ŞI TOTUŞI… ILIUŢĂ CHIAR CONDUCE CONSILIUL JUDEŢEAN!

Alea două treimi, de la bun început- rămân valabile! *Important e ce va face cu ele… *Desigur, alţii îl acuză de… DICTATURĂ!

Am urmărit, cu interes, ceea ce s-a întâmplat în ultima şedinţă de Consiliul Judeţean. Desigur, nu aveam aşteptări prea mari, pentru că ştiam modul de organizare al instituţiei respective şi, mai ales, cunoşteam din mai multe surse rodul bunei organizări a consilierilor de către preşedintele Vasile Iliuţă. El şi-a susţinut, de la bun început, cele două treimi pentru a nu depinde de nimeni, de nicăieri! Pentru a putea să-şi impună punctele de vedere, în proiectul ambiţios pe care şi l-a impus!
De altfel, dacă urmăreşti comportamentul angajaţilor din Consiliul Judeţean vei descoperi mai multă disciplină, mai multă rigoare, mai multă atenţie… Desigur, unii ar putea adăuga că asta vine de la „teroarea” pe care Iliuţă a instalat-o, după venirea sa! Poate, unii aşa percep, în măsura în care, în mandatele domnului Filipescu, au avut destulă linişte din partea preşedintelui, nu întotdeauna prezent în instituţie, ocupat cu probleme mai importante, la Bucureşti. Iliuţă este prezent, întotdeauna, înainte de începutul programului şi i-a cam chemat la ordine!
Pe de altă parte, însă, acele două treimi dintre consilieri reprezintă un atu important al preşedintelui Consiliului Judeţean. Atu de care, după cum se vede, ştie să profite, întotdeauna! În măsura în care, desigur, îşi pune aceste obiective în aplicare. Ce este greu de înţeles este cum de consilierii celorlalte partide sunt atât de ascultători de către Iliuţă, iar partidele respective nu reacţionează, sub nicio formă! Destul de ciudat, dacă stăm să ne gândim că, prin legea impusă, consilierii trebuie să fie foarte disciplinaţi şi să cam pună în practică ceea ce li se solicită să facă. Şi li se solicită, destule, de-a lungul timpului…
Modul în care a evoluat şedinţa a consfinţit acel număr suficient de consilieri care-i dau linişte şi siguranţă lui Vasile Iliuţă, astăzi. Cât va dura această majoritate? Aici este un alt semn de întrebare, la care unii aşteaptă surprize, dar pe care Iliuţă le consideră departe de a se putea realiza, atâta timp cât el are, în continuare, un control personal asupra majorităţii consilierilor. Cum vor evolua evenimentele? Vom trăi şi vom vedea, pentru că din această poveste, înainte mult mai este…