ŞOFERII DE MICROBUZE- LA CONTROL!

În perioada 11-17 iulie 2016, poliţiştii au acţionat la nivelul judeţului Călăraşi, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane, precum şi pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane şi circulaţia pe drumurile publice.
Acţiunea poliţiştilor a avut în vedere toate rutele de transport persoane de pe raza judeţului Călăraşi, atât cele judeţene cât şi cele interjudeţene
În urma activităţilor specifice au fost verificate aproximativ 600 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 120 de sancţiuni contravenţionale.
13 conducători de autobuze sau microbuze au fost depistaţi circulând cu o viteză mai mare decât limita legală, iar 5 foloseau în timpul conducerii telefonul mobil fără să utilizeze sistemul “mâini libere”, şoferii au fost sancţionaţi atât cu amendă cât şi cu puncte de penalizare.
În două situaţii autovehiculele de transport persoane au fost imobilizate în trafic prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare întrucât vehiculele nu aveau încheiată poliţa obligatorie RCA, sancţiunea aplicată pentru fiecare în parte fiind de 1000 lei.
O atenţie deosebită s-a acordat verificării autovehiculelor ce transportă elevi şi profesorii însoţitori la activităţi culturale şi educative extracurriculare (festivaluri, excursii, tabere de creaţie, etc.).
Exemple:
-Un conducător auto a fost depistat de poliţişti în timp ce efectua transport public de persoane cu un autobuz pe ruta Jegălia-Feteşti, având 9 pasageri în plus faţă de numărul de locuri. De asemenea, 13 persoane nu aveau eliberate bilete de călătorie. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 9.000 lei.