SORIN VRĂJITORU- CEL MAI NOU PARLAMENTAR CĂLĂRĂŞEAN! (2)

DESPRE PORTUL TURISTIC!
SORIN DANCIU: Haideţi să punctăm câteva dintre cele care se regăsesc acolo şi de care dumneavoastră chiar v-aţi ocupat efectiv, pentru că ele sunt de actualitate în acest moment, s-a mai şi bătut monedă politică pentru unele dintre ele, ceea ce e bine, dacă toată lumea vrea înseamnă că se poate! Ce e cu portul ăsta de la Călăraşi? Portul turistic!
SORIN VRĂJITORU: Am o bucurie imensă că acel proiect de hotărâre pe care l-am iniţiat în 27.03.2014 privind dezvoltarea zonei turistice a braţului Borcea împreună cu Bogdan Georgescu la vremea respectivă, am creeat acest proiect de hotărâre care se regăseşte şi în strategia de dezvoltare 2014-2020, pentru construirea acestui port de ambarcaţiuni uşoare pe malul braţului Borcea. La vremea respectivă, vă spun cu mâhnire, aveam bani în Consiliul Judeţean, din câte ştiu eu era un excedent bugetar de vreo 350 de miliarde la sfârşitul anului 2015! Dacă se începeau lucrările la vremea respectivă, probabil că acum era spre finalitate acest port de ambarcaţiuni uşoare. S-a reluat ideea în momentul în care a venit preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Vasile Iliuţă. Am făcut o interpelare într-o şedinţă de consiliu în care am cerut direcţiei tehnice să-mi spună stadiul acestui proiect de hotărâre care a fost votat şi adoptat. El se afla la nivel de studiu de fezabilitate. S-a preluat această idee, s-a dus mai departe cu ea, la Ministerul Turismului, domnul ministru Dobre (PSD) a fost de acord să finanţeze acest proiect fiindcă îndeplineşte anumiţi indicatori pe care acest port turistic trebuie să le aibă şi din câte am înţeles acum, nu mai ştiu exact care este nivelul proiectului din Consiliul Judeţean dar acest proiect se va face şi este un proiect benefic pentru judeţul Călăraşi şi călărăşeni! Fiindcă vedem ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Aproape 10% din PIB îi vine din turism! Ori Călăraşiul să nu beneficieze de această minunăţie? Apa asta, Borcea! Dunărea, zona de frontieră cu Bulgaria! Tot ce se întâmplă pe Dunăre, insuliţele astea pe care le avem trebuie puse în valoare. Să nu putem să beneificiem de acest dar pe care ni l-a dat Dumnezeu? Din punctul meu de vedere este o greşeală! Iar prin acest port de ambarcaţiuni uşoare care ar putea să facă această transportare pe Dunăre, ar putea să fie un beneficiu pentru Călăraşi şi pentru călărăşeni!
SORIN DANCIU: Da, eu îmi aduc aminte, copil fiind, aşa cum era în vremea aia, exista totuşi un vapor şi era d-ăla cu zbaturi care mergea la Ostrov! Se făceau deplasări la Silistra! Încă nu se dezvoltase „Păcuiul lui Soare” care este un obiectiv de mare interes pentru oricine! Nu mai vorbesc de faptul că avem o mică deltă chiar aici, în faţa Călăraşiului, peste Borcea şi în afară de câţiva investitori privaţi care au reuşit afaceri bune, dar fără nici un fel de sprijin, nu s-a întâmplat nimic iar asta e o perspectivă pozitivă! Chiar se poate întâmpla ceva!
SORIN VRĂJITORU: Mai avem un obiectiv extrem de istoric, care este zonă protejată, Cetatea Vicina, un obiectiv extrem, extrem de important! Marele Cousteau a fost acolo! El a fost un important om comercial, pe vremea Bizantină, este o corabie scufundată…
SORIN DANCIU: Este singura cetate care este conservată pentru că a avut neşansa şi şansa să fie în apă…
SORIN VRĂJITORU: Când Dunărea scade foarte mult, ies din apă acele coaste ale corabiei, este un monument istoric extraordinar! Mă bucur că acum Partidul Naţional Liberal, atât municipiul cât şi judeţul se bat pe acest obiectiv. Care să-l facă şi care să iasă în faţă cu el! Important e să fie făcut!
SORIN DANCIU: Avantajul călăreţului! Au câştigat alegerile în Călăraşi, în municipiul Călăraşi şi atunci e firesc să se bată pentru asta, dar aici am dat un element pozitiv şi primarului Drăgulin şi preşedintelui Iliuţă, faptul că încearcă să evite luptele astea între partide care nu-şi au rostul în plan local! Aţi spus că un parlamentar trebuie să se gândească la dezvoltarea judeţuli. Primele mişcări în calitate de parlamentar? V-aţi dus acolo, cum e?

