Succes internațional! UN COPIL DIN CĂLĂRAȘI – LAUREAT AL FESTIVALURILOR DIN ITALIA!

O INFORMAȚIE CARE NE-A BUCURAT…

Iată gândurile transmise de o doamnă născută la Călărași, dar plecată în Italia de 10 ani, Georgiana Pavel. Care vorbește despre fiul său: „Fiul meu este născut în România, la Călărași și studiază clarinetul la ‘Scuola civica musicale di Bussolengo’. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale unde a reprezentat România și unde a ocupat mereu numai locul întâi. Ultimul concurs la care a participat a fost la Pordenone în zilele de 4-6 mai, anul acesta, unde a ocupat, de asemenea, primul loc.” Ne-a scris Georgiana Pavel din Bussolengo, provincia Verona și este genul de mesaje pe care am vrea să le primim cât mai des, avem nevoie de astfel de exemple în comunitatea noastră, pentru a ne cunoaște, pentru a ne conștientiza valorile și pentru a le face cunoscute și altora.

REVISTA ROMÂNILOR DIN ITALIA MÂNDRĂ DE TÂNĂRUL COSMIN!
pavel
Pavel Cosmin Marian are 14 ani și a venit în Italia acum 10 ani în urmă împreună cu părinții săi. Este elev în ultimul an de gimnaziu la Bussolengo, în Provincia Verona din nordul Italiei și se descurcă bine la școală, ne-a spus Georgiana.
„Cosmin avea 7 ani când a văzut fanfara ‘Banda de Bussolengo’ cântând într-o paradă, pe stradă, a fost încântat și a vrut imediat și el să încerce să cânte la un instrument. El singur a ales clarinetul, avea 8 ani când l-am înscris la școala Cosmin în anul 2015 a obținut premiul Giovanni și Sergio Martinelli, în 2016 a participat la concursul internațional de execuție muzicală „Premiul orașului Padova” unde a luat premiul I pentru respirație, în 2017 a mers la concursul internațional pentru tineri muzicieni unde a obținut premiul „Antonio Salieri Yang”, iar în 2018, la „Diapason D’oro” s-a clasificat pe primul loc la categoria tehnică de respirație.

PRACTIC, EL ESTE DIN… BUSSOLENGO, ITALIA!

Desigur, pentru călărășeni Cosmin Marian Pavel este călărășean, dar cum el a crescut și locuiește de 10 ani în Italia, la Bussolengo el este considerat de italieni un italian! De-al lor!…
„Copiii noștri ne fac să trăim în momentul prezent. Pentru că sunt parte din noi şi chiar dacă uităm să respirăm bucurii şi frumusete, ei ne ajută. Ne ajută necondiţionat, doar să le dăm şansa unei priviri atente, aplecate asupra lor, asupra a ceea ce își doresc și pentru care manifestă potențial.
Cosmin Marian Pavel din Bussolengo, Italia, este un astfel de copil, unul care aduce bucurie părinților săi și nouă, tuturor. O face așa cum se pricepe și cum îi place, cu un sunet dulce de clarinet!”
sursa – revista românilor din Italia