Scandalul – NICOLICEA – MINISTRU!

Anunțarea variantei Nicolicea pentru Ministerul Justiției – a declanșat o grămadă de comentarii! Iată-le!

ASALT LA NICOLICEA: „O OBRĂZNICIE”

Reacții dure la nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru portofoliul Justiției. Președintele sindicatelor din penitenciare, Sorin Dumitrașcu, a transmis că speră ca propunerea făcută de PSD, de înlocuire a lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea la conducerea Ministerului Justiției să fie o ”manevră politică” pentru ca adevărata propunere să fie făcută abia în zilele care vor urma și îi aduce acuzații grave lui Nicolicea. ”Sper că desemnarea lui Eugen Nicolicea ca înlocuitor potențial al lui Tudorel Toader este doar o manevră politică și că vom afla în zilele următoare numele adevăratei propuneri pentru funcția de ministru al Justiției.
Fără să ignorăm faptul că este unul dintre artizanii subminării justiției, amintim de prieteniile acestuia cu infractori de calibru, începând cu Gabriel Bivolaru pe care-l vizita pe ascuns la Penitenciarul Drobeta – Turnu Severin în 2006.
La acea vreme directorul penitenciarului a fost demis pentru aceste ilegalități, ulterior cel care astăzi este propunerea de ministru al Justiției, a finalizat și facultatea de drept și a și început să fie interesat de influențarea justiției.
Un alt amănunt interesant, 2 ani mai târziu în 2008 Eugen Nicolicea profitând de aceeași calitate de parlamentar, citea fără drept materialele din dosarul lui Miron Mitrea care-i era naș și pentru care se cerea la acea vreme urmărirea penală în Parlament, după care s-a prezentat la o televiziune pentru a-l apăra.
Istoria recentă e cunoscută, și sunt ușor de dovedit acțiunile pro infractori și anti-justiție ale acestuia, dar sunt toate semnele că Eugen Nicolicea a reprezentat interesele unor infractori în politică. Nu știu dacă și cu cât a fost plătit pentru asta, dar – prin comportament – amintește de politicienii care în anii ’70 sprijineau Mafia italiană. PS. Nu știu dacă e adevărat discursul cu „Da, nene susținem corupția că ea ne-a făcut oameni!”, dar dacă e așa e un argument în plus împotriva menționării personajului în contextul desemnării unui nou ministru al Justiției.”, a transmis Dumitrașcu într-o declarație.

OPOZIȚIA S-A DEZLĂNȚUIT ȘI EA

La rândul lor, USR și PLUS îi cer lui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției, despre care afirmă că este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiției și ”un impostor fără pregătire juridică temeinică”. ”Dacian Cioloș și Dan Barna, îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției. Eugen Nicolicea este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiției, un impostor fără pregătire juridică temeinică, o bătaie de joc pentru această funcție atât de importantă în statul român”, se arată într-un comunicat al Alianței USR-PLUS.
Potrivit sursei citate, Nicolicea este direct responsabil pentru eliberarea din pușcării înainte de termen a peste 14.000 de infractori, printre care tâlhari periculoși și violatori, dintre care 700 s-au întors înapoi la închisoare după comiterea unor noi infracțiuni. ”Acest om în această poziție este un real pericol pentru siguranța famililor noastre și pentru sistemul juridic din România. Nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției are un singur scop, adoptarea ordonanțelor de urgență care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul numirilor fictive. Alianța USR-PLUS va face totul pentru a ne asigura că Liviu Dragnea nu va reuși să scape de lege”, se mai arată în comunicat.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că cele trei propuneri de noi miniștri PSD sunt inoportune, iar despre nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției a afirmat că este o obrăznicie la adresa fiecărui cetățean român.
”Știți, este o vorbă românească: scapi de dracu, da-i de tasu’, cam așa le calific aceste propuneri, la fel de inoportune, iar în privința propunerii Nicolicea, o consider o obrăznicie la adresa fiecărui cetățean român și este clar de ce Dragnea îl propune pe Nicolicea cu misiunea de a emite OUG privind amnistia și grațierea”, a declarat Ludovic Orban, întrebat fiind ce părere are despre cele trei propuneri pentru a intra în guvern. El a mai spus că are încredere în ceea ce va face președintele României.
”Cea mai bună restructurare guvernamentală este să plece toți codașii, agramații, analfabeții funcționali și incompetenții care au ajuns pe ușa din dos la putere și să lase România să pornească din nou pe un drum corect”, a mai spus Orban, chestionat cu privire la o eventuală restructurare a Executivului.

