Securiști – mândria țării! GEOSTRATEGUL DE SERVICIU – PE PRINCIPIUL: “ZI-LE DOMNUL GEO”!

*Unitatea militară poreclită… post de televiziune!

Este concluzia pe care am avut-o mulți dintre cei care au urmărit, în ultima vreme, desfășurarea diferitelor evenimente la nivel național. Există posturi pe care trebuie să le urmărești, dacă ești interesat asupra fenomenelor ce se petrec în tara asta pentru că văzându-i pe cei care vorbesc acolo, comentatori, băgători de seamă, prompteristi si prompteriste vei realiza exact ceea ce urmăresc serviciile care și-au băgat coada în organizarea respectivelor evenimente!
După care îi urmărești pe respectivii cum comentează evoluția acestor evenimente, iar marele spectacol este atunci când nu le iese! Când ceea ce își planificaseră securiștii de tip nou nu se îndeplinește iar ei nu mai știu cum să iasă din întâmplare! Desigur, sunt unii mai prostuți , de felul lor, cu naivitate din care nu vor ieși până la adânci bătrâneți, respectivii aproape plâng în momentul în care văd că nu se îndeplinește ceea ce profetisera sau mai exact ceea ce li se spusese că se va întâmpla, cu siguranță! Disperați, înlăcrimați iși caută argumente, explicații care de care mai ciudate, mai enervante chiar, atunci când îți dai seama că vor să te ia chiar de prost!
Când nu se mai descurcă pur și simplu este chemat Geostrategul de serviciu, acela care începe să-și dea el cu presupusul deși niciodată nu se îndeplinește ceea ce el va spune că se va îndeplini! Pe sistemul -“Zi-le domnul Geo”!, geostrategul nostru o trage într-o direcție sau alta și va găsi explicație pe principiul – “Albul e negru dar n-ai băgat de seamă”!
Desigur, se poate ajunge în situații în care nici intervenția ăstuia nu mai este suficientă, iar atunci se dau indicații prețioase de către cel care coordonează întregul proiect pentru atitudinea așa-zișilor realizatori! În așa fel încât atunci când și-o si iau, efectiv, în freză, în loc să mimeze tristețea mimează… veselia! Râd fără rost, ca proștii, arătând că nu ar lua în serios tot ceea ce se întâmplă, e o prostie “aha ha – ha ha ha – a ha ha”! Desigur că de râs sunt ei, dar dacă e ordin de zi pe unitate execută toate astea, în condițiile în care, de exemplu, echipa condusă de unu pe nume Coardă sau cam așa ceva , un să-i zicem om care nu are nici umor, nici prea multă minte se face el de… umor, prin atitudinea care nu i se potrivește, sub nicio formă!
Dar la fel – dacă e ordin de zi pe unitate, iar unitatea este chiar așa-zisa televiziune – ordinul nu se discută, chiar se execută!

O Coardă