Șoc! MANA-GERU’ – LA UN PAS DE PUȘCĂRIE!

VĂ MAI AMINTIȚI?…

Despre managerul spitalului din Călărași, Dan Romulus Șerban, prezent la un moment dat în lungul șir de cetățeni care s-au perindat prin această poziție, ziarul nostru a tot scris! Unul dintre cele mai controversate personaje care au fost prezente la Călărași, omul care a plecat, a venit, s-a întors, iar a plecat… Dacă ați uitat vă reamintim câteva dintre situațiile controversate care au rămas în memoria călărășenilor, aici, la Spitalul din Călărași!

LA SPITAL – SCANDAL DUPĂ SCANDAL!

CIUDĂŢENII ADMINISTRATIVE

Există o lipsă de coerenţă a actului administrativ- şefii de secţie şi asistentele-şefe trebuie să facă adrese către manager pentru aprobarea unui toner sau un top de hârtie! Exclus aşa ceva! Totul trebuie să se facă centralizat, pe plan de achiziţii. O dată pe lună se va da către fiecare secţie în aşa fel încât personalul medical să se ocupe doar de actul medical şi nu de probleme administrative. Aceleaşi probleme sunt şi cu instalaţiile sanitare. Facturile la telefonie pentru 40 de aparate din care doar trei funcţionează! Foile de drum, foarte multe ştampile!
Am hotărât ca să se facă doar un drum la Direcţia de Sănătate Publică şi unul la C.A.S. Nu se mai fac drumuri după cum vrea corespondenţa, în acest mod se face o reducere de combustibil. Astfel se vor vedea diferenţe şi la combustibil, facturi şi banii vor putea fi folosiţi în aparatură medicală! Foarte mulţi angajaţi de la administrativ sunt nemulţumiţi că pun întrebări şi că cer prea multe acte!

DECLASIFICAREA SPITALULUI

La acest moment Spitalul Călăraşi se află în proces cu Ministerul Sănătăţii. Din câte am înţeles, cel care a semnat actul de declasificare nu avea drept de semnătură… După părerea mea, eu cred că a fost o chestie personală! Dacă ne vom afla în ipostaza de a pierde procesul, asta înseamnă că declasificarea din III în IV ne duce să plătim nişte bani din urmă, pe care i-am luat!

DEFICIT DE MEDICI ÎNCĂ EXISTĂ!

Este un grav deficit de medici şi asta se vede şi în activitatea spitalului. Avem un singur medic pe secţie! La ATI este un deficit mare, ar trebui să avem 10 medici şi avem doar 2! Fără ATI nu se pot desfăşura activităţile chirurgicale! Este bine că vin medicii bulgari, dar sunt zile când aceştia nu pot trece cu bacul din cauza condiţiilor meteo. Dacă vrei să vină medici, trebuie să le oferi nişte condiţii. Avem nevoie de specialişti pe toate secţiile. Neonatologia are un singur medic, Cardiologia are un singur medic, Oncologia un singur medic- medic cu prestări servicii, nu angajat- Geriatrie şi Reumatologie tot cu un singur medic.

ATENŢIE DIDILESCU! MANA GERU’- PLĂTIT ILEGAL?! SCANDALUL CURTEA DE CONTURI –
CONSILIUL JUDEŢEAN – PRIMĂRIE CONTINUĂ! AŞA CUM AM ANTICIPAT!

Vă reamintim, în momentul în care am publicat secvenţe extrase din rapoartele Curţii de Conturi pe care le-am publicat, în legătură cu Primăria Călăraşi şi Consiliul Judeţean Călăraşi, am atras atenţia asupra unei realităţi: multe sunt concluziile Curţii de Conturi care, după aceea, sunt contestate! Iar aceste contestaţii, cu siguranţă, pot fi şi câştigate în instanţă – ceea ce s-a şi întâmplat, nu o dată! De data aceasta, Primăria a reacţionat imediat şi a contestat, direct la Curtea de Conturi Călăraşi rezultatul. Iar dacă nu i se va da dreptate a anunţat că se va duce în Instanţă.