LUDOVIC ORBAN: PROPUNEREA LUI NICOLICEA LA JUSTIȚIE ESTE O OBRĂZNICIE LA ADRESA FIECĂRUI CETĂŢEAN ROMÂN

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că cea mai bună restructurare guvernamentală este să plece toţi codaşii, agramaţii funcţionali şi incompetenţii care au ajuns pe uşa din dos la putere. În opinia sa, propunerea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei este o obrăznicie la adresa fiecărui cetăţean român.
“Cea mai bună restructurare guvernamentală este să plece toţi codaşii, agramaţii funcţionali şi incompetenţii care au ajuns pe uşa din dos la putere şi să lase România să pornească din nou pe un drum corect”, a declarat preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, potrivit news.ro.

FURTUNĂ ÎN USR – CIOLOȘ ȘI BARNA ÎL SOMEAZĂ PE IOHANNIS

Liderii Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, i-au transmis un avertisment preşedintelui Klaus Iohannis. În opinia celor doi lideri numirea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei, în locul lui Tudorel Toader „este un real pericol pentru siguranţa familiilor noastre şi pentru sistemul juridic din România”.
Îndepărtarea de la șefia Ministerului Justiției a lui Tudorel Toader a generat o reacție furibundă a liderilor Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna. Într-un comunicat comun, cei doi susțin că „Eugen Nicolicea este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiţiei, un impostor fără pregătire juridică temeinică, o bătaie de joc pentru această funcţie atât de importantă în statul român”.
„Nicolicea este direct responsabil pentru eliberarea din puşcării înainte de termen a peste 14.000 de infractori, printre care tâlhari periculoşi şi violatori, dintre care 700 s-au întors la închisoare după comiterea unor noi infracţiuni”, susțin reprezentanţii Alianţei, citați de România TV. În opinia acestora, nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei are un singur scop – adoptarea ordonanţelor de urgenţă „care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul numirilor fictive”. „Acest om în această poziţie este un real pericol pentru siguranţa familiilor noastre şi pentru sistemul juridic din România. Nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei are un singur scop – adoptarea ordonanţelor de urgenţă care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul numirilor fictive. Alianţa USR-PLUS va face totul pentru a ne asigura că Liviu Dragnea nu va reuşi să scape de lege”, se menţionează în comunicat. Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader. În locul acestora au fost agreate ca propuneri deputatul Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene, senatorul Liviu Tit Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi deputatul Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei.

IOHANNIS, REFUZ NICOLICEA? ”AȘA CEVA ESTE INADMISIBIL”

Președintele Klaus Iohannis nu pare să fie fericit cu privire la schimbarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al justiției. Deși nu are ce discuta cu Tudorel Toader, propunerea lui Eugen Nicolicea nu pare să-i fie una plăcută președintelui. Klaus Iohannis spune că are impresia că, prin această remaniere, lucrurile vor merge mai prost, ceea ce este „inadmisibil” (”Așa ceva este inadmisibil” este declarația președintelui). Referirea nu ar fi avut cum să se refere la celelalte două schimbări, care au fost necesare în contextul alegerilor europarlamentare. Klaus Iohannis a mai anunțat că, la începutul săptămânii viitoare va da o explicație.

REFUZ PENTRU NICOLICEA?

Întrebat dacă ia în calcul să nu accepte propunerea ca Eugen Nicolicea să fie noul ministru al Justiției, președintele a răspuns: ”Aceste lucruri o să le detaliez, cum am spus, la începutul săptămânii viitoare”.

REVOCAREA LUI TOADER, DECIZIA PREMIERULUI, DAR…

În ceea ce privește revocarea lui Tudorel Toader, afirmă că va detalia, de asemenea, săptămâna viitor. Deși precizează că această revocare sau demisie este decizia premierului, potrivit Constituției, există și un dar: ”Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale, de aceea voi face clarificări în legătură cu această remaniere.”
”Nici n-am discutat, nici nu intenționez să discut” a spus Klaus Iohannis cu privire la ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Chiar așa – dumneavoastră ce părere aveți având în vedere că măcar teoretic Nicolicea este deputat de Călărași?!…