Scandalul ia amploare! CUMNATUL CONDAMNAT AL LUI ILIUŢĂ FACE ACUZAŢII EXPLOZIVE! ILIUŢĂ – ACOPERIT DE… GENERALUL PAHONŢU!…

IAR AM AVUT DREPTATE! NU-I PACE SUB MĂSLIN!…

Am avut un adevărat serial care a prezentat situația explozivă din interiorul PNL Călărași, partidul liberal având aici numeroase probleme datorită luptei care se duce între liderii mai vechi sau mai noi ai partidului. Au fost folosite toate cele în cadrul acestei dispute , dar, cea mai importantă dintre ele a fost lupta pe acuze pornind de la fapte reale. ori situații întâmplate! Nu le vom relua pe toate, acum, pentru că nu este timpul, cert este că lucrurile merg mai departe pentru că se întâmplă lucruri!…

CLANUL MOISE – CONDAMNĂRI LA PESTE 150 DE ANI DE ÎNCHISOARE!

Despre “Clanul Moise “ cum a fost denumit am scris, la momentul respectiv, atunci când am făcut și o serie de investigații, ajungând la concluzia că au existat o serie de erori uriașe, dincolo de furtișagurile de rigoare, cea pe care i-am reproșat-o în mod direct lui Moise Marian fiind faptul că și-a băgat în belea atât soția, cât și sora, dar și fiul, în fine toată familia! Între Moise Marian și fostul său cumnat, Vasile Iliuță a existat și o formă de colaborare, de-a lungul timpului, după care ei s-au certat de-a dreptul!
Avem mărturii din partea unora care au avut tangențe cu ambele grupări iar aceştia ne-au povestit lucruri incredibile care arată lipsa de limite în tot ceea ce se poate întâmpla atunci când este vorba de bani!… Acum s-a ajuns la faza finală a proceselor în care acesta a fost inculpați, iar condamnările sunt de-a dreptul spectaculoase!

NUMAI CONDAMNĂRILE LUI MOISE MARIAN, ADUNATE, CA-N AMERICA, AJUNG LA 45 DE ANI DE PUŞCĂRIE!

Iar toate condamnările din acest dosar depășesc 150 de ani!… Este îngrozitor, este dramatic, dar, în egală măsură, lucrurile sunt complicate, mult mai complicate decât par, la prima vedere!

MOISE VORBEŞTE!…

Și atunci se întâmplă ceea ce este firesc să se întâmple în asemenea cazuri, mai ales într-o țară precum România, când omul condamnat ajunge la disperare și începe să vorbească! Aceasta a fost rețeta folosită, de-a lungul timpului, iar ea i-a făcut de multe ori pe anchetatori să-i folosească pe inculpați, iar asta, nu întotdeauna în beneficiul acestora! Rețeta arăta cam așa: adus în pragul condamnării, ori chiar condamnat, dacă nu și în timpul anchetei respectivul personajul este pus să dea o declarație ori mai multe, să facă dezvăluiri în legătură cu un anumit personaj iar dacă face asta atunci pedeapsa începe să se reducă! Ceea ce i s-ar fi și propus lui Moise Marian, atunci când se desfășura ancheta, acesta nu ar fi acceptat și s-a ajuns în faza în care au venit condamnările! Moment în care, din sursele noastre, Moise ar fi chemat la DNA, acolo unde ar trebui să dea informații, dacă s-a hotărât să vorbească! Până atunci, însă, Moise dă un interviu la televiziune iar acuzațiile sunt de-a dreptul exploziile:

ILIUŢĂ – ACOPERIT DE… GENERALUL PAHONŢU!…

Pentru că ura este mare, firesc, dar și pentru că știe, probabil, destule, pe unele ţinându-le, până acum pentru el, Marian Moise mărturisește că el știe de ce fostul sau cumnat, actualul președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, nu a fost și el luat la întrebări, ba ar fi fost chiar protejat! Motivul ar fi legat de șeful SPP, generalul Pahonţu, cel care, pe de altă parte, ar avea legături strânse cu Codruța Kovesi astfel explicându-se modul în care este protejat dintotdeauna! Desigur, aici lucrurile se complică, din nou pentru că noi vedem cum aceste mărturii explozive se leagă, dintr-o dată, de planul complex care urmărește îndepărtarea lui Iliuță de la conducerea Consiliului Județean! Dar cum una-i una și alta e alta, firesc mărturisirile lui era Moise deschid calea altor interpretări și a unor noi direcții de înțelegere a tuturor celor care s-au întâmplat și se întâmplă!