sorin vrajitoru 2ÎN SFÂRŞIT, LA GUVERNARE!
SORIN VRĂJITORU: Mă simt foarte bine! Mi-am regăsit colegii din organizaţiile de tineret care sunt parlamentari la primul mandat, unii chiar şi la al doilea mandat, am fost primit foarte bine de către colegi şi pentru mine a fost ceva inedit, să vă spun şi de ce. Având două mandate de consilier judeţean, chiar dacă partidul nostru a fost la putere, noi, aici, am fost numai în opoziţie şi m-am trezit din opoziţie, de aici, de la Consiliul Judeţean, chiar dacă partidul meu era la guvernare, la guvernare în Parlament şi primele câteva zile parcă nu înţelegeam care e fenomenul. Noi, aici, mereu n-aveam majoritate la vot! Mereu mi se trânteau toate proiectele de hotărâre! Voiam să facem ceva, n-aveam majoritate, ei, acolo este invers, când ridică mâna PSD-ul, se umple sala! Am fost puţin surprins, acum m-am obişnuit, am intrat în ritm! Am învăţat ce înseamnă să poţi să iei anumite hotărâri.
SORIN DANCIU: Acum, vedeţi, există o maşinărie care luptă împotriva acestei majorităţi şi caută toate greşelile care se fac şi, slavă Domnului, au fost destule!
SORIN VRĂJITORU: Cine nu munceşte nu greşeşte!
SORIN DANCIU: Problema este în ce măsură poate influenţa un parlamentar, dacă el constată că o hotărâre are o problemă poate să o întoarcă, de exemplu? Sau dacă zice unul cum a fost Teodorovici altfel decât trebuie, sau la juridic, sunt daţi la o parte cei care nu sunt în curent cu partidul?
SORIN VRĂJITORU: Vă referiţi la hotărârea de la TVA, bănuiesc.
SORIN DANCIU: Asta, ultima, dar a mai fost aia cu bisericile, când era consilierul primului ministru şi l-a eliberat din funcţie, a doua zi, după ce a dat declaraţiile respective.
SORIN VRĂJITORU: Nu eram în Parlament şi vă spun că nu cunosc problema şi nu vreau să fac nişte afirmaţii pe care nu le cunosc.
SORIN DANCIU: Disciplina asta, cât e ea de importantă în PSD?
SORIN VRĂJITORU: Disciplina, ca în orice organizaţie e foarte importantă, altfel nu poţi să ai performanţă!
SORIN DANCIU: Disciplină sau dictatură? Că pe domnul Dragnea, duşmanii îl acuză de dictatură în partid!
SORIN VRĂJITORU: Nu este adevărat! Unde nu există disciplină, nu există progres!
SORIN DANCIU: Trebuie o mână de fier în acest partid!
SORIN VRĂJITORU: Absolut! E un partid mare, un partid greu, avem destule responsabilităţi de îndeplinit la programul de guvernare! Nu există abateri, el trebuie respectat ad litteram!
SORIN DANCIU: Sunt unele care s-au mai schimbat!
SORIN VRĂJITORU: Programul economic şi la nivel european se schimbă, sunt diferite schimbări, mişcări, în structurile politice şi economice şi trebuie să te adaptezi din mers!
SORIN DANCIU: Revenind la problemele judeţului: pe lângă astea două-trei proiecte importante, eu cred că mai sunt o grămadă de lucruri care sunt în mintea dumneavoastră şi pe care aţi dori să le vedeţi.

NU SE MAI VINDE PĂMÂNTUL!
SORIN VRĂJITORU: Sunt! Am doar câteva săptămâni de când sunt în Parlament, am câteva proiecte de hotărâri, lucrez la un proiect acum, în Comisia de Agricultură, am uitat să vă informez că sunt membru al Comisiei de Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară şi activităţi specifice din Parlamentul României, este o onoare, este o comisie grea, cu multe proiecte!
SORIN DANCIU: Şi importantă pentru Călăraşi!
SORIN VRĂJITORU: Având în vedere că noi avem foarte multă suprafaţă arabilă! Pot să vă informez că în actuala sesiune parlamentară venim cu un proiect de lege vis-a-vis de vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole şi aici cetăţenii români vor avea multe veneficii! Încă nu este finalizat proiectul de lege dar până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare se va finaliza.
SORIN DANCIU: Unii zic că se dă târziu, după ce jumătate de târziu, pe de altă parte, niciodată nu e prea târziu!
SORIN VRĂJITORU: Niciodată nu este târziu, în actuala sesiune parlamentară avem legea zootehniei, extrem de importantă şi poate o să discutăm pe marginea ei ce se întâmplă cu industria alimentară.
SORIN DANCIU: Da, eu am sărit în apărarea ministrului Petre Daea, care pe lângă nota lui de popularitate în ceea ce face, care i-a adus şi multe comentarii, este primul ministru al agriculturii de la revoluţie până în prezent care pune problema produselor româneşti pentru că prea ne-am bătut joc de muncitorii care aveau şi realizau carne sănătoasă, brânză sănătoasă şi toate cele. Dintr-o dată au apărut comentarii „dom’le, la portbagaj!” Da! La portbagaj! Aşa a fost în târguri dintotdeauna! Ba chiar la căruţă!
SORIN VRĂJITORU: Cu ministrul Daea a fost săptămâna trecută la Zilele Porumbului, în judeţul Ialomiţa, la un mare fermier şi am fost delegat din partea Comisiei de Agricultură, o onoare din partea mea s-o reprezint la acest important eveniment, în primul rând cu ministrul Daea. Dânsul a stat peste patru ore la acel eveniment şi a luat fiecare lot de hibridare la rând, fiind un specialist agronom şi a spus că el nu s-a născut în birou, ci pe câmp, aceasta este deviza dânsului.
SORIN DANCIU: Acum şi dumneavoastră aveţi foarte multă activitate în agricultură! Activitatea aia n-aţi abandonat-o, bănuiesc! Că şi Iliuţă, sâmbăta e pe teren!
SORIN VRĂJITORU: În timpul liber îmi face mare plăcere să merg pe câmp.
SORIN DANCIU: A fost un an bun?

