Scandalul pestei porcine! ROMÂNIA VA IMPORTA… PORCI!

DE FAPT PORCII SUNT OMORÂȚI ÎN BAZA UNUI PLAN?!…
Aceasta este sugestia unui europarlamentar români! Citiți și vă veți convinge singuri!

EUROPARLAMENTARUL ROMÂN DANIEL BUDA AVERTIZÎND CĂ SITUAȚIA ESTE EXTREM DE GRAVĂ!
”Pesta Porcină Africană lovește România mai ceva ca și Katiușele rusești din al Doilea Război Mondial, întâmplător sau nu, exact în aceeași zonă geografică. Pentru cei mai puțini cunoscători, această boală fără leac a porcilor ,,cu patru picioare” poate transforma România într-un pustiu saharian, unde carnea românească de porc să fie la fel de rară precum apa în deșert. Dacă avem în vedere că românul își înțarcă pruncii cu lapte de vacă și carne de porc, avem dimensiunea dezastrului în care suntem. Din păcate, incapacitatea autorităților din România este similară cu cea a conducătorilor de oști care, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, dădeau ordine contradictorii de se împușcau bieții români între ei. Astăzi, aceeași conducători de oști, s-au transformat în funcționari mărunți, apăsați de obezitatea unei prostii incomensurabile, dând ordine la fel de contradictorii, ucigând porcii din gospodăriile populației și din fermele comerciale, lăsând pe drumuri sute de muncitori la fel cum le-a lăsat războiul pe văduvele soldaților uciși. Măsurile luate de acesția sunt la fel de eficiente precum folosirea pliciului în fața tancurilor rusești, lăsând mai departe dușmanul în libertate.” scrie Buda.

CEA MAI URGENTĂ MĂSURĂ: ÎMPUȚINAREA MISTREȚILOR
”Încă de acum câteva luni de zile bune am atras atenția asupra pericolului Pestei Porcine printr-o corespondență purtată cu Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, domnul Vytenis Andriukaitis, care mi-a și răspuns că UE oferă suport pentru astfel de situații, dar că principala responsabilitate o au statele naționale. Din păcate, actualii guvernanți, fie că discutăm de ministrul Mediului sau al Agriculturii, nu sunt în stare să conștientizeze adevăratul pericol și să vină cu soluțiile eficiente. Nu sunt specialist în probleme de medicină veterinară, dar este mai mult decât evident că atâta vreme cât nu există o dispoziție expresă de sacrificare a porcilor mistreți, cei care de altfel sunt vectorii acestei boli, jucăm într-o tristă piesă de teatru. Nu spun că este neaparat de apanajul CSAT-ului, deși siguranța alimentară nu poate fi ignorată. Ministrul Mediului trebuie să dea de îndată un ordin prin care efectivele de porci mistreți să fie reduse în mod drastic! Simplu! Cotele de recoltă de pe fondurile de vânătoare ar trebui să fie îndeplinite în maximum 20 de zile. Iar apoi continua. Iar și iar până când să îți fie dor să mai vezi porci mistreț prin pădure. Și așa, fondurile de vânătoare sunt pline de porci domestici lăsați intenționat prin păduri pentru a spori populațiile ca urmare a încrucișarii cu porcii sălbatici, iar acest lucru se știe. Este o prostie crasă să crezi că, împușcând porcul din curtea lui tanti Maria sau a lui badea Ion, vei stârpi o molimă pentru care bulgarii au ridicat garduri de sârmă ghimpată, la fel ca la Grivița și Plevna. După cum, la fel de proști trebuie să fiți să credeți că proprietarii de fonduri de vânătoare își vor împușca porcii mistreți pentru suma de 400 lei când ei obțin în urma vânătorilor organizate cu străinii „n” milioane de lei” mai scrie eurodeputatul.

”NI SE VOR OFERI PE TAVĂ PURCEII DIN AFARĂ, GATA CRESCUȚI ȘI HORMONAȚI”
În final, el mai atrage atenția:
”În lipsa unor măsuri concrete și eficiente, crescătorii de porci și mai mult, avertizez că și producătorii de cereale, ale căror culturi pot fi infestate de Pesta Porcină, vor avea soarta celebrului complex de creștere a porcilor, Comtim. Brusc și dintr-o dată, ni se vor oferi pe tavă purceii din afară, gata crescuți și hormonați, numai buni să îți provoace cancer ori alte boli năucitoare, aducându-te la disperarea de a te ruga să faci infarct ca să nu mori în chinurile generate de hormonii și stimulatorii de creștere. Ori ne apucăm de mâncat legume, că-s mai bune… nu ar fi rău dacă tanti Maria ar avea unde să și le vândă iar noi să le cumpărăm, dar și aici prostia și interesele s-au întâlnit în paradisul proștilor! Dar poate că nimic nu este întâmplător”.