Șoc! Scandal! ȘEFUL DE LA CIMITIRE – PRINS ÎN FLAGRANT! 2000 €!…

Informație de ultima oră, la sfârșitul săptămânii trecute, nearuncată pe spațiul public, așa cum se întâmplă când se vorbește despre câte un hoț de buzunare, ori un amărât blocat în locuință! Nu, nicidecum, au lipsit comunicatele de orice fel, doar ziariștii adevărați știind să pornească în căutarea adevărului, a faptelor, așa cum s-ar fi petrecut ele, in realitate!
Mai precis este vorba despre șeful de la cimitire, de la Călărași, Daniel Bălăngea, om care ar fi pretins o sumă de 2000 € pentru două locuri de veci pe care să i le predea unui solicitant, în căutare de așa ceva.
Din informațiile noastre, omul a fost direct și a spus suma respectivă, deși, din alte zone, se pare că propunerea ar fi venit de la respectivul cetățean. Nici nu are importanță ce-a fost la mijloc, până la urmă ceea ce s-a întâmplat este evident: omul s-a prezentat la o instituție care știa că face așa ceva, de aici s-a intrat în linie directă, alături de procurorul de caz, organizându-se flagrantul! Iar respectivul personaj, ditamai „șeful de .. morți”, a fost prins după ce luase suma de 2000 €, în calitate de mită!
A fost reținut , s-a propus chiar arestarea sa pentru 30 de zile, însă în instanță a fost lăsat să fie anchetat sub control judiciar, deci în libertate!
Lucrurile de acum încolo devin extrem de complicate pentru că respectivul personaj aduce atingere nu doar imaginii sale ori cimitirelor din Călărași, ci chiar instituției la care este angajat, respectiv Primăria Călărași! Noi cunoaștem eforturile pe care primarul le face și le-a făcut, mereu, pentru a ține departe de asemenea scandaluri orice angajat al primăriei, mesajele fiind, de fiecare dată, aceleași, extrem de dure și prin care i-a îndemnat pe angajați să evite, sub orice formă, prin faptele lor să ajungă la pușcărie! Iată că Daniel Bălăngea s-a gândit că ar putea câștiga, totuși, niște bani în plus, motiv pentru care și-a pus in joc nu doar condiția sa existențială ori libertatea, dar și imaginea unor instituții în cea mai neagră posibilitate !
Desigur, vom urmări desfășurarea cazului respectiv, numai ca semnalul este unul prost, în acest moment, totuși pozitiv pentru că oamenii încep să prindă curaj, iar instituțiile, la rândul lor, să-și facă treaba chiar în cazuri concrete!