ŞOC! ULTIMA ORĂ! SCHIMBARE LA INSPECTORATUL ŞCOLAR!

*Constantin Tudor nu mai este Inspector Şcolar General! *Noul Inspector Şcolar General este Elena Mihăilescu!

constantin-tudor-speranta-tv-2LA CĂLĂRAŞI, CONSTANTIN TUDOR A FOST SCHIMBAT!
Aceasta este decizia, pur şi simplu şocantă pentru cei din Inspectoratul Şcolar. Pe de o parte pentru că profesorul doctor Constantin Tudor îşi susţinuse concursul pentru postul ocupat, preluând un mandat de patru ani. Chiar dacă la jumătatea mandatului împlinea vârsta pensionării, prin concurs i s-au acordat şi cei doi ani în plus, în care era, în continuare, inspector general. Urmând să iasă la pensie, din această funcţie. N-a fost să fie. Cu toate că şi Constantin Tudor poate ataca în instanţă această decizie.

CINE ESTE NOUL INSPECTOR GENERAL? PROF. ELENA MIHĂILESCU!
Am căutat să aflăm, din surse oficiale, cine este noul ales pentru postul de inspector general. Nimeni nu ne-a dat informaţii oficiale, dar prin surse proprii am reuşit să aflăm că numele noului inspector este o… inspectoare: profesoara Elena Mihăilescu, o cunoştinţă mai veche a călărăşenilor, ea ocupând poziţia de directoare a Palatului Copiilor din Călăraşi, până în urmă cu câţiva ani, atunci când a decis să plece, la Constanţa, urmându-şi soţul şi având o altă carieră profesională. Lucrurile au evoluat într-o asemenea manieră încât profesoara Mihăilescu se întoarce, pe o poziţie onorantă- aceea de Inspector Şcolar General! Mai multe informaţii despre schimbare şi, firesc, despre toate cele care se petrec în Inspectoratul Şcolar, veţi citi, cu siguranţă, în Jurnalul de Călăraşi viitor!…

DEMITERE PRIN… FAX!
Aceasta este realitatea, în năzdrăvăniile prin care s-a făcut celebru ministrul educaţiei, Liviu Pop, este şi aceasta: peste zece inspectori şcolari au fost daţi afară, pur şi simplu, prin fax! Iată ştirea, aşa cum a sunat ea, alături de nedumeririle unora dintre Inspectorii Şcolari care nu au priceput de unde li se trage!

13 ŞEFI DE INSPECTORATE ŞCOLARE, DEMIŞI PRIN FAX. INSPECTOR: „SAU EU SUNT DEPĂŞIT, SAU DOMNUL MINISTRU E DEPĂŞIT DE SITUAŢIE”
Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost neregul în contractele de management. Informarea că au fost demişi ar fi fost transmisă vineri, după ora 17.00, prin fax. Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.
„Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din Bucureşti vineri după-amiază şi, fiind singurul cu delegare de atribuţii pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali pe contractul de managemnt şi s-a ajuns la concluzia că din toţi, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite şi s-a luat decizia ca ei să fie eliberaţi din funcţii. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificaţi cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni şi se pare că inspectorii şcolari nu au ştiut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut şi ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inştiinţaţi. Este o evaluare continuă”, a explicat pentru MEDIAFAX Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
Inspectorii generali care au fost demişi sunt din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi. Informarea că au fost demişi ar fi fost transmisă vineri, după ora 17.00, prin fax.
Mai mulţi inspectori generali dintre cei vizaţi au anunţat că vor ataca în Instanţă această decizie (venită pe… fax!) acuzând ilegalitatea hotărârii respective! Care este atitudinea Inspectorului General de la Călăraşi? Iată!

ŞI CONSTANTIN TUDOR VA ATACA, ÎN INSTANŢĂ!
Dar se va pensiona! *Nu mă ţin de scaun, dar nici nu mă las călcat în picioare!…

Contactat de Jurnalul de Călăraşi, prof. dr. Constantin Tudor şi-a arătat stupoarea în legătură cu decizia pe care o consideră ilegală (voi aduce argumente, în conferinţa de presă!) este o decizie, evident, ilegală, în condiţiile în care am susţinut concurs şi am obţinut postul pentru patru ani! Ce evaluări au făcut ei şi când le-au făcut, nu ştim! Eu un mă ţin de corzi, îmi voi înainta documentele pentru pensionare, dar voi înainta şi documentele necesare în instanţă! Pentru că nu mă las călcat în picioare! Deci mă dau la o parte, nu incomodez noul venit, dar vreau să se facă dreptate!… Aşadar, scandalul este abia la început! Oricum, Inspectoratul merge mai departe cu noua conducătoare a insituţiei- prof. Elena Mihăilescu

Departamentul Anchete