FILIPESCU: „CURTEA DE CONTURI ZICE CE VREA EA!“

La rândul său, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, implicat, cu siguranţă (în aceste concluzii), are o atitudine tranşantă: „Mie mi se pare că nu este o.k., din punct de vedere legal, să iei banii înapoi unui om care a prestat nişte servicii. Ăsta nu se consideră un prejudiciu! Curtea de Conturi poate să spună multe. Problema e că te judeci şi judecătorii pot spune altceva. Când s-a făcut selecţia de oferte, el era (n.r. Dan Romulus Şerban), din câte ştiu eu, era pe PFA. Persoana fizică autorizată nu este asimilată cu persoana juridică. Nu e adevărat! Persoana fizică autorizată în anumite procese în care există decizii, este asimilată cu persoana juridică! Nu e niciun fel de problemă cu niciun fel de imputaţie.“

ACUM, DAN ROMULUS ȘERBAN E LA UN PAS DE PUȘCĂRIE! COLABORATOAREA SA A FOST, DEJA, CONDAMNATĂ!

Oana Mihaela Alexandrescu-Duca, fost director economic al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzată că ar fi primit o mită de 1,5 milioane de lei de la reprezentanţii a două firme de prestări servicii, transmite Agerpres. Instanţa a mai dispus confiscarea specială a sumei de bani obţinute cu titlu de mită de aceasta, respectiv 1.509.611 lei. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.
Oana Mihaela Alexandrescu-Duca mai este judecată într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu, alături de Dan Romulus Şerban, fost preşedinte al CoNAS, şi fostul director juridic Aracsia Magdalena Benţia în legătură cu acordarea nelegală a unor contracte de prestări servicii, prejudiciul în acest caz fiind de peste 13 milioane lei.
Potrivit DNA, în perioada 2 decembrie 2010 – 5 august 2011, Dan Romulus Şerban, Oana Mihaela Alexandrescu-Duca şi Aracsia Magdalena Benţia, cu încălcarea prevederilor legale şi în unele cazuri la preţuri supraevaluate, au încheiat cu trei societăţi comerciale două contracte de prestări servicii, un act adiţional şi un acord cadru, care priveau achiziţia unor servicii de arhivare electronică a documentelor, caz în care s-a dispus autorizarea şi ordonanţarea unor plăţi nelegale, în sumă totală de 1.256.186 lei; precum şi a unor servicii de organizare şi gestionare a voiajelor, servicii conexe şi anexe de turism şi consultanţă juridică pentru angajaţii CoNAS şi pentru membrii unui grup ţintă (10 grupe a 25 de participanţi) dintr-un proiect ce trebuia finanţat din fonduri nerambursabile (respins de AM PODCA), situaţie în care s-a dispus autorizarea şi ordonanţarea unor plăţi nelegale în sumă totală de 598.890 lei, aferentă serviciilor juridice neprestate.
De asemenea, un alt contract se referea la servicii de consultanţă şi formare profesională a adulţilor pentru implementarea procedurilor şi metodologiei de acreditare a spitalelor, concretizate în vizite de bune practici în Andaluzia, Australia, Columbia, Brazilia şi Argentina, ceea ce a avut drept consecinţă autorizarea şi ordonanţarea unor plăţi nelegale, în sumă totală de 4.937.871 lei.
Conform DNA, în acelaşi context, în perioada 2010 – 2012, Oana Mihaela Alexandrescu-Duca a pretins de la doi dintre reprezentanţii firmelor prestatoare de servicii suma de 100.000 euro şi procentajele de 20% din valoarea de 5.127.965 lei a unuia dintre contracte, respectiv 6% din valoarea de 1.012.000 lei a actului adiţional încheiat în cadrul aceluiaşi contract.Din sumele pretinse, Oana Mihaela Alexandrescu-Duca a primit în mai multe tranşe sumele de 100.000 euro şi 1.080.000 lei.

NOI NU VREM RĂUL NIMĂNUI!

Nu ne bucură ,niciodată, răul altuia, cu atât mai puțin prezența în pușcărie a unor oameni, în condițiile în care banii nu sunt recuperați! Ei pot fi liberi , dar fără bani! Oricum, așteptăm decizia finală și în acest dosar!…