BOMBĂ!
ILIUŢĂ – „N-AM VORBIT, ÎN VIAŢA MEA, CU GENERALUL PAHONŢU!…”

Firesc, într-un asemenea caz și pentru a face o presă cât se poate de echilibrată l-am contactat și pe cel acuzat de toate cele, de data aceasta public, Vasile Iliuță căruia i-am cerut punctul său de vedere în legătură cu ceea ce văzuse şi el la televizor:
„-Nu mă miră nimic din ceea ce a făcut și face domnul Moise, în condițiile în care abia acuma ies la lumină cele pe care le-a tot spus, de-a lungul timpului! Noi suntem supărați, definitiv, încă din anul 2013, atunci când l-am rugat să îi iasă din cap interesele pentru primărie și, mai ales, să termine cu lucrurile ilegale pe care le făcea! Ajunseseră la urechea mea o sumedenie de acțiuni, bilete la ordin neacoperite, tot felul de vânzări dubioase, veneau oameni supărați, motiv pentru care l-am și exclus din consorțiul nostru agricol! Deci nu aveam niciun fel de relație cu el, iar supărarea și-o exprimă abia acum, public, pentru ca ,din ceea ce știu eu, în timpul anchetei a făcut numeroase denunțuri împotriva mea! Și nu numai a mea, a unor altor oameni de afaceri, a unor polițiști, în fine, i-a denunțat pe toți cei pe care îi ura, ori dorea să le facă rău! Îmi pare rău pentru ceea ce i s-a întâmplat, mai precis li s-a întâmplat pentru că a intrat toată familia
aici!”

“FIUL LUI MOISE A AVUT ÎNŢELEGERE CU PROCURORII ŞI EL LE-A DAT DOVEZILE CARE AU BĂGAT TOT NEAMUL LA PUŞCĂRIE”!…

„-Iar principala problemă pornește de la fiul lui, Valentin Moise, avocatul care a făcut înțelegeri cu procurorii pentru ca să scape el de pușcărie! Iar pentru asta el a confirmat, practic, toate cele care s-au întâmplat, toate cele care s-au făcut! Este de notorietate ceea ce a făcut avocatul, iar rezultatul se vede în condamnare, avea cinci ani cu executare și a ajuns la doi ani cu suspendare! Asta pentru că a făcut denunțurile respective, mai precis i-a ajutat pe procurori, prin înțelegere, iar aceștia au avut ceea ce le mai lipsea pentru ca să dovedească toată vinovăția clanului! Îmi pare rău pentru ceea ce li s-a întâmplat, dar eu nu am niciun fel de legătură cu toate cele petrecute!”

„PE GENERALUL PAHONŢU L-AM VĂZUT O SINGURĂ DATĂ, ÎN CHIP DIRECT, LA PARLAMENT!”

„Repet, nu-l cunosc, nu am vorbit în viața mea cu generalul Pahonţu! L-am văzut o singură dată în Parlament, atunci când venise să prezinte raportul, cred că era și generalul Coldea cu el, erau mai mulți, dar eu nu am avut contact direct nici măcar atunci cu el! Nu l-am văzut, nu-l cunosc, dar să mă mai și ajute, sau să mă protejeze?!…Până și la Codruța Kovesi!… Eu mă bucur că a ieșit, măcar acum, public pentru că asemenea traznăi a spus în timpul anchetei, dar faptul că nimeni nu a venit să mă ancheteze, nimeni nu m-a invitat la DNA pe baza acestor informații, dovedește că a vorbit numai lucruri ireale!…”

ȘI TOTUŞI… NU-I PACE SUB MĂSLINI!

Până la urmă lucrurile se află în plină evoluție, dar nu putem să nu observăm că de aici până la incidentul cu permisul, alcoolul și părăsirea locului în care poliția îl oprise pe Iliuță distanța nu este atât de mare nici măcar în timp, ca să nu mai vorbim de zonă!
Este evident că se duce, în continuare, o bătălie foarte aspră, dar și că multe, încă multe dintre cele care nu au fost spuse pot deveni publice, oricând! Și atuncea să te ții!…