Scandalul fundație pentru tineret – la nivel național!

Cu siguranță vă aduceți aminte despre acest subiect al așa-zisei Fundații pentru tineret de la Călărași, o continuatoare a UTC-ului de pe vremuri care a preluat patrimoniul acestuia fără a face ceea ce ar fi trebuit în beneficiul tinerilor!

S-au închiriat terenuri, s-au închiriat spații devenite spații comerciale de mare succes, a fost distrus Clubul Tineretului, în fine s-a ales praful sub conducerea….conducătorului – prostie admisă în cazul acestei fundații – Florin Popescu! Iată că la acțiunea de audiere a candidaților la posturile de Miniștri s-a ajuns și la o discuție despre situația acestor fundații care au făcut ravagii în toată țara, nu doar la Călărași! Și ce aflăm de acolo?

ACUZAȚII GRAVE LA AUDIERI:
MATRAPAZLÂCURI CU PATRIMONIUL
FOSTEI UTC

Deputatul Robert Turcescu (PMP) si senatorul Vlad Alexandrescu (USR) i-au cerut miercuri ministrului propus la Tineret si Sport, la audierile din Parlament, sa facă lumină în problema patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC).
„Cunoasteti problema patrimoniului fostei UTC. Ati anuntat o schimbare de paradigma. Acum acest patrimoniu e dat unor fundatii obscure conduse de indivizi certati cu legea”, i-a zis Vlad Alexandrescu ministrului audiat.
„Subliniez ce spunea dl Alexandrescu, cred ca e obligatorie evaluarea acestor fundatii pentru tineret, am scris despre jaful care s-a facut in 30 de ani cu patrimoniul fostului UTC. E jaf si cotropire. Vorbim de raspunderi penale a unor indivizi care au facut bani multi. Mi-ar placea sa va angajati ca aduceti in 3-6 luni un raport cu ce se intampla cu aceste fundatii pentru tineret”, a spus Robert Turcescu.
„Legat de patrimoniul fostului UTC, va spun ca sunt in asentimentul dvs (…) de multe ori patrimoniul si-a schimbat total destinatia, s-au transformat in statii PECO, cladirea in sine a fost transformata in bar, discoteca”, a zis ministrul propus, Ionuț Stroe.

AȘADAR…

Măcar acum instituțiile de anchetă ar trebui să declanșeze o acțiune la capătul căreia să vedem ce-a fost și ce nu a fost normal în ceea ce s-a întâmplat cu bogățiile extraordinare lăsate moștenire de tinerii comuniști! Și distruse de așa-zișii noi tineri capitaliști!