SIGURANŢA PE APĂ ACŢIUNE COMUNĂ A POLIŢIŞTILOR

SIGURANŢA PE APĂ ACŢIUNE COMUNĂ A POLIŢIŞTILOR

3 august 2017

Poliţiştii de la transporturi desfăşoară acţiuni pentru creşterea siguranţei şi securităţii navigaţiei pe luciurile de apă navigabile, protejarea ecosistemului de pe fluviul Dunărea şi braţele aferente, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi evaziunii fiscale, pe raza judeţului Călăraşi.
La acţiunile efectuate în cursul săptămânii trecute au participat poliţişti din cadrul Serviciului Transporturi Călăraşi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române.
Oamenii legii au verificat 33 de ambarcaţiuni, schi-jeturi şi nave de transport persoane, pentru neregulile constatate fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de 4.000 lei.
Ca măsuri complementare, au fost dispuse şi suspendări ale certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune.

Exemple:
Pe braţul Borcea, la km 98, în zona municipiului Călăraşi, a fost depistat un bărbat de 47 ani, care conducea o ambarcaţiune cu motor şi care a prezentat, la testarea cu aparatul etilotest, o concentraţie alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe fluviului Dunărea, la km 372, a fost depistat un bărbat de 29 ani, care conducea o ambarcaţiune cu motor şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei doi conducători de ambarcaţiuni au fost sancţionaţi conform HG 876/2007 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul transporturilor navale, fiind dispusă pentru fiecare în parte şi măsura complementară de suspendare a certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement.