Se terminăm cu prostia?!… REVENIREA LA ORA DE VARĂ – POATE E ULTIMA!…

Duminică a fost, din nou, acea “noapte cea mai lungă”, cum i se zice ei, cu alintături, în realitate sfârșitul încă unuia dintre experimentele de zeci de ani la care au fost supuse popoarele pentru… economisirea de energie electrică!
Fără a se lua în calcul pericolul public existent, punerea vieții în pericol a oamenilor, în afara stresului care a dat peste cap existența oamenilor, pur și simplu!

JUNCKER PE LÂNGĂ BELELELE LUI, A FĂCUT ȘI O PROPUNERE DEȘTEAPTĂ!

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat vineri că Uniunea Europeană urmează să discute renunţarea la ora de vară după ce un sondaj a relevat că 84% dintre cetăţenii europeni sunt împotriva acestei practici, scrie Reuters, citat de News.ro. Peste 80% dintre cetăţenii UE doresc să se menţină ora folosită în timpul verii pentru tot anul, a declarat Juncker la o televiziune germană, adăugând că va supune acest plan unei dezbateri între comisarii europeni. „Vom decide asupra acestui lucru. Milioane… doresc ca ora de vară să fie folosită pentru tot anul”, a afirmat Juncker. Orice modificare va trebui aprobată de guvernele statelor membre şi de Parlamentul European pentru a deveni lege. În România, 78% dintre cetățenii care au participat la sondaj s-au declarat în favoarea eliminării orei de vară. Cel mai mare procent al celor care doresc eliminarea trecerii la ora de vară s-a înregistrat în Finlanda, acolo unde 95% s-au declarat în favoarea măsurii, dar și în Spania (93%).
Cele mai mici procente au fost înregistrate în Cipru (doar 47% în favoarea eliminării), Grecia (44%) și Malta (54%). Legile UE cer ca cetăţenii din toate cele 28 de state membre să îşi dea ceasurile cu o oră înainte în ultima duminică din martie şi cu o oră înapoi în ultima duminică din octombrie.

TRECEREA LA ORA DE IARNĂ, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE!

Avertismentul medicilor – Crește riscul de infarct și de sinucidere. Sâmbătă spre duminică trecem la ora de iarnă. Aşadar, ora 4 va deveni ora 3. Chiar dacă vom dormi mai mult cu o oră abia de luni se vor simţi efectele. Unele pot fi chiar periculoase, precum creșterea riscului de infarct sau a celui de suicid, avertizează Tudor Ciuhodaru, medic primar în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iași.
„Ora de iarnă – ce riscăm? 5 lucruri de făcut pentru a o depăși cu ușurință!
Chiar dacă duminică vom dormi mai mult cu o oră abia de luni se vor simţi efectele. Unele pot fi chiar periculoase, precum creșterea riscului de infarct sau a celui de suicid. Mai exact: 1.Riscul de infarct crește cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei. Sunt afectate în special persoanele tinere, active profesional; 2. Totodată creşte riscul suicidar timp de două săptămâni de la modificarea orei, în special la depresivi şi la cei vulnerabilitati psihoemotionale.

E BINE DE ȘTIUT:

1. Majoritatea oamenilor se adaptează cu uşurință la schimbarea orei, modificările adaptive ale organismului făcându-se complet în circa cincisprezece zile. 2.Particularităţile fizice şi psihice individuale influenţează însă modul cum se realizează această adaptare. În fiecare an mulți pacienţi ajung la urgențe cu o simptomatologie polimorfă, mergând chiar până la agravarea sau decompensarea unor afecţiuni. 3.Toate acestea se întâmplă pentru că modificarea orei de trezire duce la un stres la care organismul reacţioneaza prin creșterea activităţii sistemului nervos simpatic şi a nivelului citokinelor proinflamatorii determinând modificări: a)cardiovasculare manifestate prin variaţii ale tensiunii arteriale şi variate tulburări de ritm cardiac; b)neuropsihice: modificări ale calității somnului (insomnie, somnolenţă), astenie, apatie, anhedonie, agitaţie, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare şi memorie, cefalee, vertij, moficarea apetitului (inapetenţă sau bulimie), până la dereglari afective sezoniere şi ideaţie suicidară.
ATENTIE!!! Sub aceasta simptomatologie se pot ascunde şi alte cauze şi de aceea este bine sa fiţi evaluaţi corespunzător de catre un medic pentru a nu omite un alt diagnostic.
Rețineți. Pentru a trece cu ușurință peste schimbarea oreirecomandăm cinci lucruri esențiale: 1. Planificarea corespunzatoare a activității. 2. Evitarea suprasolicitării datorată stimulentelor nervoase, substanţelor psihoactive sau situaţiilor conflictuale. 3. Nu e de neglijat petrecerea a cât mai mult timp în aer liber. 4. Și nici mișcarea, chiar sub forma unor simple plimbări. 5. Precum şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete. Invocând faptul că se perturbă nejustificat populaţia şi că pierderile din diverse domenii socioeconomice depăşesc câştigurile unele ţări au renunţat la schimbarea orei de iarnă-vară sau nu au aplicat-o vreodată. Şi în România a fost respinsă o iniţiativă legislativă ce prevedea acest lucru.”, a transmis dr. Ciuhodaru.

CÂTE PROBLEME ASCUNDE ACEASTĂ HOTĂRÂRE IDIOATĂ!…
EFECTUL DEVASTATOR ASUPRA ORGANISMULUI AL ACESTEI SCHIMBĂRI


Schimbarea orei, fie ea de vară sau de iarnă, are, de multe ori, repercusiuni asupra psihicului și sănătății oamenilor, fiind nevoie de o perioadă de acomodare.
Persoanele care suferă de anxietate şi depresie ar putea simţi un disconfort crescut. Mai mult, studiile arată că în perioada imediat următoare trecerii la ora de vară au loc mai multe accidente, deoarece această schimbare favorizează apariția oboselii și a lipsei de atenție în cazul multor persoane. O altă cercetare realizată în 2008, în Suedia, a relevat că numărul atacurilor de cord a crescut cu şase procente în primele trei zile lucrătoare după schimbarea orei. În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, românii îşi dau ceasul cu o oră înainte, deoarece România trece la ora de vară. Mai exact, în noaptea ce desparte 24 martie de 25 martie 2018, toate ceasurile din România vor fi date cu o oră înainte. Ora 03:00 va deveni ora 04:00.
Ziua de 25 martie va avea doar 23 de ore, în loc de 24 de ore din această cauză. Ceasurile se vor da înainte în acelaşi moment în toate ţările Uniunii Europene.
Ora de vară a fost prima dată propusă de un entomolog din Noua Zeelandă, George Vernon Hudson, în 1895. 110 ţări din întreaga lume folosesc astăzi acest mecanism. În Europa, Islanda este singura ţară care nu foloseşte ora de vară. Rusia a început să aplice acest sistem din 1981, însă a renunţat după 20 de ani, pe motiv că nu vrea să streseze cetăţenii. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Până în 1939 ora de vară a funcţionat în fiecare an, între prima duminică din aprilie (în 1932: 22 mai), ora 00:00 şi prima duminică din octombrie, ora 01:00 (ore locale). Între 1 aprilie 1940, ora 00:00, şi 2 noiembrie 1942, ora 03:00, ora de vară a fost în vigoare permanent în România. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată. Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.
Din 1997, ora de vară începe în România în ultima duminică din martie şi se încheie în ultima duminică din octombrie, la fel ca în toate ţările europene.