ŞOC! AM DESCOPERIT ADEVĂRUL! SPITALUL FĂRĂ MEDICI GONEA… MEDICII!…

Acesta a fost manageriatul de doi bani, activat atâţia ani, la Călăraşi! *Şi multe s-au întâmplat în spitalul călărăşean, în aceşti ani! *Când vor ieşi toate la lumină- se va înţelege de ce s-a ajuns aici!

SPITALUL JUDEŢEAN DIN CĂLĂRAŞI- IES LA LUMINĂ, DOVEZILE!
Am scris, de-a lungul timpului, despre Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Călăraşi. Mai ales din momentul în care a apărut acea „celebră“ firmă care asigura aşa-zisul management, în realitate, rând pe rând, aşa-zişii manageri băgând spitalul drept în groapă! Aducându-l în situaţia de a fi, pur şi simplu, declasificat! Ajuns, fără gardă şi fără UPU- o policlinică! De ce s-a ajuns aici vom căuta să înţelegem, în perioada care urmează- atunci când, cu siguranţă, vor ieşi la lumină documente, dovezi, realităţi asupra jafului şi prostiei care s-au îngemănat, la spitalul călărăşean! Degeaba au existat eforturile (reale!) ale preşedintelui Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, de a trage fonduri, de a rezolva unele probleme ale spitalului, deşi, vă reamintim, nu Consiliul Judeţean trebuie să rezolve problemele de spital, ci Ministerul Sănătăţii, dar încă de atunci de când s-a dat legea noi am spus că „li s-a pus mortul, în braţe!“ În spatele lui Filipescu, însă, s-au întâmplat multe, în aceşti ani. Iar responsabilii vor trebui căutaţi, găsiţi şi, eventual, pedepsiţi! Pentru că a fost un jaf, o bătaie de joc, o grămadă de lucruri s-au întâmplat în acest timp!

EXPLOZIV! NOI NU AVEAM MEDICI DAR ÎI GONEAM ŞI PE MEDICII CARE… MAI VENEAU LA CĂLĂRAŞI!
Nu vă vine să credeţi, dar aceasta este realitatea! Absolut din întâmplare am dat peste acest document pe care, după aceea, l-am verificat chiar la sursa respectivă. ?i ni s-a confirmat că, într-adevăr, aşa era- pe vremea când la Călăraşi nu erau medici (nu sunt nici astăzi suficienţi!) au existat situaţii în care medici care încă mai veneau la Călăraşi, au fost, pur şi simplu, goniţi! Li s-a anulat contractul! Pe motive mai mult sau mai puţin firave- nici nu contează, până la urmă, cert este că unui medic care opera la Călăraşi i s-a pus STOP! ?i la… gară! Nu vă vine să credeţi? Iată documentul!

IATĂ DOCUMENTUL!
Acesta este documentul prin care conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi îi comunică doctorului Beluşică Laurenţiu că, în ciuda faptului că exista un contract între el şi spitalul din Călăraşi, contract pe baza căruia mai exista o mâna de chirurg (foarte priceput, o spun şi duşmanii săi!) care venea să opereze la Călăraşi, acestuia i s-a reziliat contractul! Pur şi simplu pentru că se lucra la blocul operator! Păi şi, în toată perioada asta, chiar nu se mai opera la Călăraşi? Dar iată documentul:

adresa-spital-x

CHIAR NU ERA NEVOIE DE UN CHIRURG, LA CĂLĂRAŞI?!…
Aceasta este întrebarea pe care orice om de bun simţ şi-o pune, imediat ce vede acest document: cum, când tu ai un chirurg (chiar foarte bun!) care vine să opereze la Călăraşi, tu-i dai… „paşi“?! Invocând reparaţii la modernizarea blocului operator! Păi un chirurg nu este un medic de la UPU! De care este nevoie urgent, atunci şi dacă nu e acolo, se produce nenorocirea! Chirurgul îşi planifică operaţiile, vine pentru o perioadă de mai multe ore, timp în care face operaţii atunci când este liber blocul operator la care, totuşi, se lucrează! Că nu ne închipuim că în toată această perioadă la spitalul de la Călăraşi nu s-a mai făcut nicio operaţie! Este incredibil, este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat! Mirosiseră „jmecherii“ din spital că Beluşică s-ar putea să vină director medical la spital?! L-au pus pe goană, ca să i se facă scârbă?! Care este motivaţia logică a unei astfel de decizii? Cum, când tu ţipi pe toate părţile că nu ai medici, când spitalul este declasificat din lipsă de medici(!) tu îi goneşti şi pe puţinii medici pe care îi mai ai?!
Da, chiar aşa s-a întâmplat! Cineva trebuie să de asocoteală! Cine răspundea de spital, în toată această perioadă! Cine a luat această decizie? De ce? Au fost alte motivaţii decât cele motivate de interesul pentru binele pacienţilor din Călăraşi? Cu adevărat- cineva trebuie să dea socoteală! Vom declanşa propria noastră anchetă, dar aşteptăm şi răspunsuri oficiale din partea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi şi, desigur- a Consiliului Judeţean Călăraşi! A venit momentul să spunem! Până la capăt!…

Departamentul Anchete