SCANDALUL CENTRALELOR TERMICE- ŞI ALŢII NE DAU DREPTATE!

AM ARUNCAT ÎN AER UN SUBIECT TABU?!…
Cel puţin aşa se pare, la prima vedere…. Pentru că, imediat după publicarea acestui material, s-au întâmplat multe… De la un atac cibernetic petrecut la adresa site-urilor noastre (despte care vom vorbi, public, când vom avea toate informaţiile necesare) până la recordul de accesări pentru un singur articol- peste 100.000 de vizitatori!
Dar nu numai atât- AM DERANJAT! Rău de tot! Motiv pentru care am primit o serie de ameninţări, ni s-au adresat nişte semne de întrebare destul de clare! Noi chiar nu ne potolim?!… NU! Şi ştiţi de ce? Pentru că există oameni care dovedesc realitatea acuzaţiilor noastre! Şi am primit mesaje, de la foarte mulţi cititori- culmea, nu doar din judeţul Călăraşi! motiv pentru care revenim cu cele mai importante informaţii primite de la cititorii noştri pe care îi respectăm, în continuare!
Duşmanilor? Aşa să-i ajute Dumnezeu!…
Jurnalul de Călăraşi

AM PĂŢIT-O ŞI EU, CHIAR ÎN CĂLĂRAŞI!
Am păţit şi eu asemenea, cu o firmă din CL, pot să dau şi nume. Le-am spus că le dau telefon când am banii. Am chemat pe cineva care mi-a strâns toate ţevile, că le lăsase desfăcute şi am dat drumul la centrală. A mers 3 ani. Am schimbat-o, pentru că se spărsese bazinul, cu altă firmă. A doua zi am fost la sediu să le cer chitanţa pe cei 50 lei pe care i-am dat pentru deranj.
Puiu Toma, Călăraşi

BUNUL SIMŢ ŞI MORALITATEA AU DISPĂRUT, PENTRU CĂ SISTEMUL PERMITE ASTA!
Bună ziua,
La articolul referitor la centralele termice vreau să mai adaug că la multe centrale se defectează vana de comutare cu trei căi (cea care comută de pe încălzire pe apă caldă) care şi se spune că e 800-1000 lei, când de fapt piesa nouă nu costă mai mult de 100 de euro.
În felul acesta ori câştigă 500 Ron şi ţi-o schimbă (are conexiuni rapide, nu durează mai mult de 5 minute lucrarea, dar se prefac că e greu şi tot meşteresc). Sau îţi propune o centrală nouă cu adaos şi manopera consistentă. Ori îţi schimbă centrala cu una recondiţionată de la alt client care a pus botul cu placa defectă şi au recuperat centrala (ca să o arunce la gunoi, chipurile că e periculoasă).
Aşa ne furăm căciulă unul altuia… Din păcate bunul simţ a dispărut, de moralitate ce să mai spun! Bine… şi sistemul permite asta. Dacă îţi dă factură statul are de câştigat din aceste escrocherii, fac bara-bara cu taxele! Nu există vreo limitare nici la adaos nici la manoperă. Legi făcute sau nefăcute în „parlament= hoţi= inculţi= amatori= incompetenţi” ca şi guvernul de altfel!
Supertrist!
ecopower72, Braşov

„ŢEAPA“ PLĂCII- ÎN LOC DE RESETARE, MI SE SPUNEA SĂ CUMPĂR ALTA!
Bună ziua !
Citind articolul dumneavoastră despre jmecheriile cu centralele termice, am să vă povestesc şi eu o problemă personală, dar în legătură cu un sistem automat de închidere-deschidere porţi.
Cu 8 ani în urmă am cumpărat un astfel de sistem produs de Hoerman- Germania, prin intermediul unei firme chiar din Călăraşi, care a asigurat şi montajul, la un cost total de cca 5000 lei. Garanţia era de 5 ani. După 6 ani se defectează. Sun la firma care mi-a montat-o, port o discuţie cu întrebări şi răspunsuri, iar drept concluzie mi se spune că de vină este… PLACA… care costă 1700 lei, dar recomandarea a fost să cumpăr alt sistem întreg, că voi rămâne şi cu piese de rezervă. În acel moment, acelaşi achipament era la promoţie cu doar 2200 lei, urmând ca pentru montaj să plătesc doar motorina de transport. Foarte necăjit că m-am văzut păcălit cu claritate, am refuzat oferta. Am chemat un inginer local şcolit prin Danemarca şi îndrăgostit de tehnică, a controlat şi măsurat placă în laboratorul de electronică şi a constatat că placa nu are nici o defecţiune, ci are un program în care este inclusă şi defectarea după termenul de garanţie. Programul poate fi resetat, dar numai cu un calculator al producătorului. Placa are încorporată o cuplă, mufă, sau port, cum se numeşte în informatică, care permite accesarea şi resetarea. Dar nu este la îndemâna nimănui în România.
Cu respect şi consideraţie,
Paul Gheorghiu, Giurgiu