ŞOC! LOVITURĂ DE TEATRU! LA LEHLIU GARĂ VA CANDIDA… IACOMI!

Conducerea PSD a acceptat această dorinţă a fostului primar! *Mişcarea s-ar putea să devină o uriaşă capcană chiar pentru… Iacomi?! *Sau este, din nou, unul dintre jocurile super-inteligente ale lui Filipescu?!…

ÎNTREBĂRI… ÎNTREBĂRI…
Lovitură de teatru, chiar înaintea alegerilor locale, din judeţul Călăraşi. La Lehliu Gară! Acolo unde, până acum, candidată fusese anunţată (şi chiar promovată) Ştefania Moga, aceea care ocupă postul de primar interimar. Se ştie, Iacomi nu a vrut-o, multă vreme, la candidatura pentru PSD. Până la urmă, totuşi, după o discuţie de la centrul partidului, a cedat! Acceptând-o pe Moga…
Când alegerile se apropie, vertiginos, acum, apare BOMBA: Iacomi candidează! Desigur, au apărut şi semnele de întrebare, dar şi variantele de discuţie, în acest caz:
1. DE CE FACE ASTA?
De frică, se teme că va veni cineva în locul lui şi va scoate la lumină scheleţii din dulapurile Primăriei de la Lehliu Gară?!…
2. CARE ESTE MOTIVUL REAL AL ACESTEI MIŞCĂRI?
Iar de aici variantele pot fi multe, una dintre variante fiind şi aceea că, în realitate, Iacomi poate candida din partea… PNL!
Din acest motiv conducerea PSD a acceptat, până la urmă, candidatura lui Iacomi care şi ameninţase că, oricum, va candida! Prin această mişcare Filipescu putând da o lovitură de teatru, la alegerile respective!
3. În varianta unora dintre liberali, candidatul PNL stătea mai bine! Şi atunci, de frică, Iacomi se întoarce pentru a nu-i da posibilitatea lui Bănescu să intre şi să aducă DNA-ul, la Lehliu Gară!
4. Este posibil ca Iacomi să se fi plictisit, pur şi simplu, de activitatea din Parlament (mult mai puţin activă decât cea de la Primărie) a simţit că nu îi este locul acolo şi vrea să se întoarcă unde se simte bine- la Primărie!

ŞI TOTUŞI- ASTA NU E BĂTAIE DE JOC LA ADRESA OAMENILOR DIN LEHLIU GARĂ?!…
Este o întrebare pe care şi-au pus-o şi unii dintre pesedişti, unii dintre ei fiind revoltaţi şi astă iarnă, atunci când Iacomi a candidat la Parlament: „cum să fii ales, pentru patru ani, primar şi după câteva luni să renunţi la această poziţie? De ce-ai mai candidat astă vară?!”- au fost multe întrebări care ne-au fost puse, atunci. Dar acum? Păi acum se cheltuie bani publici şi oamenii sunt puşi pe drumuri, aiurea, în tramvai, numai din mofturile unui individ care face ce vrea el, „că aşa vrea muşchii lui!”.

CIPRIAN PANDEA POATE FI AVANTAJAT DE ACEASTĂ ACŢIUNE!
Se ştie, nu-i un secret pentru nimeni, relaţiile dintre Iacomi şi Pandea sunt încordate, mai ales din cauza lui Iacomi. Acesta, de altfel, şi-a anunţat, de mai multe ori, candidatura la preşedinţia partidului, filialei PSD, la Călăraşi. Iar acum? Păi acum, Pandea scapă de Iacomi care devine, din nou, un simplu primar de orăşel şi nu mai este ditamai deputatul! Asta, de altfel, probabil că le-a convenit celor din conducerea PSD care riscau, oricând, să piardă un parlamentar PSD care putea trece, în orice clipă, la PNL! Relaţiile sale cu reprezentanţi ai conducerii liberalilor fiind cunoscute, de multă vreme!
Pandea rămâne fără această presiune şi-şi poate organiza, liniştit, activitatea în filială. Deşi, cu siguranţă, a fost surprins şi el de această decizie absolut aiuritoare!
Ce va fi, până la urmă? Staţi cu ochii pe noi, de aici veţi afla TOTUL!

IPOTEZĂ EXPLOZIVĂ- „DACĂ NU FACE UN JOC MURDAR, SĂ-ŞI DEA DEMISIA DIN PARLAMENT, ÎNAINTE DE ALEGERILE DE LA PRIMĂRIE!”
Am fost asaltaţi de numeroase puncte de vedere în legătură cu gestul lui Iacomi. Ipotezele fiind controversate, în mod firesc. Una dintre ipoteze ni s-a părut foarte interesante şi ea vorbeşte despre adevăratul scop pe care l-ar avea Iacomi: „să câştige… Bănescu! Iar el să se ducă, liniştit, în Parlament! De unde, dacă se supără PSD-ul, îşi va da demisia şi s-ar duce la… PNL!”
E o variantă, motiv pentru care alţi comentatori ne-au oferit şi o variantă de rezervă: „dacă nu face un joc murdar, să-şi dea demisia din Parlament, înainte de alegerile locale! Că abia aşa riscă totul! Şi arată că este corect şi chiar vrea să se întoarcă la Primărie!…”
Ar fi o variantă! Dumneavoastră ce părere aveţi?!…

CARE ESTE MOTIVAŢIA LUI IACOMI: „CU VARIANTA INIŢIALĂ, PSD-UL NU CÂŞTIGA LA LEHLIU GARĂ! AM VENIT CA SĂ PĂSTRĂM PRIMĂRIA!…”
Firesc, l-am contactat şi pe actualul deputat (fost şi probabil viitor primar de Lehliu Gară) Iulian Iacomi. Întrebându-l de ce a luat această decizie! Răspunsul a fost simplu: – Pentru a păstra Primăria de la Lehliu Gară, în continuare! Cu varianta iniţială, toate sondajele arătau că erau şanse ca Bănescu să câştige! Şi atunci am decis să candidez! Că unii privesc chiorâş decizia mea, este treaba lor! Chiar dintre colegii mei din partid, le-am şi spus: „asumaţi-vă voi, Lehliu Gară!” Nu şi-au asumat şi atunci singura variantă era să candidez! În momentul în care voi câştiga Primăria, desigur, o să-mi dau demisia din Parlament! De ce să-mi dau demisia înainte?…