SCENARIUL- MERGE MAI DEPARTE!… PIELEANU, VAI DE PIELEA TA!… CE AU PREGĂTIT “BĂIEŢII”- FACE, DANIEL CONSTANTIN, PAS CU PAS!…

Desigur, noi nu sărim în apărarea nimănui- fiecare îşi poartă… sâmbetele!

Atunci când, dintr-o dată, într-o emisiune de televiziune, cu totul neaşteptat, celebrul Pieleanu (vai de pielea ta!) au apărut cu un scenariu care i-a dat peste cap pe toţi cei prezenţi în studio, vorbind despre posibilitatea ca unii membri ai partidului lui Daniel Constantin (!) să dezerteze din alianţa guvernamentală şi să-i lase p-ăia în… fundul gol, până şi Ciuvică a reacţionat, negativ! Bagica- Radu Tudor!…
Noi, mai obiectivi- asta ne e soarta- am gândit, încă de atunci că… ăsta e scenariul! Pieleanu nu făcea altceva decât să prezinte realitatea care era… programată! Respectiv, dacă tot nu se putea alege praful de guvernarea lui Dragnea şi Grindeanu, interveneau… băieţii cu ochi… albaştri! Ce dracu să mai intervii, în România, când intervine… securitatea?!…
Pe acest fundal, am reacţionat, atunci, negativ şi am atras atenţia că lucrurile nu pot fi deloc, dar deloc, în regulă, în România!
Ce a urmat? Păi exact ceea ce… am anticipat! Daniel Constantin s-a autoexclus (a făcut tot posibilul să facă asta!), Tăriceanu s-a pomenit pus în offside, liberalii- vai de mama lor- şi, dintr-o dată, să vezi minunea dracului- Daniel şi Constantin anunţă că aşa nu se mai poate şi, să vedeţi- ce se va întâmpla!
În aceste condiţii, desigur, totul se complică, iar aşa cum noi am anticipat (încă de atunci!) SCENARIUL MERGE MAI DEPARTE! Şi se va alege, cu adevărat- praful! Că va câştiga Daniel Constantin? Că se va alege praful de… liberali?! Nici nu mai contează, în condiţiile în care tot ceea ce se întâmplă arată că în ţara asta amărâtă, scenariştii îşi fac de treabă, îşi văd obiectivele, duc tot ce se întâmplă în direcţia pe care ei au planificat-o!
Iar noi? Vorba poetului- „cum am fost, aşa rămânem!”
Cu toată scârba!…

