SCANDALUL DECLANȘAT DE FILIPESCU! ȘI TOTUȘI, CARE ESTE SENSUL ÎNTREGULUI BALAMUC?

A NAIBII COINCIDENȚĂ!…

Am putea spune și ”Iar am avut dreptate!” pentru că printr-o stranie coincidență exact în ziua în care în”Jurnalul de Călărași” apărea o analiză a vieții politice din Călărași în acest moment, concluzia fiind că în partidele mari membrii importanți își dau la cap unul celuilalt fără a înțelege că asta poate aduce dezastrul în partidul respectiv, exact atunci se întâmplă fenomenul că ideile teoretice sunt confirmate de practică! Mai precis, totul a început de la…

DECLARAȚIA LUI FILIPESCU!

Într-o întâlnire cu ziariștii, la un moment dat, pur și simplu actualul senator, fostul președinte al Consiliului Județean Călărași a aruncat bomba:
„Iliuță are discuții săptămânale cu Dragnea! Pentru mine nu este un semn de întrebare dacă Iliuță va candida sau nu va candida de la PSD pentru Primăria Călărași! Așa se spune – el la Primărie și Iacomi la Consiliul Județean. Nu poate să meargă Iacomi la Călărași, că nu are nicio șansă! Pe când Iliuță se poate bate pentru funcția de primar! Asta este după părerea mea, înțelegerea lor! Că vor să meargă mai sus de asta nu au unde să se ducă! Dar dacă se bat amândoi pentru funcția de președinte la Consiliul Județean, e foarte bine, eu le urez succes la amândoi! Eu asta știu că ar fi înțelegerea lor! Ca Iliuță să candideze la Primărie din partea PSD! Pentru noi nu este o problemă noi, PNL-ul vom merge cu Drăgulin și câștigăm Primăria!”
Firesc, această variantă era cunoscută de toată lumea!… Ceea ce trebuie spus în acest moment este că această variantă a jocului lui Iliuță cu PSD-ul nu este o noutate, la Călărași! Toți cei apropiați de lumea politică auziseră asta, se făceau tot felul de comentarii, relațiile dintre Iliuță și Iulian Iacomi erau cunoscute, cert este că nu a fost o noutate! Noutatea a plecat de la faptul că, exploziv, Filipescu a aruncat această variantă în public! Din motive numai de el știute, principalul fiind acela că – repetăm –“Nu-i pace sub măslini”!…

REPLICA LUI ILIUȚĂ!

Firesc, văzând proporțiile pe care le-a luat evenimentul Vasile Iliuță a făcut o declarație publică:

„Informațiile apărute în presă în legătură cu plecarea mea din Partidul Național Liberal sunt niște minciuni. Le recomand prietenește celor care au timp de conspirații și can-can-uri politice să le lase de-o parte și să pună umărul la treabă pentru Călărași!”

LA RÂNDUL SĂU, PREȘEDINTELE ORGANIZAȚIEI JUDEȚENE INTERVINE LINIȘTIND PE TOATĂ LUMEA!

De apreciat intervenția președintele organizației județene, Daniel Stefan Drăgulin care pur și simplu nu a intrat în acest joc, din contră a transmis un punct de vedere extrem de echilibrat, adică exact ceea ce trebuie să fie pus în practică în acest moment, când se apropie alegerile, în patru etape!

“NE DELIMITĂM, TOTAL, DE ASTFEL DE DECLARAȚII! AVEM NEVOIE DE UNITATE”!…

Contactat de ziarul nostru, președintele organizației județene PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin a declarat:
“O astfel de declarație este inacceptabilă, în partidul nostru, în acest moment, motiv pentru care ne delimităm total de astfel de acțiuni, puncte de vedere care sunt niște derapaje politice!
Ne aflăm în fața alegerilor, avem nevoie de unitate, toți oamenii trebuie să constituie ca o echipă! Unită! Acestea sunt elementele importante, asta ne preocupă în acest moment, nu can-can-uri care nu-și au niciun rost! Nici măcar nu m-a contactat domnul Filipescu să-mi spună ce are de gând, pentru că i-aș fi cerut să nu fac așa ceva! Dar totul rămâne la nivelul unei declarații și atât! Noi suntem uniți”!

Asta a publicat “Jurnalul de Călărași” în chiar ziua izbucnirii scandalului!!

ȘI TOTUȘI, DE CE ȘI CUM?

Sunt doar două întrebări, dar ele le aduc și pe celelalte, generând o adevărată analiză a tot ceea ce s-a întâmplat în acest caz! Pentru că este un caz, el confirmând că lupta internă din Partidul liberalilor la Călărași continuă, ceea ce nu este bine în primul rând pentru liberali de la Călărași!
Cât privește ceea ce se întâmplă la PSD Călărași, aia este altă poveste asupra căreia vom zăbovi, cât de curând!…

Zice lumea!…

DE FAPT ȚINTA ÎNTREGULUI SCANDAL DECLANȘAT DE FILIPESCU AR FI… DRĂGULIN!

Dacă urmăriți reacțiile trompetelor de serviciu, veți pricepe că această variantă poate fi adevărată!…
Vom reveni! Că avem cu ce!