SCHIMBAREA REGULILOR PENTRU ZILELE LIBERE

Proiectul legislativ se află în dezbatere la Senat. Un proiect legislativ depus în Senat precizează că angajații care au copii mai mici de zece ani ar putea beneficia de zile de concediu plătite în plus. Aceste zile de concediu vor fi în plus față de concediul de odihnă legal. Proiectul legislativ prevede ca unul dintre părinți să primească zile libere atunci când școlile sunt închise din diverse motive: vreme nefavorabilă sau alte evenimente. Aceste zilele libere plătite pentru părinți care au copii se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale.
Părintele va trebui să dea o declarație pe proprie răspundere care va fi semnată de ambii părinți, excepție făcând familiile monoparentale. Respectiva cerere va fi depusă de părinte la angajator și va conține și perioada în care copilul va sta acasă. Mai mulți parlamentari au scris acest proiect de lege care vine în beneficiul părinților cu copii mai mici de 10 ani.
Inițiativa va intra în vigoare după ce va fi votată în Camera Deputaților și va fi publicată în Monitorul Oficial. Acest proiect de lege a început să fie discutat încă de la începutul anului.