SINDICATELE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT S-AU… ÎNGĂLBENIT!

Cât circ au făcut ele, fraierindu-i pe profesori şi punându-i să semneze! *Profesorii au semnat, cu bună credinţă, dar când au venit examenele… să vezi beleaua- n-a mai zis nimeni, nimic! *Culmea este că exact în această perioadă s-au declanşat greve de avertisment în alte instituţii publice! *Sindicatele din învăţământ- ciocu’ mic că e… căldură!

Vă amintiţi, cu siguranţă, despre dezvăluirile pe care le-a făcut, atunci când s-a pus problema nemulţumirilor legate de lipsa de intenţie a guvernului să crească salariile şi în învăţământ. După ce se anunţaseră creşterile în domeniul sănătăţii. Atunci, liderii sindicali naţionali parcă au ieşit dintr-o groapă, cu toţii! Şi au început să facă mare vorbire în legătură cu nemulţumirile oamenilor din sistem care au luat hotărârea să boicoteze examenele! De la vorbă la faptă nu a fost decât un pas, iar profesorii, oameni de bună credinţă (şi uşor de păcălit!) au semnat liste informau guvernul că dacă nu cresc salariile în învăţământ, vom boicota examenele! Acesta fiind, de altfel, singurul moment din anul calendaristic când învăţământul înseamnă şi el ceva, pentru guvernanţi! Şi oamenii şi-au pus speranţele că se va întâmpla ceva, mai ales că intenţiile guvernului de creştere a salariilor din învăţământ erau, efectiv, la mişto- vreo 10%, după vreun an şi jumătate! În condiţiile în care profesorii debutanţi au salarii la nivelul… debutanţilor, fără şcoală! Fără nicio şcoală!…
Timpul a trecut, au venit examenele, evaluarea s-a ţinut, după care şi bacul, iar noi am urmărit cu atenţie dacă se va întâmpla ceva! Aşa cum anticipam- NIMIC! Nici cea mai mică ameninţare, nici cel mai mic dialog, chiar dacă fraierii ăia de profesori tot aşteptau să apară liderii ăia sindicali să le zică, la televizor- „Haideţi, facem grevă!“ Culmea este (ghinionul vopsiţilor sindicali în galben) a fost că exact în această perioadă sindicatele din alte instituţii de stat (inclusiv din primării!) au declanşat acţiuni de grevă, ca ameninţări cu greva generală, din motive care ţin de sărăcia care a cuprins întregul sistemul bugetar! Nici atunci, nici măcar atunci când alţii s-au revoltat, liderii sindicali din învăţământ n-au scos un cuvinţel, n-au deranjat pe nimeni!
De ce oare? Mama nu se supără!… Dar se supără şefii şi nu le mai dau la băieţi „parnosul“! Care „parnos“?- se vor întreba naivii de angajaţi din învăţământ. O să vă spunem, în curând, cum s-au dat fonduri uriaşe (şi europene!) pentru ONG-uri care aveau în componenţa lor exact liderii sindicali din Învăţământ! Să vedeţi ce-o să ne râdem!