„STAŢIA NU RESPECTĂ REGIMUL DE STAŢIE!”

Subiectul „S-a mutat autogara în plină… stradă!…” a fost dezbătut şi în plenul şedinţei Consiliului Judeţean. Ideea de a instala în zona Orizont, mai precis pe partea Direcției Agricole o adevărată … Autogară a nemulţumit mulţi călărăşeni cei mai lezaţi fiind chiar angajaţii Direcţiei Agricole care pur şi simplu nu mai au unde parca! A fost eliminată parcarea pentru toate autoturismele! Într-o zonă care, oricum este foarte aglomerată, numai asta mai lipsea să se trântească şi o autogară peste parcare! Rezultatul fiind cel care se vede: un haos de nedescris!
pag6 1Consilierul judeţean Anton Magearu a fost cel care a ridicat acest disconfort în plenul şedinţei – Ideea este că această staţie nu respectă regimul de staţie! S-a transformat în parcare de microbuze zilnic! Şi acum dacă ne deplasăm o să vedem cel puţin trei microbuze care aşteaptă o jumătate de oră sau poate mai mult şi practic acest spaţiu este ocupat de microbuze şi autobuze! Mă gândesc că în strategia Consiliului Local a fost staţia! Să stea câteva minute cât îmbarcă călătorii! Ceea ce doresc este să se facă o verificare să vedem cât staţionează acele microbuze, autobuze şi să sesizăm Consiliul Local. La această dată Poliţia Locală nu face altceva decât să împartă amenzi în acea zonă, adică cei care parchează în zona Direcţiei Agricole.
pag6 2Consilierul judeţean, Laurenţiu State a venit cu o soluţie – Orice operator de transport are o licenţă cu un program. Putem lămuri această situaţie dacă delimităm cu un marcaj bine definit în ceea ce priveşte operatorul de transport şi parcarea.
pag6 3Reprezentantul Direcţiei Transporturi din cadrul Consiliului Judeţean, Ion Coralia a declarat – Prin afişarea acestor staţii nu înseamnă că am transformat acea staţie în autogară! S-a solicitat Primăriei Călăraşi înfiinţarea unor staţii de îmbarcare tur retur pe raza municipiului Călăraşi pentru cele trei relaţii de transport judeţene. Au existat multiple întâlniri cu factorii de decizie pentru a se găsi un loc de amplasare a staţiei. S-a încercat mutarea acesteia vis-avis de Lăcaşul de Cult şi Liceul Barbu Ştirbei dar cetăţenii nu erau mulţumiţi şi foloseau tot staţia de la Orizont şi astfel s-a înmulţit fenomenul pirateriei cu autoturismele. Din acest considerent s-a înfiinţat această staţie la Orizont.
pag6 4Preşedintele Consiliul Judeţean, Vasile Iliuţă – Noi am luat temeiul de lege, am văzut că există şi un program dar trebuie să urmărim ca această staţie aşa cum a spus şi domnul Magearu să nu se transforme în autogară?! Până la şedinţa viitoare vă rog să urmăriţi dacă se respectă programul şi licenţa eliberată de Consiliul Judeţean.