ÎN SFÂRŞIT, INVESTIŢII ÎN IRIGAŢII!
SORIN VRĂJITORU: A fost un an bun agricol, ne-a ajutat Doamne-Doamne cu ploaie. Dacă ne dă ploaie, fermierii noştri ştiu ce au de făcut!
SORIN DANCIU: Am văzut că au început investiţiile în irigaţii, în sfârşit!
SORIN VRĂJITORU: Avem în programul de guvernare nişte sume colosale, fără precedent, nu au mai fost investite în România de 27 de ani! În judeţul Călăraşi, în urmă cu o lună şi jumătate, preşedintele Liviu Dragnea cu ministrul Agriculturii, cu directorul general de la ANIF şi cu toţi decidenţii au fost la staţia de pompare de la Ciocăneşti, au început reabilitarea acestei staţii extrem de importante prin reabilitarea celor două nave, sunt patru nave care extrag apă din Dunăre şi la rândul lor o pompează către staţia de pompare de la Vlad Ţepeş şi mai departe pentru a treia staţie, spre Ştefan Vodă, Modelu şi Perişoru. Prin programul care s-a realizat acum se vor iriga în jur de 70000 ha de teren, în prima fază!
SORIN DANCIU: Adică începem să ne apropiem de alea care erau irigate pe vremuri!
SORIN VRĂJITORU: Da! Pentru că infrastructura încă mai există! N-a fost distrus chiar tot! S-a găsit soluţie tehnică, nu se mai dalează canale, se vine cu o soluţie brevetată de americani, o folie impermeabilă cu care se etanşează canalele şi se merge foarte repede!
SORIN DANCIU: Prima întâlnire cu deputatul Sorin Vrăjitoru, primele gânduri, primele proiecte, câteva gânduri pentru telespectatorii care v-au văzut în această primă apariţie şi să le spunem că vom avea întâlniri periodice pentru că dumneavoastră, din punctul nostru de vedere, aveţi şi obligaţia să le raportaţi oamenilor ce faceţi!
SORIN VRĂJITORU: Cu siguranţă! Aşa cum am făcut-o şi în Consiliul Judeţean, sper că am fost o voce acolo şi mereu, câţiva colegi spuneau, „pleacă Sorin, mai scăpăm de o gură de aici”. Noi eram guvernare la centru şi aici eram în opoziţie, dar cu siguranţă că am să comunic călărăşenilor noştri toate proiectele pe care şi eu şi colegii mei de la PSD o să le avem pentru oraş şi pentru judeţ astfel încât să putem să aducem puţină bunăstare locuitorilor acestui judeţ!
SORIN DANCIU: Aici se încheie ediţia de astăzi a Studioului Politic, ne-a fost oaspete cel mai nou deputat de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru, să-i urăm în numele dumneavoastră succes! Îi promitem că vom fi cu ochiul pe domnia sa, nu ca pe butelii că au trecut vremurile alea, ci chiar ca pe aceia care au obligaţia să reprezinte interesele călărăşenilor, e o echipă tânără la PSD şi din acest punct de vedere, noi încă nu ne-am pierdut speranţele, chiar dacă observ o uriaşă maşină de propagandă care acţionează împotriva acestui partid şi să fim obiectivi şi sinceri, cu largul concurs al unor membri din PSD care greşesc, la rândul lor! Dar, una-i una, alta-i alta, Televiziunea 1+1TV rămâne alături de dumneavoastră iar dumneavoastră sunteţi invitaţi să rămâneţi alături de 1+1TV, Televiziunea care poate fi urmărită oricând, de oriunde şi ori de câte ori doriţi!

Emisiunea poate fi urmărită, integral, la Televiziunea Călăraşi1-www.calarasi1.ro, Televiziunea 1+1TV- www.1plus1tv.ro şi pagina de Facebook/Jurnalul.deCalarasi