SONDAJUL DE LA CĂLĂRAȘI – CONTROVERSE!…

DIN NOU, O CERCETARE CORECTĂ!…

Așa cum v-am obișnuit, de fiecare dată, sondajele pe care le realizează CEMOP (Centrul experimental de monitorizare a opiniei publice) sunt realizate atunci când chiar este important de știut care sunt opțiunile oamenilor .
Fiind interesant să știm care sunt opțiunile călărășene lor și să le analizăm în raport cu tendințele de la nivel național.

AR VOTA, MÂINE, CĂLĂRĂȘENII?

Este prima întrebare pe care am adresat-o pentru a constata care este intenția de a se prezenta la vot a locuitorilor municipiului Călărași.
Din acest motiv prima întrebare a fost:

1 – VĂ VEȚI PREZENTA LA VOT, LA ALEGERILE VIITOARE?
pag45 1
De data aceasta două au fost direcțiile importante pe care le-am folosit, considerând că ele sunt de interes pentru toată lumea, mai ales acum că lucrurile par atât de încurcate…

2 – CU CINE AȚI VOTA DACĂ ALEGERILE AR AVEA LOC MÂINE?

Este întrebarea pe care am adresat-o, cu răspunsuri deschise, nu am dat niciun nume, fiecare spunînd partidul sau refuzul de a vota așa cum are opțiune orice alegător. Din municipiul Călărași… Iată rezultatele:
pag45 2

3 – ÎNCREDEREA CĂLĂRĂȘENILOR ÎN POLITICIENII DIN CĂLĂRAȘI!

Este o tendință nouă pentru a vedea care sunt opțiunile oamenilor, în raport cu numele puse în joc, dar și în ce măsură oamenii își leagă votul de numele reprezentanților partidelor respective, în teritoriu.
Aici avem câteva surprize pe care le vom și comenta, pentru analiza acestor sondaje, deocamdată constatând că PSD. stă foarte bine, la Călărași, dar politicienii respectivului partid au mai puțin decât partidul, în Călărași!
Iar pe de altă parte că Partidul Național Liberal stă cam la fel de slab ca la nivel național, la jumătatea social- democraților, dar mulți dintre reprezentanții liberalilor au mai mult decât are partidul! Ceea ce este interesant și de comentat… Deocamdată, iată răspunsurile la întrebarea –

MAI DEGRABĂ AVEȚI ÎNCREDERE ÎN…? -RĂSPUNDEȚI AFIRMATIV SAU NEGATIV!
pag45 3

tABEL

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9

p10

p11

p12

p13

p14
Atenție, toate procentele partidelor și topul de încredere trebuie raportate la cei doar 41 , 3% care ar vota! Nu cunoaștem opțiunile celor aproape 60 la sută care nu ar mai vota!
Sondajul a fost realizat de CEMOP pe un număr de 1247 de cetățeni din municipiul Călărași, în perioada 4-7 februarie 2018!
Sondajul poate avea o marjă de eroare de +/- 3 %.