SUCCES CĂLĂRĂŞEAN ÎN.. ELVEŢIA!

CĂLĂRĂŞEANCA CRISTINA TĂNASE- PREMIUL PENTRU VOCE, LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE JAZZ DE LA MONTREUX 2016!
Printre laureaţii Festivalului de la Montreaux (care a ajuns, anul acesta, la a 50-a ediţie) s-au numărat, de-a lungul anilor: Ray Charles, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin! Iar acum- Cristina Tănase!
Tânăra călărăşeancă Cristina Tănase (prezentată de ziarul nostru, în premieră şi în exclusivitate pentru Călăraşi în calitatea sa de „June“) a reuşit o performanţă excepţională, după lansarea videoclipului, la acest început de an.

La Festivalul Internaţional de Jazz de la Montereaux, 2016, tânăra reprezentantă a României, Cristina Tănase, a avut o prezenţă excepţională, apreciată de juriu în totalitatea sa! Astfel, deşi nu exista un premiu de acest fel, juriul a hotărât, în unanimitate, să confere un premiu excepţional pentru „voce“ Cristinei Tănase din România! Cristina (June, cu numele său de scenă muzicală) s-a dovedit şi în jazz o voce de excepţie. Iar călărăşenii sunt mândri că din Călăraşi sunt atât de multe voci care se impun la nivel naţional şi internaţional!
Felicitări, Cristina! Te aşteptăm acasă!…
JdeC

AMBASADA ROMÂNIEI DIN ELVEŢIA- IMPRESIONATĂ DE SUCCESUL CRISTINEI TĂNASE!
Dând curs invitaţiei adresate de guvernul cantonului Vaud şi de consilierul naţional (=deputat) Laurent Wehrli, primarul oraşului Montreux, ambasadorul României, ES Anca Opriş, a asistat, în data de 9 iulie 2016, la finala Competiţiei internaţionale- voce, organizată în cadrul celei de-a 50-a ediţii a Festivalului Internaţional de Jazz de la Montreux.
Tânăra şi foarte talentata interpretă Cristina Tănase a reprezentat cu brio România, impresionând prin tehnică, originalitate şi interpretare juriul internaţional, prezidat de Angélique Kidjo şi compus din compozitorul şi producătorul francez Jérôme Badini de la Radio France, Joe Farmer, ziarist la Radio France International, Thomas Rees de la magazinul Jazzwise, Mike Novogratz, vice-preşedinte al Jazz Foundation of America şi Wendy Oxenhorn, director al Jazz Foundation of America et membră a Consiliului Montreux Jazz Artists Foundation.
Cristina Tănase a evoluat îmbrăcată între-un frumos costum popular românesc. Graţie calităţilor tehnice şi muzicale pe care le-a dovedit în interpretarea unei piese din repertoriul Mariei Tănase şi a piesei de jazz obligatorii, juriul a decis recompensarea tinerei interprete din România prin acordarea unui premiu special, primul de acest gen din întreaga istorie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Montreux. În felul acesta, Cristina Tănase se va alătura celor tei finalişti- Arta Jekabsone (Lituania, premiul I), Erik Leuthauser (Germania, premiul II) şi Fabio Giacalone (Italia, premiul III)- şi va participa la cea de-a treia ediţie a Montreux Jazz Academy care se va desfăşura în perioada 18-26 noiembrie 2016.

A început cu o voce bună şi puternică şi un sentiment bun de puternic swing. Care răpeşte atenţia imediată a publicului. Muzicienii o urmează în evoluţia ei şi acest cântec este revigorează! A doua piesa ei este preluată din tradiţia românească. Versurile sunt scrise de Maria Tănase. Din nou, vom obţine aroma de o cu totul altă tradiţie de muzică amestecată cu jazz. Asta îmi place foarte mult despre abordarea europeană a tinerilor muzicieni. Amestecăm din tradiţia noastră patriotică şi din cultura de jazz american şi se întâmplă ceva nou. Ceva mult mai conectat la Europa decât „doar“ cântând Great American Songbook şi se pare ca acesta este un succes la fel de mare. Utilizarea ei interesantă a vocii cu flips şi tonuri sfert dă un gust special pentru acest cântec. Trupa o susţine cu toată istoria jazz-ului. Du-te înainte, Cristina! Meriţi aplauze!
Https://shureatmontreux.wordpress.com/- Pagina festivalului de la Montreux, despre evoluţia Cristinei Tănase

Născută la Călăraşi în 1989, Cristina Tănase a absolvit, în 2012, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. După terminarea facultăţii, a decis să îşi urmeze chemarea către muzică, urmând cursuri de canto şi teorie muzicală în cadrul şcolii Crina Mardare Music Experience.
Încă de mică a fost fascinată de lumea muzicii, copilăria şi-a petrecut-o aproape de pianul mamei sale, ascultând opere clasice şi contemporane. Cu trecerea timpului, Cristina a descoperit că se poate conecta, într-un fel special, cu cei care o ascultă prin intermediul vocii şi creaţiilor sale.
Cu un timbru vocal cald şi duios, se diferenţiază în abordarea unei palete diverse de genuri cum ar fi pop, indie pop, R&B, electro swing, jazz. Printre influenţe pot fi amintiţi artişti ca: Etta James, Ella Fitzgerald, Birdy, Regina Spektor şi Alicia Keys.
Solicitată recent de o casă de discuri, Cristina lucrează, în prezent, la ultimul ei proiect muzical: June. Prima piesă, Raise me up, a fost scrisă special pentru concursul Shure Montreux Jazz Voice Competition din cadrul Festivalului Internaţional de Jazz de la Montreux, unde a obţinut premiul special al juriului, un eveniment fără precedent, în istoria celor 50 de ani de la crearea Festivalului de către binecunoscutul Claude Nobs, decedat în urmă cu trei ani.
Pentru viitor, Cristina îşi propune lansarea albumului de debut June, care va fi un amestec eclectic de genuri reprezentând o alternativă creativă şi melodioasă pe piaţa muzicală actuală, în ton cu personalitatea cantautoarei.

Recitalul Cristinei Tănase la Montreaux poate fi urmărit AICI