SCANDALUL „EUROAVI”! ARESTAREA LUI ION DOCHIŢA- ŞI… DISTRUGEREA INVESTITORILOR ROMÂNI!…

euroaviO nouă afacere proftabilă a unor investitori români- atacată, cu armele… anchetelor penale! *Nu ştim care sunt implicările juridice ale firmei Euroavi, ce ştim, însă, cu siguranţă- Euroavi este un brand de mare succes naţional şi internaţional! *Cum să distrugi o asemenea reuşită românească?! *Am mai văzut filmul ăsta!… Cu Avicolal Călăraşi… cu Remat Călăraşi… şi alte firme româneşti…

MAI ÎNTÂI A FOST UN COMUNICAT…
Dimineaţa zilei de miercuri a început cu un comunicat pe care l-am primit la redacţie. Iată comunicatul pentru a încerca să înţelegem despre ce este vorba, cu toate informaţiile necesare.

În această dimineață, poliţişti din Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, efectuează 43 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare. Vor fi puse în executare 45 de mandate de aducere.
La data de 21 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi efectuează 43 de percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi în municipiul Bucureşti.
Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2015, reprezentanții unor societăţi comerciale cu sedii în judeţul Călăraşi şi în Bucureşti, ar fi conceput și implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin efectuarea de livrări intracomunitare fictive de mărfuri.
Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi folosit documentaţie falsă (facturi fiscale, documente de transport), utilizând societăți comerciale de tip „fantomă” din afara statului român (Bulgaria și Cipru).
Astfel, aceștia ar fi livrat fictiv produse alimentare către aceste firme fantomă, însă în realitate le-ar fi vândut prin intermediari, cu documente fictive sau „la negru” pe teritoriul României, eludându-se în acest fel T.V.A. datorată bugetului de stat.
Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 14.500.000 de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de 65.000.000 de lei.
Vor fi puse în executare 45 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

FIRMA ACUZATĂ?- „EUROAVI”!
Am rămas uimiţi în momentul în care am auzit numele firmei care s-ar afla în centrul de interes al acestei anchete desfăşurate (după cum vedeţi, în forţă, cu zeci de descinderi!) ale investigatorilor care acum, în 2017, ar fi descoeprit nu ştim ce nefăcute dintre anii 2010-2015! Era vorba despre firma Euroavi! Cum, de-a lungul timpului, noi am scris despre reuşitele acestei firme, am fost, la început, şocaţi, după care, când ne-am dezmeticit, am început să înţelegem despre ce este vorba. Mai întâi, să nu uităm câteva dintre argumentele aprecierilor pe care le avem pentru Euroavi.

EUROAVI- SINGURUL DISTRIBUITOR „LIDL” DE PRODUSE AVICOLE!
Aceasta este realitatea şi ea este, cu adevărat, pilduitoare: Euroavi a reuşit să convingă unul dintre cele mai serioase lanţuri de magazine din lume (LIDL), magazine care comercializează produse de calitate… la standard german, să semneze contractul de exclusivitate cu Euroavi! Pentru asta trebuie respectate nişte condiţii excepţionale, atât de calitate, cât şi de prezentarea produsului. Ceea ce Euroavi a reuşit!

ion dochitaEXPORT PENTRU… CROAZIERE, PE OCEANELE LUMII!
Este o altă reuşită a anului 2017 pe care firma administrată de Ion Dochiţa a reuşit-o, chiar în acest an: un contract cu un distribuitor din Marea Britanie pentru consumul de pui pe vasele de croazieră care colindă oceanele lumii! O calitate excepţională, apreciată în toate condiţiile maritime! O reuşită!…

EUROAVI- PUI… CU ADEVĂRAT, CURAŢI!
Este un alt element fundamental pentru firma Euroavi: calitatea cărnii! Spre deosebire de mulţi, foarte mulţi producători de pui care îi injectează, la greu, ceea ce se numeşte pui doar pe etichetă, pentru că, în realitate, avem de-a face cu nişte monştri modificaţi genetic, Euroavi este unul dintre puţinii producători care au mai rămas (chiar la nivel european!) care a păstrat standardele de calitate şi care nu „hrăneşte” puiul cu injecţii! De aceea se bucură şi de aprecierea atât de multor consumatori!