daniel constantin 2DANIEL CONSTANTIN A LANSAT “PRO-ROMÂNIA”, UN PARTID DE CENTRU, CU ACCENTE PATRIOTICE
Daniel Constantin şi-a lansat, luni seara, pe terasa unui hotel, situat între vilele din Domenii, aproape sediului central al ALDE, în prezenţa a aproximativ o sută de persoane, un proiect politic ”#altfel” – ProRomânia, un partid de centru, dar şi cu accente patriotice.
Cu jumătate de oră întainte de ora lansării, pe terasa unui hotel din zona Caşin a Capitalei, se făceau pregătiri de zor. Pe mese, aranjamentele florale erau eclipsate de pancarde de dimensiuni generoase pe care scria ”#altfel”, semn că noul proiect se dorea unul ieşit din tipare.
Cu zece minute întârziere, pe terasă şi-a făcut apariţia Daniel Constantin. Înaintea lui, apăruseră fostul deputat Mihai Sturzu, câţiva deputaţi aleşi din partea ALDE, partid al cărui copreşedinte a fost până de curând Daniel Constantin, dar şi Sorin Minea.
”De ce ProRomânia? ProRomânia, acest proiect politic se numeşte în felul acesta pentru că în primul rând sunt român, îmi iubesc ţara şi vreau să fac ceva pentru ţara mea. În al doilea rând, ProRomânia pentru că majoritatea liderilor politici, a oamenilor care au intrat în politică, pentru a se valida din punct de vedere personal, plan naţional şi plan internaţional vin şi spun: sunt pro-european şi pro-NATO. Dar să nu uităm că în primul rând trebuie să fim pro-România şi pro-români,. Dacă eşti pro-România şi pro-român categoric eşti şi pro-UE şi pro-NATO, pentru că orice român care simte româneşte, orice român de bună credinţă nu vede România decât în UE şi în NATO. Va fi un partid în primul rând de centru, dar şi cu accente patriotice, pentru că niciun om politic nu ar trebui să fie la vârful politicii, la vârful politicii româneşti dacă nu este patriot. Nu vorbesc de un naţionalism extremist, vorbesc de un accente patriotice pe care ar trebui să le aibă fiecare dintre noi”, a spus, în discursul său de început, iniţiatorul proiectului politic, Daniel Constantin.
Printre cei prezenţi s-a aflat şi europarlamentarul Laurenţiu Rebega, membru al grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii (ENL), condus de Marine Le Pen.
daniel constantin 3”Atunci când am stabilit data de 29 mai nu mai lucram la Ministerul Mediului, deci nu mai aveam relaţia cu cei de la meteo, să pot să stabilesc o zi aşa frumoasă, cum este cea de astăzi, aşa că îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că este alături de noi, ne-a ajutat ca astăzi să putem să facem o lansare deosebită a unui proiect politic care se vrea înainte de toate relaxat, care să adune oamenii, care să încerce să implice oamenii, să adune opinii de la oameni şi să se asigure că tot ceea ce vor oamenii se regăseşte într-o anumită platformă. (…) Tot ce vedeţi astăzi s-a născut dintr-o emoţie”, a mai spus Constantin.
Printre cei care i-au fost alături se numără parlamentarii Eugen Durbacă, Mircea Banias, Florea Damian şi Sorin Câmpeanu.
”Vreau să mulţumesc unor oameni care şi-au sacrificat funcţia, oameni care au venit alături de mine şi au spus: vrem să dovedim că se poate şi altfel, nu se poate să stăm numai cu interese politice personale, vrem să dovedim că facem un proiect politic în care interesul public să primeze. Au pierdut funcţii de secretari de stat, de consilieri, de şefi de agenţii numai ca să pornească, cu trei ani înainte de alegeri, un proiect politic în care cred”, a mai spus fostul co-preşedinte al ALDE.
La un moment dat, Daiel Constantin şi-a întrerupt discursul deoarece a observat că unei tinere i se făcuse rău, probabil din cauza soarelui şi a aglomeraţiei.
”Eu sunt Raluca şi sunt parte a generaţiei tinere, o generaţie liberă, optimă, care cere, dar şi doreşte, o generaţie altfel. Şi altfel ar trebui să fie şi societatea actuală, o societate în care tinerii sunt implicaţi în viaţa actuală, în politicile de şi pentru tineret. Este foarte greu să fii motivat, mai ales ca tânăr. Nu avem răbdare, dar avem ambiţie. Dorim ca lucrurile să se întâmple ieri. Faptul că mă aflu pe scenă alături de oameni politici, de societate din România, oameni importanţi, oameni din mediul de afaceri, este dovada vie că în acest partid tinerii se implică şi sunt promovaţi”, a spus şi Raluca Haliţ, unul dintre fondatorii partidului.
Preşedintele Federaţiei Romalimenta, Sorin Minea, care s-a alăturat şi el partidului ProRomânia, spune că e greşită concepţia românilor care se opun politicii.
”E o prostie, politica e necesară. Fără politică, dacă luăm etimologia cuvântului, nu am exista noi şi nu ne-ar proteja nimeni. Şi politicienii sunt necesari. Prostia a fost în clipa în care politicienii au simţit nevoia să decreteze că ei sunt o clasă. În clipa în care s-au asociat şi au făcut o clasă politică, interesul fiecărei clase e să conducă. Pentru a conduce, faci compromisuri. Şi atunci au început să facă compromisuri şi au uitat să facă politică şi politici”, a afirmat Minea.
Un alt susţinător al proiectului, Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul condus de Victor Ponta şi premier interimar, îşi justifică implicare în noul proiect prin faptul că a constatat că este consumată prea mult energie pentru trecut.
”Acum, având această oportunitate, având spiritul unui om căruia i-a plăcut să construiască, constatând că în jurul nostru lumea se schimbă şi în timp ce lumea se schimbă, ne preocupăm excesiv de mult pentru subiecte care, fără doar şi poate au importanţa lor, precum alegerile din 2009, Revoluţia din 89, mineriadele, arhiva SIPA, totuşi lumea se schimbă în jurul nostru, nu trebuie să ne canalizăm energiile atât de mult spre ceea ce a fost. Românii au altfel de aşteptări”, a spus şi Sorin Cîmpeanu.
După circa o oră de discursuri, cei aproximativ o sută de susţinători ai noului partid au mai socializat o vreme, fermi convinşi că vor schimba percepţia românilor despre politică, chiar dacă majoritatea celor prezenţi lângă Daniel Constantin sunt politicieni cu ştate vechi în politică.

Sursa: MediaFax