Subiectul anului – salariile CUI I-A CRESCUT ȘI CUI I-A SCĂZUT SALARIUL

În luna martie a acestui an, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4488 lei, cu 8,7% mai mare decât în luna februarie, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică (INS).
Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2704 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 217 lei (+8,7%). Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 15,5%.
INS menționează că în luna martie a acestui an, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă ca urmare a acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale, al 13-lea salariu, pentru performanţe deosebite ori pentru sărbătorile de Paşte), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, plăţii sumelor din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou). De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna martie au fost mai mari comparativ cu luna precedentă ca urmare a realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte).
Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (6689 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1541 lei).

CELE MAI SEMNIFICATIVE CREŞTERI ALE CÂŞTIGULUI SALARIAL MEDIU NET:
sindicate-bns-miting-protest-19-e1511381244128
– cu 32,1% în fabricarea produselor din tutun;
– între 16,0% şi 26,5% în activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), tranzacţii imobiliare, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea băuturilor;
– între 11,0% şi 15,0% în fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, captarea, tratarea şi distribuţia apei, industria metalurgică, colectarea şi epurarea apelor uzate, extracţia minereurilor metalifere, activităţi de editare, intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), fabricarea altor mijloace de transport;
– între 9,0% şi 10,0% în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice).
„Scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în agricultură, vânătoare şi servicii anexe (-3,3%), activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrări audio şi activităţi de editare muzical (inclusiv activităţi de difuzare şi transmitere de programe) (-2,8%), respectiv telecomunicaţii (-1,8%).
În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice, în sănătate şi asistenţă socială (+22,3%), respectiv în învăţământ (+18,4%). De asemenea, o uşoară creştere a câştigului salarial mediu net s-a înregistrat şi în administraţia publică (+1,3%)”, mai arată institutul.

LEGEA SALARIZĂRII SE MODIFICĂ: ANGAJAŢII DIN SPITALE CU SALARII REDUSE VOR PRIMI BANII ÎNAPOI
IMG_5203-Sorina-Pintea-1000x600
Conform unor surse citate de Realitatea TV, Lia Olguţa Vasilescu şi Darius Vâlcov s-ar fi opus modificării Legii salarizării, însă atunci când şi-au dat seama că sindicatele din sănătate nu vor renunţa la grevă au cerut o soluţie de la ministerul de Finanţe.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a anunţat că în urma discuţiilor cu sindicatele din sănătate s-a ajuns la concluzia că Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor au fost aplicate în mod subiecte.
„Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor a fost aplicată în mod subiectiv”, a afirmat Sorina Pintea, adăugând că doar doua spitale au declarat că au avut scăderi salariale.
„În urma discuţiilor de astăzi s-a decis modificarea Legii salarizării”, a mai spus ministrul Sănătăţii, adăugând că se va verifica şi urmări modul de aplicare a Legii salarizării şi a Regulamentului sporurilor
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat, de asemenea, că cele mai multe scăderi salariate erau doar în două spitale. Conform datelor transmise către ministrul Muncii, 7000 de persoane din sistemul sanitar au primit mai puţin bani în urma aplicării Legii salarizării şi a Regulamentului de sporuri.20180507090905_img_1004-01_93466700
„O modificare are în vedere scoaterea gărzilor în afara plafonului de 30%”, a spus acesta.
„Şi autorităţile locale şi managerii de spitale trebuie să respecte Regulamentul de sporuri. Aplicarea măsurilor anunţate depinde de aplicarea corectă a legii”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.
Ministrul Muncii a mai anunţat că se acordă sume compensatorii pentru angajaţii care au înregistrat scăderi salarizare. „Aşadar, nu mai putem vorbi de scăderi de venituri în sistemul de sănătate”, a completat aceasta.

LIA OLGUȚA VASILESCU A PRECIZAT CUM VA FI MODIFICATĂ LEGEA:
lia-olguta-vasilescu-mesaj-anti-occidental-pe-facebook-sunteti-mai-prosti-la-urne-decat-pensionarii-care-voteaza-psd-189359
1) Acordarea unei sume compensatorii pentru toții angajații din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete față de nivelul lunii februarie 2018. Suma compensatorie va acoperi integral diferența.
2) Păstrarea actualelor limitele prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim.
3) Crearea posibilității depășirii procentului de 30% prevăzut în Art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017, pentru spitalele mono-specialitate, servicii județene de ambulanță și Serviciul de Ambulanță al Municipiului București-Ilfov, în vederea asigurării nivelului minim al sporurilor prevăzute în actualul Regulament al sporurilor și stabilirea, prin hotărâre de guvern, a sumelor suplimentare necesare, dar numai în cazuri bine fundamentate.
4) Excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, prevăzut în Art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017.
5) Reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă.
6) Reformularea modalității de încadrare a directorului de îngrijiri, în sensul revenirii la forma inițială a Legii 153/2017.
7) Echivalarea funcțiilor de moașe și surori medicale cu funcția de asistent medical.
Toate prevederile de mai sus se vor aplica asupra drepturilor salariale care se vor acorda începând cu luna mai 2018.
Ca urmare a acestui Acord, reprezentanții organizațiilor sindicale au consimțit să renunțe la greva generală, programată în data de 11 mai 2018”, a anunţat Vasilescu.