvan are nişte probleme, ori a fost „ordin de zi pe unitate“! Se pare că aşa a fost! Ieşirea lui Pârvan a pregătit terenul pentru readucerea, la lumină, a cadavrului unei legi, veche de 8(opt!) ani! Citiţi şi… vă cruciţi!

DEBRANŞĂRILE DE LA RADET AR PUTEA FI INTERZISE. LOVITURĂ PENTRU ROMÂNI
Debranşările de la RADET pentru instalarea de centrale termice de apartament sau de bloc ar putea fi interzise, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie votat în Camera Deputaţilor, for decizional.
Proiectul modifică Legea serviciului public de alimentare cu energie termică. Propunerea legislativă de modificare a fost iniţiată acum opt ani de deputaţii Iulian Iancu (PSD) şi Dan-Radu Ruşanu, Mircea Ciopraga, Ioan Cristea şi Ioan-Silviu Lefter (PNL). A fost atunci adoptat de Senat şi din ianuarie 2009 zace la Camera Deputaţilor. Surpriza a fost săptămâna trecută când Comisia de Industrii a scos proiectul de la sertar şi l-a trimis Biroului Permanent. Proiectul are numeroase amendamente care schimbă fundamental varianta adoptată de Senat, potrivit Profit.
Cea mai importantă modificare este: „deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică”.

ZONA ÎN CARE E INTERZISĂ DEBRANŞAREA. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CEI CARE SE POT DEBRANŞA
Zona unitară de încălzire presupune ca într-o anumită zonă toată lumea să se încălzează printr-un anumit sistem. Dacă proiectul trece aşa cum a ajuns la Cameră, debranşările de la RADET-uri nu vor mai fi posibile, nici individual, pe apartamente, nici colectiv, pe blocuri, dacă primăriile vor decreta zone unitare de încălzire centralizată. Proiectul de lege mai prevede că pentru a fi debranşat un bloc aflat în afara zonei unitare, este necesar acordul tuturor membrilor asociaţiei de proprietari, nu doar decizia majorităţii. Dacă o persoană decide să se debranşeze de la RADET, aceasta trebuie să înlocuiască măsura de încălzire cu una impusă de primărie în zona respectivă, nefiind la libera alegere tipul de încălzire în apartamentul propriu.
Dcnews.ro