EUROAVI- PUI „CORN CHICKENS”!
Ultima investiţie excepţională, tot la începutul acestui an- la solicitarea unui distribuitor internaţional, Euroavi a trecut la realizarea unei ferme noi în care puii să fie hrăniţi NUMAI CU PORUMB! Pentru realizarea acelei calităţi de „corn chicken”, carnea gălbuie, atât de apreciată, la nivel mondial! Pentru asta s-au făcut investiţii de milioane de euro şi firma Euroavi a pornit pe o altă cale excepţională.

CE ŞI-OR FI ZIS EI? „MĂ, DAR CÂT SE MAI DEZVOLTĂ ĂŞTIA, ÎMPOTRIVA CHIMICALIZĂRII?! IA VEDEŢI, CE-I GĂSIM?!…”
Desigur, este un dialog ipotetic, dar el a tot avut loc, de-a lungul ultimilor ani, în această acţiune masivă împotriva investitorilor autohtoni! În realitate, evaziunea invocată ar fi fost făcută de nişte arabi, fără nici o legătură cu Euroavi! În România, investitorii au fost puşi pe butuci, arestaţi, desfiinţaţi, cumpăraţi, la fiecare s-a aplicat câte o metodă, tocmai pentru a genera dezastrul economiei româneşti! NU SE POATE, ESTE INADMISIBIL ca o firmă de standarde internaţionale, cu investitori români, o firmă de succes, o firmă care asigură locuri de muncă şi care generează profitul pentru statul român să fie aruncată într-un asemenea scandal! Repetăm, nu ştim care sunt interesele şi, desigur, potenţialele implicaţii ale evaziunilor fiscale, dar chiar aşa trebuie procedat?

CE ANUNŢĂ ANCHETATORII CĂ AU DESCOPERIT!…
Polițiștii din Călărași și cei de la Direcția Operaţiuni Speciale au ridicat aproximativ 15.000 de euro și au instituit măsuri asiguratorii de aproximativ 14.000.000 de lei, în urma a 43 de percheziţii efectuate ieri, într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani. 12 persoane au fost reținute, iar față de alte 4 a fost dispusă măsura controlului judiciar.
La data de 21 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi și cei de la Direcția Operațiuni Speciale au efectuat 43 de percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi în municipiul Bucureşti.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare.
În urma perchezițiilor, au ridicați 33.500 de lei şi 6.630 de euro și s-au instituit măsuri asiguratorii, în valoare de 14.000.000 de lei.
Polițiștii au reținut 12 persoane bănuite în cauză, pe care le-au introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând a fi prezentate Tribunalului Călărași, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
Totodată, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de 4 persoane cercetate în același dosar.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2015, reprezentanții unor societăţi comerciale cu sedii în judeţul Călăraşi şi în Bucureşti, ar fi conceput și implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin efectuarea de livrări intracomunitare fictive de mărfuri.
Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi folosit documentaţie falsă (facturi fiscale, documente de transport), utilizând societăți comerciale de tip „fantomă” din afara statului român (Bulgaria și Cipru).
Astfel, aceștia ar fi livrat fictiv produse alimentare către aceste firme fantomă, însă în realitate le-ar fi vândut prin intermediari, cu documente fictive sau „la negru” pe teritoriul României, eludându-se în acest fel T.V.A. datorată bugetului de stat.
Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 14.500.000 de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de 65.000.000 de lei.

Au fost arestaţi: Nikolov Lubomir Ivanov, Sebe Marius Leonică, Csillag Răzvan Adrian, Barakat Elgealan Mohamen Elamin, Raicu Daniel Marian și Cristache Adrian.

