SCENARITĂ?!… NOUĂ NI S-A SPUS DE CÂTEVA LUNI- “VA CANDIDA BUŞOI! ÎMPOTRIVA LUI… ORBAN!…”

Desigur, ca jurnalişti suntem datori să ţinem cont, întotdeauna, de informaţiile pe care le primim- întotdeauna! De aceea ele trebuie şi verificate din mai multe surse, dar informaţia, atunci când îţi parvine, este bine primită, oricând. Chiar dacă pare destul de puţin credibilă, cel puţin în acel moment… De aceea şi memoria jurnalistului este foarte importantă- ea poate consemna, la momentul oportun ceea ce este de… consemnat!
Să vă spunem că în urmă cu mai multe luni de zile (practic, când a început povestea alegerii noului preşedinte al PNL) am avut mai multe discuţii cu nişte reprezentanţi de seamă ai zonei politice din România. Cu care, firesc, am abordat mai multe subiecte inclusiv acela al necesităţii unui preşedinte important, puternic, un preşedinte care să pună ordine în PNL- aflat, în acel moment (dar şi acum) în faţa unui pericol uriaş- acela de a repeta erorile (sau scenariul?) care au dus la dezastrul celuilalt mare partid istoric românesc- PNŢCD! În acel moment era anunţată candidatura lui Ludovic Orban… iar mulţi dintre cei care aveau de comentat dădeau ca sigură şi intrarea în competiţie a lui Cătălin Predoiu. Practic, un vechi pedelist cu un vechi penelist, pentru noul PNL. Din informaţiile noastre, PDL-ul (foarte bine organizat, în general, în teritoriu) pornise o acţiune foarte bine gândită pentru a avea imaginea exactă a voturilor pe care le poate strânge în beneficiul lui Predoiu- pentru scoaterea lui Orban din competiţie! Desigur, liberalii vechi au simpatiile lor, mulţi simpatizanţi liberali îl simpatizează şi pe Orban, dar există şi vechi liberali care nu sunt de acord, întotdeauna, cu acesta. Chiar dacă, de-a lungul timpului, Ludovic Orban a fost unul printre puţinii liberali care au avut curajul să spună, cu glas tare, că se greşeşte- şi timpul a demonstrat că a avut dreptate- mişcările respective fuseseră calculate greşit!
În acest context, unul dintre cei cu care dialogam ne-a transmis un scenariu: „ascultaţi bine ce vă spun- când se vor apropia, bine de tot, alegerile, o să mai apară un candidat!” La rândul nostru, am întrebare: „e vorba, cumva, de Bolojan? Binevăzut, de altfel, în partid…” Primarul de la Oradea care a fost şi secretarul general al PNL. Răspunsul a fost sec: „NU! Va fi un candidat al cărui rost este să mănânce din voturile lui Orban şi să aducă serviciile necesare celor care vor să aibă, în continuare, controlul asupra PNL! Şi aici mă refer exact la cine vă gândiţi şi dumneavoastră- băieţii cu ochi albaştri!” „Păi cine este simpatizat de băieţii cu ochi albaştri?”- am întrebat, nedumeriţi, noi. Iar răspunsul a fostunul şocant, la rândul său: „Cu cine? Cel pe care l-au vrut, de la bun început şi primar al capitalei, dar s-a văzut că n-avea nici o şansă!- domnul Buşoi! Cristian Buşoi!… Adică este un scenariu foarte bine construit, iar domnul Buşoi va avea rolul său, la momentul oportun, atunci când se va arunca în competiţie şi va mânca din voturile celor nehotărâţi, împiedicându-l pe Orban să câştige- pentru că ai lui Predoiu ştiu bine ce au de făcut!…” „Şi atunci, va câştiga Buşoi?” „Ar fi ideal pentru… ei! Dar şi dacă nu va câştiga Buşoi, va câştiga Predoiu!…”
Am urmărit, cu atenţie desfăşurarea evenimentelor şi, practic, exact în ultimele zile a apărut (surprize!… surprize!…) un nou candidat- Cristian Buşoi! Desigur, au apărut şi contraatacurile la adresa acestuia, contraatacate, la rândul lor, de site-urile şi televiziunile care sunt, vizibil, în mâna… băieţilor cu ochi albaştri! Şi care au venit cu toate acuzele necesare, motiv pentru care noi (care nu jucăm cu nici o echipă!) nu facem decât să observăm şi să constatăm că prietenii noştri IAR AU AVUT DREPTATE! Că nu doar noi suntem cei care le nimerim, de-a lungul timpului!…
Vom urmări, cu interes, evoluţia evenimentelor…

chenar1

chenar 2