ŞCOALA „ ŢOPESCU“- ÎN ADMINISTRAREA CONSILIULUI JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI

Suntem singurul judeţ care nu avem o Şcoală specială pentru învăţământ special. Consilierii judeţeni au votat proiectul de preluare a Consiliul Judeţean a Şcolii 4 şi înfiinţarea „Şcolii de învăţământ special în regim externat”.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a solicitat Consiliului Judeţean demararea procedurilor legale pentru obţinerea dreptului de proprietate publică al Judeţului Călăraşi asupra imobilului „Şcoala nr. 4”, situat în Municipiul Călăraşi, str. Bucureşti, nr. 72, imobil aflat în domeniul public al Municipiului Călăraşi, în vederea înfiinţării „Şcolii de învăţământ special în regim externat”.
În acest imobil funcţionează în prezent Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Călăraşi, instituţie finanţată din bugetul propriu al Judeţului Călăraşi, precum şi clase de elevi cu cerinţe educaţionale speciale, elevi ale căror drepturi legale sunt asigurate din acelaşi buget.
Se impune înfiinţarea „Şcolii de învăţământ special în regim externat”, instituţie de învăţământ care lipseşte, aşa cum afirmă conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, numai din sistemul de învăţământ de la nivelul judeţului nostru. Pentru a putea primi finanţare, trebuia ca această şcoală să fie în administrarea Consiliului Judeţean.