Șoc! IA TE UITĂ CINE DĂ PREMII PENTRU… ANTICORUPȚIE!

ASTA ESTE PREA DE TOT!…

Într-adevăr, am văzut multe, de-a lungul timpului, dar cele care s-au petrecut în ultimele zile și care, din păcate, nu sunt comentate suficient în România contemporană dau semne ale unor chestii și mai complicate decât ne-am putea închipui, la prima vedere. Așadar, ditamai președintele României a fost invitat în ditamai Germania pentru a fi premiat! Pentru lupta împotriva corupției!… Toate bune și chiar frumoase, la prima vedere, dacă nu ar fi câteva elemente extrem de ciudate pe care, nu-i așa, facem noi ce facem și ni le reamintim! Așadar, nu cu multă vreme în urmă, constatăm că deși se face atâta tam-tam în legătură cu marea corupție din România, în realitate corupția este peste tot în Europa și chiar mult peste ceea ce ne-am putea închipui în amărâtă aia de România!

CUM, NU ROMÂNIA ESTE ŢARA CEA MAI CORUPTĂ?!…

Corupție e și la… alții?! Urlă, de dimineață până seara, o liotă de descreierați că România este cea mai coruptă țară din europa, cel puțin, dacă nu din… lume! Se duc și la Bruxelles (la… Împărăție!) și anunță, cu disperare, ce mare corupție este în România! O țară coruptă definitiv în care doar mândruța de Codruța mai poate face dreptate! Desigur, nu în… libertate! În timpul ăsta, ce credeți că aflăm noi?

CORUPŢIE ÎN FAMILIA… REGELUI SPANIEI?!…
pag45 1
Da, chiar așa! Fostul duce de Palma de Mallorca, cumnatul regelui Spaniei, Inaki Urdangarin, a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru deturnarea a șase milioane de euro! Din… bani publici! Respectivul duce fiind aparținător la… Casa Regală Spaniolă! În același timp, sora regelui, infanta Cristina (căsătorită cu bascul Urdangarin!) A fost adusă în fața justiției în același dosar!

ŞI PRIMUL MINISTRU AL SPANIEI?!…
pag45 2
Da, da! Celebrul prim-ministru al Spaniei, Mariano Rajoy, cel care a pus poliția de i-a bătut p-ăia care votau în Catalunia, adus în fața instanței într-un caz uriaș de corupție! În partidul popular spaniol! Zeci de milioane de dolari, prostituate și vacanțe de lux! Pentru trucarea licitațiilor publice?! Desigur, totul mână în mână cu interlopii imobiliari!

DAR ŞI REGELE SPANIEI?!…
pag45 3
Da, da! Regele Juan Carlos (tatăl actualului rege) a fost acuzat (și pentru asta ar fi și abdicat!) că făcea vânătoare de elefanți pe bani publici!

DAR ŞI FOSTUL PREŞEDINTE AL FRANŢEI? TOT CORUPT?!…
pag45 4
Da, da! Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, chiar săptămâna trecută, pentru (țineți-vă bine!)… corupție! Președintele Franței, ați înțeles?!…

CORUPŢIE ŞI ÎN GERMANIA? CHIAR LA PREŞEDINTELE GERMANIEI, DOMNULE IOHANNIS!
pag45 5
Când președintele României, germanul Klaus Iohannis gâfâie pe nerăsuflate împotriva corupției, poate nu știe, dar îl informăm noi- și președintele Germaniei a fost acuzat de corupție!

PRESEDINTELE GERMANIEI AR PUTEA RAMANE FĂRĂ IMUNITATE
Procurorii germani au cerut, joi, ridicarea imunitatii presedintelui republicii, Christian Wulff, implicat intr-un scandal privind acuzatii de coruptie.
Parchetul din Saxonia inferioara, acolo unde Wulff a fost prim ministru de land pana cand a fost ales, la 30 iunie 2010, presedinte al Germaniei, a anuntat ca nu poate lansa procedurile impotriva presedintelui republicii daca deputatii Bundestag-ului (camera inferioara a Parlamentului) nu ii ridica imunitatea, scrie BBC.
Wulff este criticat aspru de la jumatatea lunii decembrie de presa germana care il acuza de a fi profitat de pozitia sa de lider al guvernului din Saxonia inferioara pentru a obtine avantaje financiare diverse, incercand apoi sa ascunda aceste afaceri.
Presa l-a acuzat pe seful statului, care nu detine puteri executive, ca a ascuns un imprumut, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri bogati, iar apoi pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor cu scopul de a impiedica publicarea informatiilor.
Sursa: Ziare.com