CUM SĂ REŢII ZECI DE OAMENI?!…
Şi aceasta este o întrebare la care nu am primit un răspuns normal: cum să distrugi imaginea unor oameni, oameni corecţi, oameni cinstiţi, oameni care au muncit şi muncesc toată viaţa lor, aruncându-i în arest?! Măcar pentru 24 de ore?! Ce mare pericol prezentau aceşti oameni, ca să fie băgaţi la zdup?! În timpul ăsta, afacerile lor stagnează, se pot prăbuşi! Chiar nu-i pasă nimănui de asta?! Dacă afacerile au fost făcute acum şapte ani, pentru ce trebuie să îl bagi la zdupuri, acum, pe investitorul respectiv?! Asta nu e o nouă acţiune de tip securistic?!

ATENŢIE, NU SUNTEM AVOCAŢII NIMĂNUI! DAR, MODALITATEA ALEASĂ, NU ŢINE DE UN STAT CIVILIZAT!…
Am spus-o şi o vom repeta- nu suntem avocaţii nimănui, în niciunul dintre cazurile pe care le prezentăm! Nu ştim ce s-a întâmplat, cu adevărat, acolo! Nu ştim dacă totul este aşa cum este prezentat, ori altele sunt interesele! Ceea ce este evident, însă, este că modalitatea aceasta de balamuceală, cu mascaţi, cu scandal, cu reţineri, cu arestări, nu ţine de un stat civilizat! În mod normal toată activitatea (desfăşurată în urmă cu şapte-cinci ani…) trebuie anchetată firesc, la vedere, cu toţi cercetaţii în libertate, până la dovedirea faptelor, până la sentinţa instanţei! Ca în cazul Dan Voiculescu! Unde nu comentăm decizia, doar modalitatea- una civilizată: până la condamnarea finală, omul a fost în libertate! Pentru ce să arestezi nişte oameni ale căror firme aduceau şi aduc profit, taxe şi impozite, locuri de muncă, imagine pentru o ţară? Sau tocmai asta deranjează?!…

AM MAI VĂZUT FILMUL ĂSTA ŞI ÎN CAZUL AVICOLA CĂLĂRAŞI!… ŞI CU REMAT CĂLĂRAŞI!…
Vă amintiţi tot circul care a fost cu Avicola Călăraşi? Şi atunci am spus-o de la bun început, că totul este o făcătură! Că s-a căutat ceva, o motivare, pentru a-i scoate de pe piaţă pe cei care ajunseseră pe primul loc la producţia de pui, la nivel naţional! Şi, după cum s-a văzut, din nefericire IAR AM AVUT DREPTATE! Acţiunea se repetă, acum, iar obiectivul nu este, sub nici o formă, unul pe măsura intereselor românilor!

VOM INTRA ŞI ÎN DOSAR!…
Şi pentru că lucrurile au devenit, publice şi pentru că ni s-a spus, din mai multe surse că dacă s-au făcut nişte nereguli, ele au aparţinut unor arabi care nu i-au implicat, sub nici o formă, pe producătorii de la Euroavi, vom intra şi în dosar! Nu de alta, dar prea se ţipă în gura mare despre evaziunea fiscală la… până la urmă, nişte producători serioşi, cu investiţii reale, în timp ce în pieţele de import-export se îngrămădesc sute de mii de tone de fructe modificate, otrăvuri, pericole pentru sănătatea populaţiei, fără acte… fără… nimic! Pe-ăia nu-i controlează nimeni? Aţi văzut în pieţele chinezeşti, acolo unde bonul fiscal nu există, vreun control de acest gen? Nu, acolo e pace şi linişte, la producătorul român se vine cu mascaţii, cu zeci de percheziţii, în plină dimineaţă!

Concluzie… tristă!
„PÂNĂ LA URMĂ, CE-ŢI OFERĂ ŢARA ASTA…”

Munceşti, o viaţă de om ca să ajungi la… puşcărie?!…

Trist, foarte trist dar acesta este mesajul unui om care nu-l cunoaşte personal pe Ion Dochiţă (cei care îl cunosc ştiu bine că acest om nu merită acest ceva!) dar care vede ce se întâmplă: „Ori te gonesc din ţară! Ori te distrug!… Ce-ţi mai oferă ţara asta?!… Puşcărie, după o viaţă muncită, în ţara asta?!…”
Trist, dar adevărat…

Vom reveni! Că avem cu ce!
Departamentul Anchete