ŞI ATUNCI? VUVUZELELOR, DE ĂIA NU MAI ŢIPAŢI?!…

Acum realizați și dumneavoastră câtă manipulare grosolană și câtă discreditare a amărâtei ăsteia de țări fac nenorociții care se duc la vârful europei și țipă, ca din gură de șarpe, despre corupția din România?!… Nu că n-ar fi și la noi, dar uite că e și la ei!…

Și acum – bomba!
CINE L-A PREMIAT PE IOHANNIS PENTRU LUPTA ANTICORUPȚIE?!… CHIAR UN ACUZAT DE CORUPȚIE!

De-a lungul timpului, mulți malițioși au susținut că antologia umorului german ar putea fi tipărită pe un bilet de autobuz. Spunem malițioși pentru că germanii au, totuși, umor. Dovada, instituirea de către Fundaţia Hanns Seidel din Germania a premiului “Franz Josef Strauss”, pentru lupta împotriva corupţiei, consolidarea statului drept şi a democraţiei și pe care îl va primi și președintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis va primi premiul în cadrul unei ceremonii care va fi organizată la 2 iunie în oraşul bavarez Munchen. Distincţia este însoţită de un cec în valoare de 10.000 de euro.
“Klaus Iohannis a luptat încă de la începutul mandatului împotriva corupţiei, promovând independenţa justiţiei şi consolidând statul de drept şi democraţia, iar România a înregistrat îmbunătăţiri durabile”, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Hans Seidel.
Cine a fost, însă, Franz Josef Strauss, pentru cei mai puțin inițiați?
Un personaj cu multe calități, dar niciuna în legătură cu obiectivele premiului care îi poartă azi numele.
Fost soldat în armata lui Hitler și mai apoi ministru al Apărării din Germania, în anii 50, Strauss s-a aflat în mijlocul unuia dintre cele mai mari scandaluri de corupție ale vremii, celebrul caz Lockheed, companie americană care a plătit mită la greu pentru a obține contracte de achiziții într-un moment cînd firma era aproape de faliment. Atît Strauss cît și partidul său au fost acuzați că au încasat o șpagă de 10 milioane de dolari de la americani, în 1961 (o sumă uriașă în acele vremuri) pentru a aproba achiziția de avioane Starfighter. Deși audierile din congresul american pe această temă au scos la iveală că Strauss, într-adevăr, primise mită, el nu a fost pus sub acuzare în țara sa natală.
Nici nu s-a stins bine scandalul mitei, că Strauss a comis-o iar, de astă dată fiind nevoit să demisioneze din guvern. Mai precis, în 1962 el a acuzat patronul și redactorul șef al prestigioasei publicații Der Spiegel că a publicat documente militare secrete, iar acesta a fost arestat preventiv timp de 103 zile. Ulterior, după ce se produsese o criză veritabilă de guvern, cinci miniștri demisionînd în urma arestării ziaristului, Strauss a recunoscut că mințise, astfel că a trebuit, el însuși, să demisioneze.
Devenit, în ultima parte a vieții, președinte al companiei Airbus, Strauss a încheiat ”glorios”: în mandatul său a izbucnit marele scandal de corupție ”Afacerea Airbus”, firmă acuzată că plătise șpăgi grele guvernului canadian pentru achiziția de avioane pentru compania Air Canada.
O carieră exemplară, am spune, și un nume tocmai potrivit pentru un premiu dedicat luptei anticorupție și întăririi statului de drept. COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS)
iohannis-1

AȘADAR, CAM DESPRE ASTA ERA VORBA!

Din păcate, însă, am constatat câteva lucruri care confirmă statutul nostru de… colonie: în primul rând că foarte puțină lume a făcut publice aceste realități șocante, în condițiile în care era vorba despre un personaj cel puțin controversat care a dat un premiu cel puțin controversat! Să-i vezi pe marii analiști români cum se făceau ei că plouă și nu știau nimic! Spre cinstea ei, Dana Gîrbovana, una dintre emblemele justiției care a rămas cu fruntea sus confirmă toate acestea! Din păcate voce iară ma singulară pentru că, nu-i așa, cine știe unde stăpânul nu dorește să-l deranjeze!..
Cam aceasta este realitatea, acum! Dumneavoastră cum comentați?!…